30 000 sms i stort narkotikabrott i Halland. 7-0 till bortalaget


BROTTSLIGHET. Efter flera månaders spaning, utredning och analys av mer än 30 000 sms åtalas nu närmare 50 yngre män i en av de större narkotikautredningar som polisen i Halland arbetat med.

Sju personer i åldern 17–25 år betecknas som huvudmän och åtalas för grovt narkotikabrott. De är alla hemmahörande i Halmstad. De övriga som åtalas är personer som köpt narkotika av eller genom de huvudmisstänkta. De åtalas för narkotikabrott, innehav och eget bruk. Försäljningen har riktat sig mot yngre personer. Den yngste i utredningen som erbjudits köpa narkotika är 13 år.

– Vi har jobbat med det här ärendet sedan senhösten 2014 och har haft ett nära samarbete mellan flera olika enheter inom Hallandspolisen. Detta har bidragit till att utredningen kunnat fånga upp så många personer som varit inblandade i verksamheten, säger Cecilia Bergstén, chef för grova brottsgruppen i Halland.

Försäljningen har skett via sms som skickats ut till mängder av tilltänkta köpare. I sms:en angavs vad som för tillfället fanns till försäljning. När köparen via sms visat intresse för att köpa träffades de fysiskt och narkotikan överlämnades på olika platser i Halmstad.

Utöver de som åtalas i detta ärende kommer ytterligare ett antal unga män att åtalas separat för att ha köpt narkotika av de huvudmisstänkta. De kommer inte att kallas till huvudrättegången. Den redovisade förundersökningen omfattar mer är två tusen sidor utredningsmaterial.

Ärendet är ett av de större som utretts i Halland. Som mest har ett 20-tal poliser arbetat med ärendet.

– Samverkan med socialförvaltningen har fungerat utmärkt i det här ärendet. De har fångat upp de ungdomar som är i behov av stöd från dem, säger Thomas Karlsson på grova brottsgruppen som handlagt ärendet.

I ärendet finns beslag av kokain och cannabispreparat (hasch och marijuana). I flera av beslagen fanns narkotikan paketerad i portionsförpackningar till försäljning.

– Det är påtagligt hur många personer som sköter sina studier och arbeten som har handlat narkotika på det här sättet, säger Thomas Karlsson.

Polisen

-Pettersson ser att polisen skriver att ”alla hemmahörande i Halmstad” men tvivlar på detta…

I åtalet (B 2374-14) står det bland annat så här:

1. GROVT NARKOTIKABROTT (Dragobuzhda, Fakhro, Ghazal, Hyseni, Kamberi, Maxhera och Polat) och NARKOTIKABROTT (Lindsjö Pramberg) (5000-K285539-15) Gärning Ilir Dragobuzhda, Youssef Fakhro, George Ghazal, Egzon Hyseni, Valton Kamberi, Laurent Maxhera och Dersim Polat har tillsammans och i samförstånd med ytterligare okända personer under tiden november 2014 t.o.m. den 9 mars 2015 i Halmstad olovligen överlåtit narkotika, bjudit ut narkotika till försäljning, som varit ägnat att främja narkotikahandel, samt förpackat, bearbetat, förvarat och innehaft narkotika, som inte varit avsedd för eget bruk enligt följande.

Alltså 7 – 0 till bortalaget. I målet ingår även lite inbrott, stölder, vapenbrott osv.

Det står namnen på köparna i åtalet också. Det är sammanlagt 41 stycken, där ungerfär 2/3 verkartillhöra hemmalaget.


2 responses to “30 000 sms i stort narkotikabrott i Halland. 7-0 till bortalaget

  • jgarn

    Enbart importerade halvapor, nu jävlar vill vi se utvisningar efter stränga fängelsestraff.

    Gilla

  • Mary Agnes

    Men Pettersson, Pettersson…. var är FAKTA och STATISTIK mot en twittrande Malena Ermann? Ett ton utdrag ut åklagarens åtalsregister med 100-0 till bortalaget har inget nyhets- eller mediavärde när en söndagsbeskänkt politisk nollifierad person som Malena Ermann fingrar på tangentbordet i ett argt hattweet.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: