Kalabalik över Wallströms ramadan-hälsning


I veckoslutet har Sveriges utrikesminister Margot Wallström hjärtligt gratulerat sina medborgare med ramadan på engelska och arabiska. En hel del av hennes landsmän ogillade dock denna hjärtlighet.

Inget konstigt med det, då Wallström tidigare ignorerade den kristna påsken och ägnade för lite omtanke åt den traditionella midsommaren (enbart en tweet, också på engelska, Happy Midsummer!).

Wallströms till synes oskyldiga tweet väckte ramaskri bland användarna. En hel del läsarna misstänkte på halvallvar att hennes konto hade blivit knäckt. Andra misstänkte att hon hade konverterat till islam medan somliga föreslog henne rakt ut att flytta till Mellanöstern.

Hur kom det sig att en svensk minister ägnar så mycket uppmärksamhet åt en muslimsk helg, men samtidigt struntar i att gratulera sina kristna landsmän med påsken? Sverige är ju än så länge inte ett helmuslimskt land. Eller har det redan blivit det? Har kampen mot diskriminering gått så långt att man snart blir tvungen att kämpa för den förtryckta majoritetens rättigheter?

Händelsen väckte nyfikenhet hos Fria Tider, som försökte få en kommentar av Pezhman Fivrin, som Wallströms pressekreterare. Självklart visade han sig vara ”för upptagen för att prata”. Inget under det heller.

Tack vare de rödgrönas gränslösa ”gästfrihet” kommer Sveriges urinvånare snart att bli tvungna att kämpa för överlevnad i sitt eget land. Med minoritetsdiktatur och ramadan som landets största högtid.

– Ovanstående kommer från den ryska nyhetbyrån Sputnik News, lägg märke till den sista raden. Det verkar som ryssarna inte har mycket till övers för sjuklöverns DÖmokrati…

2015-06-24_1509


24 responses to “Kalabalik över Wallströms ramadan-hälsning

 • Peter Skoglund

  Mellan 800 och 900 journalister väntas bevaka årets upplaga av politikerveckan i Almedalen, som får något färre evenemang än förra året.

  Vilket slöseri säger jag bara………när DÖ finns till år 2022.

  Fast journalister vill väl också ha lite ”extra” betald semester. Samt slippa gräva i de viktiga samhällsfrågorna, som deras DÖ-kompisar sitter och beslutar om.

  http://www.journalisten.se/nyheter/800-journalister-vantas-till-almedalen

  Gilla

 • age

  En liten kommentar till hennes ramadanhälsning.
  Ta’ din egen ställning.
  JAG ÄR I ALLA FALL RÄDD!
  Vad är det som väntar oss?

  Muslim (19:4294) – ”When you meet your enemies who are polytheists [Christians], invite them to three courses of action. If they respond to any one of these, you also accept it and withhold yourself from doing them any harm. Invite them to (accept) Islam; if they respond to you, accept it from them and desist from fighting against them … If they refuse to accept Islam, demand from them the Jizya. If they agree to pay, accept it from them and hold off your hands. If they refuse to pay the tax, seek Allah’s help and fight them”

  Gilla

 • Brandon

  Människor lider på jorden, 3-400.000.000 barn svälter, flera miljarder lever under 2 dollar om dagen….Människor skadar och utnyttjar varandra, några försöker gå mot strömmen och hjälpa efter bästa förmåga. Karl Marx sa att ”religion är ett opium för folket.”
  Insåg att det är sant det Marx skrev när jag besökte Karachi för länge sedan….-de längst ner på den sociala stegen får oftast ta de hårdaste smällarna i en religiös diktatur som är baserad på islam och inte på det bästa mänskliga egenskaper vi har i vår kultur: SAMVETE OCH MEDMÄNSKLIGHET, EMPATI MED ANDRA!
  Mycket trist att vi fått detta till Sverige och kryper för det trots att vi inte behöver göra det, vi förstår inte allvaret, det handlar om det värdefullaste vi har: demokrati och mänskliga rättigheter.
  Det gör mig ledsen att vi har politiker som kryper för denna smörja, denna mördarideologi som kallas islam. Här ska man sätta ner fötterna hårt och bestämt, DET RÄCKER NU, NI PISKADE DEN DÄR BLOGGAREN TILL DÖDS, VI VILL INTE HA ER HÄR! UT UR MITT LAND!
  Saudi Arabia har ingenting vi behöver och vi ska inte sälja vår själ för några silverpenningar, de är inget värda, tro mig!
  Jorden står inför dramatiska problem och vi ska straffa banker som stödjer Islamiska Staten hårt!
  Jorden står inför dramatiska problem de kommande decennierna, bl.a. vattenbrist och matbrist!!!
  Vad ska vi göra då ? Vi ska satsa på svenskt jordbruk och bli självförsörjande på mat och VI SKA INTE FÖRGIFTA VÅRT GRUNDVATTEN SOM MILJÖPARTIET GÖR NÄR DE TILLÅTER ATT MILJÖFARLIGT AVFALL FÖRBRÄNNS HÄR OCH FÖRGIFTAR VÅRT GRUNDVATTEN!!
  EU vill göra Sverige beroende och de vill förgifta det bästa vi har, det är vårt vatten, en vara som det kommer att bli brist på framöver liksom maten.

  Gilla

 • farbror br

  Regeringen gör allt för att få muslimerna att rösta på s och mp.vid nästa val.de hinner få in 350000 muslimer innan nästa val.de kan rädda regeringen kvar vid makten.

  Gilla

 • Brandon

  ”My warm wishes to all those who now …” osv….Dessa ord från Margot Wallström visar hur litet riktig medkänsla Socialdemokraterna har med IS mördarnas offer!
  Detta politikerfrälse och Sveriges befolkning lever inte på samma planet. Skrämmande okänsligt, allt är inövat, teater men de spelar sina kort dåligt.

  Gilla

 • Olle G

  Margot är på listan

  Gilla

 • Albin

  Lite vänlighet kan aldrig skada, God Jul!

  Gilla

 • jgarn

  Hon är inte min utrikesminister.

  Gilla

 • Jag är för demokrati men..

  Kan bara tolka den duktiga idioten Wallströms twitter till som att hon har konverterat till islam.

  Gilla

 • Stenbock

  Som jag nämnde i en annan kommentar,har jag idag läst STATS-TV`s text.
  På sidan 107 får vi lärdom om,att ”Rumänien pekas ut som det land där de flesta EU-medborgarna kommer ifrån” Undrar vad Italien,Tyskland m.fl. folkrika stater anser om detta ?

  Gilla

 • Mimi N.

  Stupid cow !

  Gilla

 • Galten

  Den förbannade kärringen borde sättas på plats ordenligt, har hon inte gjort tillräckligt med sina fula utspel redan.

  Gilla

 • Synonymen

  Wallström
  Löfven
  Kaplan
  Romson
  Fridolin
  Jämtin
  Damberg
  Ygeman
  Johansson
  Wikström
  Baylan

  Är det Sveriges startelva i WM i förståndshandikapp?

  Nej, det är delar av en förståndshandikappad regering.

  På avbytarbänken sitter
  Veronica Palm och Mona Sahlin

  GUD HJÄLPE SVERIGE!

  Gilla

  • Synonymen

   Rättelse:
   Jämtin ingår inte i regeringen men är likväl förståndshandikappad

   Gilla

   • Stenbock

    Spelar nog ingen roll om Jämtin eller Palm,då detta lag knappast går vidare.Såvida de inte köper sig,liksom deras förebild Qatar en plats i OS ! 🙂

    Gilla

  • Grune

   Gud har redan skickat sitt straff till Sverige i form av uslt väder.

   Gilla

  • Synonymen

   @Stenbock

   Denna startelva skulle vinna WM i förståndshandikapp. Därom råder inga tvivel.

   Gilla

   • Stenbock

    Tvivlar dock..Det kan fordras en form av kvalificering mot några arabiska islamistländer ! Men visst har du rätt i att det knappast finns motstånd bland de ”utsatta EU-medborgarna” i västvärlden ! Läste just på STATS-TV`s text,att man skall från Absurdistans sida ”täppa till luckorna”.
    Speciellt Wallström och Romson,lär båda få kandidera om den eftertraktade ”dumstruten”,inom landets gränser…

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: