Kina håller efter ”terroristerna”

Totalt 181 muhammedanska terrorgrupper har polisen i nordvästra Kinas Xinjiang regionen slagit till mot i en  anti-terrorkampanj  som startade för ett år sedan.

Data från regionkommittén i kommunistpartiet i Kina visar att 96,2 procent av terrorattackerna omintetgjordes redan på planeringsstadiet och 112 misstänkta har överlämnas till polisen.

Kampanjen inleddes efter bombningen av en marknad i den regionala huvudstaden Urumqi som dödade 39 personer i maj 2014.

Tidigare den 1 mars 2014 trettioen människor dödades och 141 skadades i en järnvägsstation attack i Egentliga kinesiska staden Kunming i Yunnan -provinsen.

En grupp angripare beväpnade med knivar slumpvis anföll civila vid järnvägsstationen, vilket 31 dödsfall och skadade ytterligare 141 den 1 mars 2014. Polisen sköt döda fyra av angriparna, sårade och fångade en kvinnlig misstänkt.

Enligt överdomare Zhou Qiang, har kinesiska domstolar dömts 712 personer för anstiftan av separatistiska aktiviteter eller deltagande  i våldsamma terroristattacker under 2014, vilket är en ökning med 13,3 procent jämfört med 2013.

ChinaDaily

4 thoughts on “Kina håller efter ”terroristerna”

  1. Man har i alla tider talat om den gula faran, men frågan
    är om faran istället borde kallas Islam, vilket Kineserna
    insett och håller dom i Schack.

  2. Gäller mota Olle i grind snabbt. När dem får framgång så blir muslimmer farligare. Är som djur och jagar i flock. Skingra dessa och dem är inget.

Kommentera