Ökad arbetslöshet trots fler jobb

INVANDRING. Arbetsförmedlingen beräknar att arbetslösheten i Sverige minskar från 7,8 till 7,6 procent under 2015 och 2016. I Sörmland väntas arbetslösheten öka något på kort sikt, trots både ökad sysselsättning och brist på arbetskraft inom vissa yrken. Enligt Arbetsförmedlingen beror detta på ett ökat utbud av arbetskraft som en följd av bland annat stort flyktingmottagande i regionen. En majoritet av de arbetslösa bedöms av Arbetsförmedlingen som särskilt utsatta. Det handlar bland annat om lägre utbildningsnivå, utomeuropeiskt födda med litet kontaktnät, personer med funktionsnedsättning samt äldre med få år kvar på arbetsmarknaden.

-Pettersson undrar hur de ska ha det. För någon vecka sedan höjde invandringen utbildningsnivån…

7 thoughts on “Ökad arbetslöshet trots fler jobb

  1. Ganska logiskt att det blir fler jobb antalsmässigt. Men antal jobb är ointressant, det är procenten som räknas och som visar om det görs framsteg på arbetsmarknaden.

  2. Det är väl självklart att alla vill komma hit och ge oss lite spännande/upphetsande kultur och ta våra skattepengar. ”Vår”? regerings marknadsföring har slagit väl ut, kom hit så kan du bli försörjd hela livet och sitta och Chilla på fiket hela dagen.
    Varje månad får du nya pengar, mer än du sett förut. Men det gäller ju bara ”män”?. Vadå utbildning? Jag blir ju försörjd ändå, varför anstränga sig. 🙂
    Bor du taskigt kan du fara ner och halshugga och våldta lite så får du kärlek och omtanke från PK-etablissemanget och de gör allt för att fixa ny lägenhet.
    – Vad trött jag blir! Hoppas jag inte var allt för negativ nu.
    Ny på sajten/Svenne

  3. ”Äldre med få år kvar på arbetsmarknaden.” Men desto mera år att ”håva in” pension och leva på betalande Svenskar som är förlorare! Kräva vård och omsorg, medan våra äldre slängs ut för ett stup! FY FAN!

  4. Socialdummokraternas mål att Sverige skall ha lägst arbetslöshet i Europa skrattar jag bara åt! Ett dåligt skämt i ett sammanhang som för oss Svenskar innebär ett visst allvar.
    Vi Svenskar har ju för tusan inte det allra nödvändigaste själva d.v.s
    Inkomst som vi kan leva av, bostad, en fungerande sjukvård och skola.
    Landsförrädarna (7-partierna) har inte lyckats med något av detta och det kommer de heller inte göra!

Kommentera