Justitieministern föreslår att stenkastare ska utvisas


INVANDRING. Efter att polisen, än en gång utsattes för stenkastande aggressiva invandrarungdomar i samband med ett ‘besök’ i Vollsmose, ett danskt Husby utanför Odense, så föreslår den danska justitieministern, Mette Frederiksen (S), att detta lagbrott ska medföra utvisning betydligt oftare än idag. 

Förslaget läggs fram tillsammans med andra förslag på hur man uppnår trygghet i Danmark. Att kasta sten på polis, räddningstjänst, ambulanspersonal eller andra som jobbar med säkerhet eller service i samhället ska straffas hårt.

Nuvarande lag ger möjlighet för böter, alternativt upp till åtta års fängelse och utvisning – dock är det sällan att utvisning blir resultatet. Socialdemokraten Mette Frederiksen och den socialdemokratiskt styrda regeringen önskar att utvisning används oftare.

-Pettersson ber er tänka på att det är val i Danmark om en vecka, den 18 juni… Vollsmose är en gammal bekant förort på bloggen. Ekstrabladet


6 responses to “Justitieministern föreslår att stenkastare ska utvisas

 • rostaratt (@rostaratt)

  Utvisning ligger till sin fulla rätt oavsett land/rätten att vistas i densamma skall direkt anses förverkad om så sker, i annat fall återkommande samhällsfaror/problem/kostnader.
  Klara tydliga riktlinjer (utvisning vid om brott sker skulle resultera i att många brott ej skulle komma ske/el kraftigt begränsas).
  Det är nog nu med daltandet.
  Om T E X Sverige inte för in nya klara direktiv så lämnar dem eller för den delen annat land faktiskt ett tyst medgivande till att deras så kallade allmännytta i och med invandring överstiger både människors säkerhet/trygghet oavsett härkomst grupp tycke el smak.
  Vi behöver en skyndsam förändring innan det blir irreversibelt.
  Politiker jag skiter verkligen i vem utav er som tar tag i detta, lös det.
  Sistnämnt höj även straffskalorna markant över lag, i dagsläget är straff knappt kännbara och det indikerar egentligen godtycke både till återfalls och att det är inte så farligt begå brott.

  Gilla

 • Synonymen

  Vad skall vi i Sverige göra med alla de som kastar sten i glashus?
  Tänker på Jan Helin, Anders Lindberg, Åsna Rommel m.m.

  Alla de som vill ha mångkultur men själva vägrar bo i dessa getton.

  Kräver av andra det man själv vägrar att inordna sig i.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Välkomna till Sverige!

  Gilla

 • Eva A A

  Läste överskriften, hoppet tändes, vaknade, drömmen var förgäves…..

  Gilla

 • Mary-Agnes

  Odense är huvudort på den runda ön Fyn och ligger långt från Københavns internationella arom. Det är heller ingen kuststad med en tradition av internationella sjöfarare utan en sömnig småstad. Att dessa människor fått sånt jävla fyle på halsen, sådana småterrorister och avskumsarslen är bara stor sorg. Odense är som Karlstad – en gång en fredlig stad mitt i landet utmed en stor väg mellan två metropoler.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: