Två israeler sitter som gisslan i Gaza

ISRAEL. Två israeler hålls fångna av Hamas. De ska på eget initiativ tagit sig in i Gaza förra året. Israels president Reuven Rivlins har gjort ett uttalande om en av de israeliska medborgarna som hålls fången i Gaza. Den ena Mengistu är etiopisk invandrare och möjligen psykiskt sjuk, den andra är en beduin från södern som rapporterats saknad. 

”Detta är en smärtsam situation som jag noga har följt sedan det började. Jag är i kontakt med familjen Mengistu och jag vet att alla berörda myndigheter har arbetat outtröttligt och övervakat frågan noga. Det här är en humanitär fråga, och vi förväntar oss att de som håller honom lämnar tillbaka honom vid god hälsa. Enligt uppgift hållls Mengistu fången av Hamas i Gazaremsan. Vi kommer fortsätta att göra vårt yttersta för att så fort som möjligt få ett slut på denna händelse.”

Premiärminister Benjamin Netanyahu gjorde följande uttalande idag, torsdag 9 Juli, 2015: . ”Vi arbetar för att få hem de två israelerna som korsade stängslet i Gaza. Vi håller Hamas ansvariga för deras välbefinnande. Jag har utsett en representant att samordna all aktivitet i ärendet och för att hålla kontakt med familjerna. Igår var jag och talade med föräldrarna och syskonen till Avraham Mengistu och jag sa till dem att vi inte har sparat någon möda att få hem honom till Israel. Vi kom överens om att träffas snart igen. Jag förväntar mig att det internationella samfundet, som uttrycker sin oro över den humanitära situationen i Gaza, utfärdar en tydlig uppmaning att dessa israeliska medborgare ska släppas”

-Pettersson har inte hört något i svensk media om att två israeler hålls som gisslan i Gaza utan rättegång och utan att kontakt med omvärlden, däremot har det varit många reportage om dårarna i Ship to Gaza som försökte smuggla in 1 (en) solpanel och 1 (en) inhalator för att rädda gazastvå miljoner människor…

Ynet News

11 thoughts on “Två israeler sitter som gisslan i Gaza

  1. Stefan Röven måste hota med att ta tillbaka erkännanden av PLO och att dra tillbaka gåvan från svenska staten på 1500miljoner kronor!!!

  2. Efter några dagars avkoppling från Absurdistan och dess PK-press,har jag idag ögnat över vad som händer och sker,i mångkulturens hemland.
    ”Hög smäll i Vasastan”,ingen vet vad som hänt. ”46-årig man” knivskar ett litet barn,och en kvinna i Bålsta. ”Två män” gripna i Malmö,för ett mord i Örebro.91-årig svensk åldrig fick hemmet plundrat av ”några män”…
    Falsk ”tavelförsäljare” stal från äldre kvinna.Samt slutligen dagens höjdpunkt på PK-fronten ” Zlatan besöker Malmö” !
    M.a.o. är allt som vanligt…

      • Man blir matt då man läser artikeln på SVT. Dessa anses vara Sveriges framtid, hur mår våra politiker?

      • @Joy
        Jag har fortfarande inte hämtat mig från det senaste inlägget om ”Etiopier får rätt till socialbidrag för att flyga sina tio barn till Sverige”, såg länken tidigare som Lena lagt in. Men blev alldeles perplex för att svara. Visst går det för jäkligt till, men det här vara bara för magstarkt.

      • Galten:
        Likväl var dessa 45.000:- bara början på en lång följetong..
        Nu får Bräcke plocka fram sina tillgångar,och föda ytterligare 10 nomadbarn…Socialhjälpskostnaderna kommer att skjuta i höjden,och i slutändan passera åtskilliga miljoner.Om det sedan om 15/20 år blir några skogsförvaltare eller vanliga skogarbetare,står skrivet i stjärnorna.
        Ni som då lever får svaret på frågan.Själv tittar jag då ner från mitt moln,och skattar mig lycklig att ha lämnat eländet.

      • @Stenbock
        Jo det är just det som är det fina i kråksången, att folk inte begriper vilka kostnader det finns runt omkring, samt vad det då får för konsekvenser framöver. Herreminje! Vad är det för bottenskrap som förvaltar landet.

  3. Här om en ”australiensare” som har rymt………………..

    Känguru på vift i Skåne.

    Den som saknar sin känguru kan höra av sig till Skånepolisen. En sådan har nämligen setts skutta omkring vid väg 11 nära trafikplats Flansbjer vid Burlöv.

    En privatperson ska ha sett pungdjuret vid 15-tiden och kontaktade polisen.
    Den ska ha hoppat in i buskarna, säger Kim Hild, pressinformatör vid Skånepolisen.

    http://www.di.se/artiklar/2015/7/9/kanguru-pa-vift-i-skane/

Kommentera