Åkesson kandiderar för ny period som SD-ordförande

INRIKES. Jimmie Åkesson gav sig på lördagen in i den offentliga politiska hetluften igen efter ett halvårs sjukskrivning. När han höll sitt vårtal på Långholmen i Stockholm meddelade han att han kandiderar för ny period som partiledare för Sverigedemokraterna.

– Jag känner mig ganska väl förberedd samtidigt som jag har respekt för att jag måste ta det lite lugnt ett tag till, sa Åkesson.

I morgon väntar också debattdebut för Åkesson i SVT:s partiledardebatt – där han förutom de gamla motståndarna också ställs emot nya i form av nyvalda Anna Kinberg Batra från Moderaterna och Ebba Busch Thor, Kristdemokraterna.

SR

9 thoughts on “Åkesson kandiderar för ny period som SD-ordförande

  1. Hej ”Mimi”. Jag provade länken men vad jag kunde se så sas det inte ett ord om SD där.

  2. Batra-Schatra, ’long and plain’, är ingen match för Jimmie. Han kommer att golva henne i första ronden. Hennes floskler och verbala tics blir pulveriserade precis som sovjetiska rymdskeppet – high up!

  3. Reagerar inte Pettersson på att talet är bortplockat från nätet? Både TV4 Play, samt GP, som hade en länk, har fått skräckfrossa, och mig veterligen finns ingen aktiv länk på nätet just nu. Det påtalas på nätet, massor med folk är förbannade på de stora nätforumen. Förståeligt under ett DDR v2.0-perspektiv, talet skrämmer skiten ur 7partiet, som imorgon skall möte en nytaggad Åkesson i partiledardebatt i SVT, kommunistkanalen.

Kommentera