Terrorist från attack i Tunisien kom till Italien med båt

ISLAM. En marockansk man som misstänks vara inblandad i terroristattacken mot Bardo Nationalmuseum i Tunis där 21 turister mördades har kommit till Italien med en “flyktingbåt” rapporterar polisen. 

Abdel Majid Touil, 22, som var internationellt efterlyst greps av Italiens antiterrorist  i den nordliga staden Gaggiano. Touil, som är efterlyst för överlagt mord, kidnappning och terrorism, greps på måndagskvällen. Han bodde med sin mor, en vårdare, och två äldre bröder i staden som ligger nära Milano.

Vid attacken mot Bardomuseet  den 18 mars dödades 22 människor, däribland en tunisisk polis och turister från Italien, Japan, Frankrike, Spanien, Colombia, Australien, Storbritannien, Belgien, Polen och Ryssland.

Turister som gick av bussar utanför museet sköts ner av två svartklädda beväpnade män med automatvapen, som sedan tog gisslan inne i byggnaden.

Många människor sköts i ryggen när de försökte fly. Efter att de härjat runt inne på museet i flera timmar, dödades de två männen i ett anfall av säkerhetsstyrkor.

Tunisiens president Beji Caid Essebsi sade några dagar efter attacken att en tredje beväpnad man var på flykt.

Polisen säger att Touil tagit sig in i landet illegalt på en båt med 90 andra immigran redan i februari.

Nyheten om att den misstänkte hade smugit in i Italien med båt utlöste en omedelbar ramaskri bland högerpolitiker, och ledaren för det invandringskritiska partiet Lega Nord, Matteo Salvini, kräver att Schengenavtalet som tillåter fri rörlighet mellan de flesta europeiska staterna ska sägas upp.

Idag har en nordafrikan gripits för inblandning i den tunisiska massakern i Milan. Stäng gränserna innan det är för sent säger Salvini till italienska medier.

Politikern Daniela Santanche från Silvio Berlusconis parti Go Italien blåste också på regeringen.

“Det är otroligt att denna regering, i stället för att försvara oss från mördare, har förvandlat Italien till en användbar plattform för terrorister”, sade Santanche.

-Pettersson säger att Touil är en gripen terrorism av hur många hundra, eller är de flera tusen och hur många är i Sverige?

6 thoughts on “Terrorist från attack i Tunisien kom till Italien med båt

 1. Får nästan blodstörtning varje gång jag ser en bild
  av landsförrädaren Reinfeldt. Hur fan kan en sådan
  ondsint dåre få lov att förstöra ett land så som han
  har gjort, och sedan komma undan med det, ungefär
  som att det bara är att säga upp sig från jobbet, och
  låta folket ta konsekvenserna av hans verk? Han
  borde låsas in, gärna i sällskap med den nuvarande,
  som fortsätter hans verk, och nyckeln kastas!

 2. Gratis allt med förtur är redan garanterat.
  Tack för att du valde Sverige, och tack för att du rekommenderar Sverige till andra jehha-dister!
  Mvh
  Rosenbad

 3. Fattas nu bara att regeringsplanet flyger ner till Italien samt en tvåa på Östermalm och ett toppjobb på Migrationsverket vaskas fram.
  Så får man skämmas som hund för Sverige.

Kommentera