Människosmugglarna använder Facebook som reklam för Medelhavskryssningar till Italien

INVANDRING. På Facebook finns hundratals sidor där människosmugglare gör reklam för resor över Medelhavet, skriver The Guardian.

Till bilder på solstolar och stora fartyg skriver man lockade texter som skulle kunna komma från vilken resebyrå som helst och i vissa fall erbjuds falska visum och pass.

”Två däck, luftkonditionering, för turister. Rekommenderas till familjer”, står det på en av sidorna, enligt The Guardian.

På en av sidorna finns till och med en bild på Tallinks Finlandsfärja Silja Serenade. Smugglaren har lagt upp bilden för att marknadsföra resor mellan Turkiet och Europa – men Silja Serenade trafikerar bara Stockholm, Mariehamn och Helsingfors.

2015-05-09_1618

Tallink säger till Dagens Nyheter att det tidigare förekommit att bilder på deras båtar dykt upp i sammanhang som de inte vet någonting om – så även i det här fallet.

Den enskilt största gruppen som nu flyr över Medelhavet är unga män från Gambia och där råder det inget krig
Den enskilt största gruppen som nu flyr över Medelhavet är unga män från det muslimska paradiset Gambia och där råder det inget krig. Var är barnen och kvinnorna från Syrien? 

3 thoughts on “Människosmugglarna använder Facebook som reklam för Medelhavskryssningar till Italien

 1. Sanningen är den att Sverige lockar med generösa bidrag livet ut för de som kommer till landet och därför kommer de att ta risken och naturligtvis kommer många att drunkna därför båtarna är överfyllda och sjöovärdiga.
  Det enda motkrav de här asylinvandrarna anser sig ha är att de skall rösta på socialdemokraterna.
  Därför kan man utan överdrift påstå att svenska myndigheter bakom den här asylinvandringen har mycket blod på sina händer.

  • De flesta som insmugglas över Medelhavet till Italien kommer från Nord Afrikanska länder och det är inga länder som är i krig, utan det är människor som flyr fattigdomen, som är inget skäl att få asyl.
   Enligt Dublin conventionen skall en asylsökande söka asyl i det första EU land person vistas och kommer till.
   De här personerna som kommer insmugglade till Italien skall därför söka asyl i Italien och ingen annanstans.
   När de här personerna kommer till Sverige och söker asyl är de inte berättigade till att söka asyl, utan borde sändas tillbaka till Italien, därför det är första EU land de kommit till.
   De kan väl inte påstå att de har kommit med något luftskepp från sina hemländer till svenska gränsen, och inte passerat annat land.
   EU skall nu sätta stopp för den här illegala båtsmugglingen över Medelhavet och införa en kvota till alla EU länder, som skall beslutas den 13 maj.
   Det blir intressant att se hur upplägget kommer att bli, enligt de svenska delegaterna i EU vill de ha en fortsatt människosmuggling och därmed drunkningar som är ofrånkomligt.

 2. I rapporteringen i PK-media om illegala båtflyktingar från Nordafrika berättar man om hur många kvinnor och barn som kommer från Syrien på dessa. Läser man utländska media så är det alltid bara unga svarta män.

  Flyktingsmugglarnas reklam är rent vidrig. Varför sprids det inte att det är lögn så att dessa migranter kan få veta vad de riskerar?

Kommentera