Stäng

Människosmugglare löper liten risk

Var frågar ni? I Sverige såklart!

Cirka 40 kriminella nätverk i Sverige ägnar sig åt människosmuggling, samt handel med stulna svenska pass. Bara ett litet fåtal av dessa har åtalats.

Polisinspektör Göran Larsson, som i många år jagat människosmugglare, säger att polisen gör ett tjänstefel som inte tar detta på större allvar.

Sverige har utmålats som ett land varifrån stora delar av flyktingsmugglingen styrs. Göran Larsson ledde en operation med syfte att stoppa människosmugglingen. Inget har hänt de sista 5-6 åren, hävdar Larsson och fortsätter med att människosmugglingen har ökat i samband med att den illegala invandringen ökat och idag kan smugglarna härja ganska fritt.

Åtta poliser jobbade i Larssons grupp och man nådde stora framgångar, men av kostnadsskäl lades gruppen ned för något år sedan. Idag har människosmugglingen nått rekordnivåer och en stor bov i dramat är de stulna svenska passen. Cirka 63 000 pass anmäldes förra året som stulna och dessa ligger till grund för att så många asylsökande kan ta sig från södra Europa ända upp till Sverige.

”Utan passen fungerar inte smugglarnas verksamhet”, säger Lars Öjelind, chef vid Nationella operativa avdelningen (NOA).

Källa: DN

Frågan är om polisen är de som ska kritiseras? Är det inte politiska beslut som mångt o mycket styr polisens verksamhet? Återinför skärpta gränskontroller, ge polisen och gränspolisen mer resurser och sluta va så förbannat naiva.

6 reaktioner på “Människosmugglare löper liten risk

 1. Om ett pack hungriga vilda hundar hetsas mot dig, hur stor risk löper du, stupid Albin ?
  Törs inte säga, men Albins begrepp, definition och uppfattning om hets skulle bli annat – proportionellt med hur djupt hundarna biter i honom.

  1. Vad säger ni? Man kan nästan tro att synonymen Albin sympatiserar med människosmugglarna, men så kan det väl ändå inte vara? Fast, det kanske var tack vare dem som hen kom till Sverige?

   1. Stefan K det var ovänligt sagt, vad har du fått den slutsatsen från.
    Min kommentar var riktad mot de som hetsar mot folkgrupp, smugglare som riskerar folks liv och stjäl deras pengar har jag ingen sympati med.
    Och var jag kommer ifrån har väl inte med denna sak att göra.

  2. Albin alias Bilan, kan du inte bara dra åt helvete från denna blog och ta dina omogna infantila fjortis- kommentarer med dig och låta oss vuxna umgås ifred, utan ditt patetiska abba-yappa-abba-yappa töntetier.
   Arslen som du har massvis med andra bloggar att leks på.

   1. Ja det finns andra bloggar, men få med sådana kommentatorer som du.
    Vuxna som gillar att kalla folk för pack och apor vad ger det för tillfredsställelse..

Kommentera

%d bloggare gillar detta: