Skillnad på behandling

Journalister lever ofta ett farlig och äventyrligt liv.

Jag har precis avslutat boken “438 dagar” av Johan Persson och Martin Schibbye. En mycket bra och intressant berättelse om ett öde som drabbat och fortfarande drabbar journalister.

I fallet med Persson och Schibbye slutade det lyckligt, men jag vill inte avslöja för mycket i fall du ämnar läsa boken…vilket jag rekommenderar.

Kajsa Ekis Ekman är en svensk vänsterjournalist och författare. Ekman var en av dem som följde med på Ship To Gazas senaste tur. Hon var också en av de som fängslades av israelisk militär och fick sitta av sex dagar i israeliskt fängelse.

Idag sitter hon tillsynes välmående i svensk media och vräker ur sig hat mot landet Israel och dess regering. Som här i pajaskanalen TV4.

Skärmklipp

 

Ett lika gott slut väntar inte alla journalister. Den brittiske journalisten Steven Sotloff tillhör de journalister som aldrig mer kommer hem. Han föll i armarna på mördarorganisationen IS och slutade sitt liv i orange fångdräkt med avskuret huvud…

Skärmklipp

 

…ett öde som också drabbade den amerikanske journalisten James Wright Foley

Skärmklipp

 

…men nu sitter en vänsterjournalist i svensk media och spyr galla över hur illa Israel beter sig mot människor som ämnar bryta den blockad staten Israel upprättat mot ett Gaza varifrån raketer skjuts in på israeliskt territorium. Nils Horner är en svensk journalist vars öde blev ett helt annat än Kajsa Ekis Ekmans. Han sköts till döds i ett annat muslimskt land, troligtvis av misstag, men han sköts likt förbannat ned på öppen gata.

 

33 thoughts on “Skillnad på behandling

 1. Jag måste tacka Persson och Schibbye som riskerade sina liv för att informera oss om att allt inte stod rätt till i Somalia. Det hade vi aldrig vetat utan dem.

  Statens kostnader för att få hem dem var småpengar sett till det mervärde de skapade…

  Mycket tacksam.

 2. Stefan K, tycker att det är rätt och riktigt att antyda att personer han inte vet ett dugg om är”lögnhalsar”, det är propaganda av den illvilliga sorten utan tanke på att det kanske drabbar oskyldiga.

  • Jag bytte bara ut ett ord, Albin. Vad sägs?

   Albin, tycker att det är rätt och riktigt att antyda att personer han inte vet ett dugg om är ”lögnhalsar”, det är propaganda av den illvilliga sorten utan tanke på att det kanske drabbar oskyldiga.

   • Tja du vet vad jag menar men du bryr dig inte, okey så debatterar du! Vi lever i ett fritt land och har vilka åsikter vi vill, Gushe lov.

   • Men……Albin.

    Gushe lov ? Är det ett “tjejuttryck” på sociala medier?

    Sedan påstår du och gissar själv i din kommentar till mig.

    Det är väl att “antyda”? Eller vad säger du?

  • Nu tror jag bestämt att synonymen Albin läst dåligt. Berätta gärna för mig vem “lögnhalsen” i artikeln är och var någonstans i texten ovan det står.

 3. Alexander Bard ryter till mot en s.k. journalist………

  I söndags röstade grekerna nej till långivarnas sparkrav. I artikeln i Aftonbladet skriver Pascalidou att ”ett folk i fritt fall fångade det sista halmstrået av hopp”.

  Bard, som sällan hymlar med sina åsikter, skrädde inte orden när han sågade skribenten längs fotknölarna.

  ”Alexandra Pascalidou är den största jävla idioten någonsin. Vilken grekisk kolumnist stal hon den här skittexten från då?”, rasar han på Twitter, med hänvisning till artikeln.

  I sin tweet refererar Bard till att Pascalidou flera gånger, senast i april i år, ertappats med att ha plagierat andras texter.

  “Alexandra Pascalidou is the biggest fucking moron ever. So which Greek columnist did she steal this shitty text from?”

  http://www.di.se/artiklar/2015/7/6/alexander-bard-till-vildsint-pascalidou-attack/

  • Skoglund , Bard tar gärna i och använder då ett språk som inte passar i debatten.Han är en av de människor som tror att idiot är ett argument.

   • Säger du det….Albin.

    Förstår att det inte passar dig som debattledare.

    Du har ju en “krävande” fritidssysselsättning.

 4. Fortfarande inte ett ord i pressen om Johan Gustavsson som är fången i Mali sedan FLERA ÅR!!! Svenska myndigheter helt tysta!!

  Skriv om det Pettersson, du skriver så bra!!

  • Han är varken surdegsslusk eller kommunist, därmed helt ointressant för slaskmedia.

   • Han var motorcyklist men MC-partiet är för litet. På ett sätt tycker jag att resenärer till kaosländer i Afrika får skylla sig själva.

  • SVT hade ju flera inslag för inte så många dagar sedan om Johan och hans fångenskap, och vid googling kommer mängder med färska träffar upp, så helt tyst är de ju inte.

  • Under mina 30 år som invandrare i Sverige har det varit mig en plåga at höra “typ” och “liksom” komma ur munnen på svagsinta outbildade vänster ‘white trash’ och deras importerade mörka anhängarpatrask.
   De två orden är bland de värsta exempel som bidrar till och även påskyndar svenska språkets förorening och förfall.

   • Antar att du då inte stödjer SVT´s språkliga förfall efter stjärnes mångfaldsexperiment med SVT där språkkunskaper och mediautbildning värderas lägre än spännande etnicitet?

   • De som använder de ord du inte gillar är de som arbetar i fabriker osv de som gör att vårt land fungerar

 5. Stackars lilla flicka. Hon såg ju helt knäckt ut. Blåmärken överallt, krossat näsben, utslagna tänder, våldtagen och grät hela tiden. Hon måste ha haft det jättehemskt.

 6. Kajsa är ju kulturjournalist.

  Hon har inte förståelse för alla kulturer och deras rättigheter. Utan hon är lite snävare och partisk i sin kulturgärning.

  Visst är TV4 en pajaskanal. Du har så rätt, Stefan K.

  • Normala människor tittar inte på TV4:s samhälls, nyhets och debattprogram. Normala människor vill behålla sin föda i magen.

 7. Att vara journalist och åka utanför civilisationen för att hämta info till en bok har sina risker. Tänker på Arne Lemberg som Idi Amin tog livet av.

 8. Att vara verbal och ha ett rikt ordförråd “liksom”, är en tillgång om någon är journalist eller författare, “liksom” att det är praktiskt att ha naturliga förutsättningar för att vara “clown” !

  • Håller med. Hon är en enkel förortstjej som råkade födas med ett bra utseende. Bimbostämpel och nyttig idiot. Varför anklaga IDF för att båten var liten? Varför anklaga svenska marinen för att de gör det de ska, nämligen skyddar svenska kuster. Varför frågade Tv4 inte om den enda inhalatorn de försökte föra in?

  • Håller med!!! Dom kan skylla sig själva med sitt handlande.

   Men Johan Gustavsson är det helt tyst om!! För han var ju inte journalist!!

Kommentera