”Ship to Gaza får stöd av Islamiska Jihad”

MELLANÖSTERN. Ulf Öfverberg svarar på en debattartikel i SVT Opinion om Ship to Gaza ”I motsats till vad Dror Feiler och Staffan Granér skriver är Ship to Gazas egentliga målsättning provokation. En provokation som Islamiska Jihad nu använder i det intrikata spelet i regionen”, skriver Ulf Öfverberg.

Utdrag ur artikeln: Hamas försöker ständigt föra in vapen sjövägen till Gaza. 2009 stoppade Israel båten S Francop som hade 500 ton ammunition i lasten. År 2011 stoppades Victoria lastad med 50 ton ammunition och i mars 2013 hindrades KLOS C med en last av 40 M-302 raketer, 181 granater och 40 000 ammunitionskulor.

Vi kan diskutera enskilda händelser i konflikten mellan Hamas och Israel – det har vi gjort tidigare – men denna gång är det två andra omständigheter som har förändrat villkoren för Ship to Gazas seglats. Det första är stödet från terrorgruppen Islamiska Jihad och det andra är Hamas aktiva roll i Ship to Gazas nätverk.

Den 15 juni höll Khaled al-Batsh, en senior företrädare för Palestinska Islamiska Jihad, en presskonferens i Gaza hamn. Han varnade Israel att om de stoppar Ship to Gazas fartyg kommer det att leda till förnyade terrorattacker mot Israel.

Läs hela artikeln här

-Pettersson säger att det är inga nyheter direkt, det konstiga är att SVT låter Ulf Öfverberg publicera debattartikeln, för normalt är SVT partiska så det räcker till arabernas fördel…

Tunnlar byggs och Eid al-Adha firas i Gaza

Mager fångst för Gazas fiskare

Läs gärna om det som SVT kallar Israels totala bojkott av Gaza, jag har mejlat dem och deras reporter Samir Abu Eid och bett dem göra ett reportage om de enorma mängder gods som varje dag förs in i Gaza FRÅN Israel, den trafiken pågick även under förra årets krig…jämför samtidigt Ship to Gaza som är på väg med 80 ton till Gaza!!!

14 thoughts on “”Ship to Gaza får stöd av Islamiska Jihad”

  1. Vi får hoppas att Israel sätter stopp för dessa ideliga provokationer med ett välriktat skott.

  2. HJÄLP OSS ATT BRYTTA DEN ISRAELISKA BLOCKADEN DE ÄR SHIP TO GAZA!!!! Detta hör man hela tiden från den skäggiga svensken i malmö moske! Måste väl vara en classiker! Hur kan han stå där i så många år shit!

    • Nu är ju flesta av oss inte så insatta i vad de pysslar med i Malmö moskén, men så länge han inte begår något brott får han väl fortsätta med sitt pratande.,

  3. Nu kanske jag förringar de resande på Ship to Gaza men jag får en känsla av att de är exhibitionister som inte fått (enligt deras egen åsikt) tillräcklig tid i strålkastarljuset.

  4. Pettersson tycker om att mejla alla möjliga, snart skall väl Petterssons lokaltidning också få ett mejl.

Kommentera