30 miljoner barn på flykt

INVANDRING. Inte sedan andra världskriget har det funnits lika många flyktingar som nu. Nästan 60 miljoner är på flykt och hälften av dem är barn, visar en ny rapport från FN:s flyktingorgan UNHCR.

UNHCR saknar 4 miljarder.
UNHCR saknar 4 miljarder.

Och flyktingantalet kommer att öka, säger Karolina Lindholm-Billing, biträdande regionchef på UNHCR i norra Europa.

– Vi ser inga lösningar på de stora konflikter som driver människor på flykt. Och vi ser heller inga direkta lösningar på de här långvariga flyktingsituationerna, som Somalia och Afghanistan där människor fortfarande befinner sig på flykt efter årtionden. Vi ser inga möjligheter för människor att återvända till de hemländerna.

Det är framförallt kriget i Syrien som lett till stora ökningar av flyktingar i världen de senaste åren. Konflikten sprider sig i regionen och grannlandet Turkiet har blivit det land som tog emot flest flyktingar förra året.

– Det är det värsta läget som UNHCR har mött och arbetat i idag. Och det är dels antalet människor på flykt, och i stort behov av hjälp. Men det är också att antalet människor på flykt ökar så snabbt, och det gör det väldigt svårt, för både UNHCR och andra humanitära organisationer att täcka behoven som finns, men det gör det också väldigt svårt för de länder i världen som ger skydd åt majoriteten av flyktingar.

På flyktingorganet är man särskilt orolig över attmer än hälften av flyktingarna i världen är barn.

– Det är särskilt alarmerande för det är människor som har större delen av livet framför sig. Och när man tvingas på flykt så innebär det ett enormt trauma, säger Karolina Lindholm-Billing.

Förhoppningen är att rapporten ska påverka världens länder att hjälpa till att lösa konflikter. UNHCR vill också att EU ändrar sina regler så att det skapas fler lagliga vägar för flyktingar att söka asyl, så att de slipper den farliga vägen via människosmugglare.

SR

-Pettersson läser om 60 miljoner på flykt varav 30 miljoner barn och att UNHCR saknar pengar, och Sverige fortsätter sin ynkliga politik att lägga många miljarder på de unga män, som i många fall är ekonomiska flyktingar och har råd att anlita flyktingsmugglare i stället för att hjälpa dem som har det riktigt svårt…

FN-organisationen behöver omkring 4 miljarder svenska kronor som man ber om från omvärlden.

Världshälsoorganisationen WHO har redan fått stänga en del mobila kliniker, och matprogrammet World food programmet har börjat med matransoner i flyktingläger.

Sverige tar nästan tio miljarder från biståndet och lägger på Bert Karlssons asylimperium och…

2015-06-17_1526

 

6 thoughts on “30 miljoner barn på flykt

  1. Bara att tacka USA och EU för dessa flykting strömmar. Utan deras stöd till allskönes “fredliga muslimer” och andra extremister skulle världen vara en säkrare plats!

  2. Varför inte låta en nation som kan, dvs har kunskaper om de folk de ska hjälpa, vara administratörer. Tyvärr så tror jag att det är okunnighet i många organisationer och dessvärre även korruption.Ju längre bort från en främmande kultur de som hjälper befinner sig både vad det gäller avstånd i kilometer och kulturella avstånd ju mer blir fel och ju fler låter sig korrumperas.
    Pettersson hade i går en artikel som jag tyckte var vettig om hur hjälp ska skötas. http://petterssonsblogg.se/2015/06/17/barnen-som-flytt-fran-is-far-hjalp-av-israaid-i-norra-irak/#more-129561

  3. “Ett ensamkommande barn”.
    De andra 47 “närstående” i familjen, som har rätt att få asyl nämns inte i statistiken. Inte heller räknas den exponentiella barnproduktionen de tillför Sverige.

  4. Inga som helst problem! Ta hit dom vet jag, Sverige har hur många bostäder som helst och gott om jobb. Dessutom tillför dom ju staten mängder av pengar. Det har vår diktator Stefan Rövhålet Lövén sagt.

  5. 30 miljoner ensamkommande barn. Inga problem. Vi har massvis med fält. Det sa Reinskämt. “Men bostäder…?” “Då får dom väl bygga”, sa Ylva. Sverige fixar allt.

Kommentera