Stöd för Sverigedemokraterna femdubblat – bland invandrare


INRIKES. På bara ett år har andelen utrikesfödda som sympatiserar med Sverigedemokraterna nästan femdubblats enligt SCB:s partisympatiundersökning, rapporterar SVT. 

Nästan var tionde person som sympatiserar med SD är nu född i ett annat land. På bara ett år har andelen gått från 1,8 procent till 8,5 procent enligt undersökningen, som görs två gånger per år.

Andrej Kokkoen, statsvetare på Göteborgs universitet, säger till SVT att en del av förklaringen kan vara att invandrare kommer i kontakt med ökad invandring i högre utsträckning eftersom de ofta bor i områden dit många nyanlända flyttar.

– Man tänka sig att när man väl är inne i systemet så vill man helt enkelt skydda sin situation.

En annan förklaring tror han är att många flyktingar flytt Islamiska staten och i Sverige drar sig till Sverigedemokraterna som är det parti som har den mest islamkritiska framtoningen.

Det parti som flest utlandsfödda sympatiserar med är Socialdemokraterna, men där har sju procent av väljarna lämnat sedan maj förra året. Moderaterna får stöd av 22,4 procent av de utlandsfödda jämfört med 18,4 procent förra året.

-Petterssons teori är att skötsamma invandrare inte är nöjda med dagens okontrollerade invandring av muslimer som tar med sig det de flytt ifrån…


17 responses to “Stöd för Sverigedemokraterna femdubblat – bland invandrare

 • Peter Skoglund

  I det här landet har vi ju DÖ-politiker som vill skydda sin maktposition , trots att väljarna INTE har godkänt en ”decemberöverenskommelse”.

  Att ge sitt stöd till sådana partier kommer nog fler medborgare att sluta med framöver. Tycker precis som Ivar Arpi att detta kan statsminiter Sosse-Stefan och moderat-Anna skicka på export.

  Läs hans utmärkta ledare .

  ”Funkar DÖ här i Sverige, borde det funka precis lika bra i Turkiet.”

  Det är guldläge för Anna Kinberg Batra (M) och statsminister Stefan Löfven (S) att åka till Ankara nu. Det har just varit val i Turkiet och det sittande regeringspartiet AKP har förlorat sin majoritet.

  Det president Recep Tayyip Erdoğan behöver, efter att hans islamistparti AKP förlorade majoriteten i det turkiska parlamentet (från 50 till 41 procent), är givetvis en decemberöverenskommelse.

  Kinberg Batra och Löfven har gedigen kunskap om hur man kringgår vad väljarna faktiskt har röstat fram.

  Då slipper Erdoğan samarbeta med partiet HDP som klarade 10-procentsspärren, vilket är historiskt för ett prokurdiskt parti.

  Funkar DÖ här i Sverige, borde det funka precis lika bra i Turkiet.

  Det fiffiga är att man kan utestänga delar av valmanskåren helt och hållet.

  Det enda Erdoğan behöver göra är att komma överens med nationalistpartiet Nationella aktionspartiet, som fick 16,4 procent, och Atatürks sekulära parti Republikanska folkpartiet, som fick 25 procent, om att det parti av de tre som har fått flest röster vinner.

  På så sätt slipper Erdoğan kompromissa, vilket han annars kommer behöva om han vill behålla makten.

  Kinberg Batra kan berätta för oppositionspartierna hur man genom olika tillkännagivanden i parlamentet, ändå kan låtsas för väljarna att man är en opposition. Win-win!

  http://www.svd.se/in-sweden-we-have-a-system/om/turkiska-valet-2015

  Gilla

  • GA

   DÖ för 7 klövern var ett sätt att införa Diktatur-Fascism i landet.
   Nu tycks kommunerna bli utsatta av diktatur fasoner, eftersom de blir påtvingade ensamstående, som de har ingen plats för och inget intresse att ta emot dem, som är ett klart bevis att det är diktatur fasoner som bedrivs av regeringen.

   Gilla

  • Kalasbetalaren

   Skitsnack! Väljarna har godkänt decemberöverenskommelsen. Reinfelt talade klart och tydligt om innan valet, att alliansen skulle lägga sig vid förlust.
   Idioterna som har förnedrat sig genom att rösta på M, trots detta och alla svikna löften har fått precis det dom har röstat för, en politik där MP bestämmer allt!

   Gilla

 • Synonymen

  Negrer som vandaliserar i Italien. Kanske något för bloggen?

  Detta är vad framtiden har i sitt sköte om inte negeranstormningen UPPHÖR!

  Gilla

  • GA

   De här personerna som kommer från Afrika tycks många vara brutala, på de här illegala smuggelbåtarna från Tripoli till Italien enligt uppgift händer det ofta att personer blir slängda överbord vid mindre konflikter.
   Det kom in en sådan här smuggelbåt någon vecka sedan som hade 11 döda, där flertalet troligen blivit mördade.

   Gilla

  • Luntan

   Vilken energi negrerna i videon besitter! Så varför inte spärra in dem i inhägnade arbetsläger där de kan få utlopp för sin energi? Men vägrar de att arbeta så är det väl bara att dra in maten så löser sig problemet för dem – och oss! Och detta skall inte gälla bara negrer.

