En ”genomskinlig” långtradare


TEKNIK. Samsung har utvecklat en helt ny teknisk lösning som ska göra det mycket säkrare att köra om långtradare. Lösningen är mycket enkel: en kamera monteras i långtradarens front och kopplas till en stor skärm som monteras på baksidan av fordonet.

På så vis kan bakomliggande fordon enkelt avgöra om ”kusten är klar” för omkörning, utan att behöva köra ut i vägbanan för att försöka kika och därmed riskera att råka ut för en olycka. Till en början är det Samsungs egna långtradare i Argentina som ska utrustas med tekniken, under förutsättning att den godkänns av myndigheterna.

-Pettersson som undviker reklam på bloggen gör ett undantag och hoppas ni köper en långtradare med Samsungs teknik så jag kommer om lättare…


15 responses to “En ”genomskinlig” långtradare

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: