Somaliska bandyspelare får inte träna

Världens enda somaliska bandylag, Somalia bandy, får inte längre träna på den asfaltplan de använt under sommaren.

Grannar i fastigheterna runtom har klagat på oväsendet som träningarna medfört. Dessutom har inte laget och dess tränare bett om lov att få använda planen. Bostadsbolagets medlemmar har dessutom sina uteplatser alldeles intill och har störts av de bandyspelande somalierna.

Lagets kvinnliga tränare menar att ”…Det vi gjort som tydligen skulle ha stört de boende var att inlinesen låter och att vi skrattade ibland” och att detta enbart handlar om främlingsfientlighet och avundsjuka. Vad skulle de boende vara avundsjuka på och ordet främlingsfientlighet känner vi till att man kastar ur sig så fort något går emot. Vi som bott i ett mångkulturellt område vet vad det innebär när 20 somaliska män samlas i grupp och utövar diverse övningar. ”Vi skrattade ibland” har en helt annan betydelse än den tränaren för laget vill påskina.

Källa: DT

 

7 thoughts on “Somaliska bandyspelare får inte träna

  1. Boende stördes av oväsendet från träningen på ett område där man inte hade frågat om tillstånd att få träna. Det räckte med att tränaren sa att ”jag tror det handlar om främlingsfientlighet” så startade både Expressen och Aftonbladet drev mot de som klagat som främlingshatande rasister.

  2. Varför skulle det vara främlingsfientligt och rasistiskt att kräva att man ber om lov innan man använder ett markområde som uppenbarligen tillhör ett bostadsbolag? Även om vi har allemansrätt så innebär den också vissa skyldigheter.

  3. En gäng skräniga somaliska negrer inverkar alltid menligt på bostadspriserna där ett skränigt somaliskt negergäng uppehåller sig.

    Det är empiriskt fastslaget och således inga konstigheter!

  4. Jag förstår fullständigt. Endast fyra somalier fick mig att överge min oas, Länsbiblioteket. Vissa går inte att ha i möblerade rum, de kan inte uppföra sig.

Kommentera