   Gilla

 • Ahmed

  Blackout: du har tydligen blivit utsatt för en blackout på riktigt alltså! Socialkonservativ! Menar du fullständigt allvar så du önskar dig en extremistisk Inovationsfritt samhälle! Sd är en nationalistiskt balanserad parti som vill assimilera nykomlingar i Sverige så att de kan skapa sig nya identiteter, detta är rättvist enligt mig och andra förstås! Det finns ingenting som kallas för arier så sluta vara så trångsynt! arier är Indier och persier till och med Swastikan är hinduiskt och buddistiskt, och går man ännu längre tillbaka så finner man sol kors symbolen från bronsåldern, skillnaden är att swastikan är sne! På japanska kallas den för manji. Hitler var en joker inget annat ren propaganda inget mer! Socialkonservatism likaså ren propaganda! Man ska vara en balanserad nationalist. ”lagom är bäst”

  Gilla

  • Blackout

   ahmed, alltså,

   SD är inte längre, som du tror, ett ”nationalistiskt balanserad parti”.
   Om Du tror det, så har Du skolkat från SFI.
   SD är numera socialkonservativt:
   http://www.svd.se/sd-ska-bli-socialkonservativt

   OM du tror att SD:s främsta målsättning är att ”assimilera nykomlingar i Sverige så att de kan skapa sig nya identiteter”, så tror du också fel, det är Miljöpartiets valfråga.

   Du yrar i turbanen om arier, ”extremistisk Inovationsfritt samhälle”, swastikor och Hitler?
   Lär dig skilja på nationalistisk, socialkonservativ och nationalsocialist.

   Är du en reinkarnation av ärthjärnan ”albin”; nyanställd, inkvoterad, vattenpipeskadad provokatör från researchgruppen/expo eller bara ytterligare ett högröstat, hjälpligt skrivkunnigt exemplar av den inkompatibla ”högutbildade” inaveln, importerad av 8-klövern?

   Gilla

 • Blackout

  Glädjer mig självklart åt SD:s framgång, röstade (delvis) själv SD 2014, MEN…

  Saknar ND och SVP, fosterlandskärleken kräver mera av radikal politik för att kunna TOTALSTOPPA och BACKA den ohämmade invasionen som bara eskalerar för varje dag som går, trots SD:s framgångar.

  SD har blivit ett blekt mainstreamparti under en ledning som pissar på oss som verkligen försvarar allt som tidigare varit Svenskt, genom alla godtyckliga uteslutningar och sin ”öppna svenskhet”, numera fiskande efter invandrarröster, lika prostituerade som de andra i 8-klövern.

  Jag spyr på denna populistiska kullerbytta och dess politiska konsekvenser.

  SD är nu etablerat i riksdag (Tummen Upp) men vi behöver även nationella (EJ Nationalsocialistiska) alternativ, utöver det numera rövslickande, klorinblekta och ”socialkonservativa” SD.

  Saknar verkligen rakryggade Svenska motsvarigheter till Marine Le Pen (Franska Front Nationale), Geert Wilders (Nederländska Frihetspartiet (PVV), Tommy Robinson (English Defence League).
  T.o.m. Pia Kjærsgaard / Kristian Thulesen Dahl (Dansk Folkeparti), Siv Jensen (Fremskrittspartiet Norge) och Timo Soini (Sannfinländarna) har mera skinn på näsan…

  Respekterar fortfarande Jimmie Åkesson, trots hans lismande taktik, alltmera anpassad efter Svensk kulturmarxistisk konsensus, makt kostar i form av knäböjande och pudlande.

  …men visst behövs det alternativ; vassare tänder och mera ”GO” för att vi ska överleva som Svenskar?

  Gilla

 • Argus

  Om inte detta kommer att göra SD till största parti i Nyköping vet inte jag vad som kan göra det: http://www.svt.se/nyheter/inrikes/en-skola-istallet-for-fyra-ska-bryta-segregationen

  De postmarxistiska leker med våra barns framtid: ”Vid skolstarten i höstas fick de äldre eleverna fortsätta i sina vanliga klasser men på den nya skolan. För de som började i sjuan blev förändringen större. Varje klass sattes ihop för att få så stor blandning som möjligt, bland annat utifrån elevernas modersmål, studieresultat, intressen och deras föräldrars utbildning. Tanken är att det ska höja resultaten. Målet är att alla ska vara behöriga till gymnasiet när de slutar nian om två år.”

  Gilla

 • Pica pica

  Förvånar mig inte alls. Känner flera som kom hit tidigare som var verkliga flyktingar som nu har jobbat och betalat skatt i många år titta på vilka som kommer idag.

  Lyxflyktingar från MENA och subsahariska länder som bara klagar och gnäller trots att de får så mycket.

  Upprördheten över orättvisorna idag retar invandrade svenskar mer än etniska.

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  När Shahen i Persien tvingades fly,kom verkligen många högutbildade och vettiga människor till Sverige…Kan mycket väl tänka mig att dessa inte är särskilt glada,över alla ”Syrier”, Syrier och Iraker som nu invaderar landet, tillsammans med ”Afrikas zigenare” från Somalien.

  Gilla

 • ossie

  Kanske ett skäl att minska invandringen.

  Gilla

 • Stenbock

  Satsar på samma häst som du Pettersson !

  Gilla

 • Argus

  Det är en himmelsvid skillnad på dem som kom hit på sextiotalet för att bygga sig en framtid på sina kunskaper och den rådande outbildade bidragsturismen. Så jag förstår dem som jobbat sig till en plats och nu ser sina tillgångar delas ut till kreti och pleti. Där är vi lika.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: