Ett nytt socialistiskt tvång

Socialdemokraterna har under sin pågående kongress beslutat att nyblivna föräldrar är tvingade att dela på föräldraförsäkringen.

Det innebär att föräldrarna inte längre äger beslutsrätten om vem som ska vara hemma med barnet. Det beslutet ska nu avgöras av politikerna i Stockholm.

Tillsammans med Vänsterpartiet ska man nu tillsätta en utredning som ska ta ett större grepp om föräldraförsäkringen och innan mandatperiodens slut hoppas man att reglerna ska vara sjösatta. Det vi bevittnar är klassisk socialistisk politik. Tvång! Så lite valfrihet och självbestämmande som möjligt och låt storebror staten ta över tänkandet och beslutsrätten. Kan bli intressant att se reaktionerna hos muslimska män när de tvingas vara hemma med barnen, när deras fruar arbetar och roar si med väninnorna.

Källa: SvD

8 thoughts on “Ett nytt socialistiskt tvång

  1. Ceausescu och makan sjöng Internationalen på väg till arkebuseringsplatsen ! Sant, det finns en video på det på Youtube. Om ni önskar, kan jag ta fram den med adekvat översättning.

  2. Det är sossekärringarna som vet bäst, bättre än alla föräldrar i Sverige. Dessa Konsum matronor vet och kan allt.

  3. S ska ge sjutton i att gå in och styra familjelivet! Men det var väl en avledare för att slippa tala om massinvandringen och den misslyckade integrationen.

  4. Såg just sossetoppen hand i hand sjunga internationalen. Illa jag mår illa som Uggla sjöng.

  5. Ta bort ”föräldraförsäkringen” så slipper vi problemet! Låt folk istället få behålla sin lön och får då friheten att själva hushålla med den som dom vill! Jag är en vuxen man och behöver absolut ingen idiotiskt byråkrat som talar om för mig hur jag ska använda lönen, det klarar jag själv!
    Janne

  6. I praktiken betyder detta att mannen skall med tvingande lagstiftning ta ut sin föräldraledighet.
    Jag undrar vad muslimska män tycker om detta, OM DET SKULLE VARA ATT NÅGON ARBETAR VIT.
    Har aldrig sett en muslimsk man gå ensam med barnvagn.
    Tänk er då om han även tvingas bära förkläde, laga mat, diska, städa.
    Som jag ser det har nu SD möjlighet få muslimska röster.
    Bara till att hitta översättare till informationsblad och dela ut i ytterområdena där dem bor. Gå efter parabolerna.

  7. Tur att ungarna nu är till åren, så att vi hade rätten att bestämma själva om föräldraledigheten. Underbar tid, jag var hemma hela tiden, städning och tvätt och barnavård på dagen, middag på bordet när maken kom hem, ungarna i säng, och hela kvällen makens och min……..

Kommentera