Klankultur i Sverige


Där staten flyttar ut, där flyttar klanen in. Ivar Arpi skriver om det utbredda klansamhälle som nu växer upp i Sverige.

”Jag mot min bror, jag och min bror mot min kusin, jag och min kusin mot främlingen.”,  är ett arabiskt ordspråk som kännetecknar klankulturen där solidariteten mot klanen är viktigare än något annat. Detta märks nu av i vårt demokratiska Sverige, där gängkrig, hedersmord och märkliga turer i valen utgör tre exempel som Arpi tar upp.

Klanen är starkare än staten i många samhällen och här i Sverige trängs nu staten undan på allt fler områden.

Arpi tar upp exemplet när moderaten Edip Noyan kryssades in i Botkyrka kommun 2002 och där släktingar till Noyan utgjorde en viktig väljarbas. Arpi frågar vad konsekvenserna av detta blir när fler ser att denna klanmentalitet kan föra dem fram i strålkastarljuset?

Rörande gängkrig där araber har en framskjuten profil, hänvisar Arpi till boken ”Klanvälde – från stamsamhälle till rättsstat” som tar upp fall där klaner tar över i stater som vittrat sönder. Se bara utvecklingen i arabvärlden och alla förstår vad författaren Mark S Weiner menar. Samma utveckling ser vi nu svenska förorter.

Arpis recept, som han hämtar från boken, är att ge kvinnorna en mer framskjuten placering i dessa kulturer. Kvinnans frigörelse kan få en dominoeffekt i en värld där männen styr med järnhand.

Idag abdikerar staten, vilket märks i de 55 no go-zoner som växt fram i många svenska städer, områden där inte ens polisen hanterar situationen. Våld på förortsbibliotek och skottlossningar är bägge frukten av att staten abdikerat och att den arabiska klanmentaliteten tagit över.

Källa: SvD

Vill bara påminna om att runt 500 000 araber väntas till Sverige de kommande åren, anhörigfaktorn inte inräknad, och majoriteten av dessa väljer att bosätta sig på orter där staten redan abdikerat och klanen tagit över.

Jag har hört, läst och sett hur många oroas över att utvecklingen i Mellanöstern och andra icke-fungerande områden importeras till Sverige. 7-klövern, myndigheterna och media kallar detta nonsens och ropar hellre ”främlingsfientlighet”, men nog tusan ser vi en utveckling i Sverige som Ivar Arpi påtalar i sin text.


8 responses to “Klankultur i Sverige

 • Det kriminella klansamhället | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] Idag abdikerar staten, vilket märks i de 55 no go-zoner som växt fram i många svenska städer, områden där inte ens polisen hanterar situationen. Våld på förortsbibliotek och skottlossningar är bägge frukten av att staten abdikerat och att den arabiska klanmentaliteten tagit över. Läs mer Klankultur i Sverige. […]

  Gilla

 • Joy

  Kvinnorna stöder klankulturen, de får fördelar av den ju högre upp i hierarkin de är. Muslimer ska ut ur landet, inte dalta med här. Skadorna blir enorma och hur ska Sverige kunna bryta klanväldena, vi har ingen välfärdsstat eller ett rättssamhälle kvar. Dröm sött alla världsförbättrare, det är kört!

  Gilla

 • Grune

  Sverige har idag 49 st. rikspolitiker som sitter i riksdagen. Sedan finns där också 300 st helidioter som egentligen borde sitta inspärrade på mentalsjukhus tillsammans med samtliga s.k. journalister

  Gilla

  • Dorian Karlsson

   Men snälla rara Sd horan nu får du ge dig din djävla nazist!!!! Har svårt med sexlivet är du oskuld? Alva Myrdal bonnhoran var det din mormor? Ditt rasbiologiska as!!!!!!

   Gilla

 • eva

  Sverige – nästa Mellanöstern med importerade krig. Svenska politiker – tack för att ni valde Sverige för denna ”utmaning”!

  Gilla

 • Lena

  Enligt min mening så MÅSTE tjänstemannaansvaret ÅTERINFÖRAS, det håller nere korruption !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: