Miljardfusk i taxibranschen


INVANDRING/BROTTSLIGHET. Taxiföretag som inte skött sig har de senaste åren fått betala tillbaka 140 miljoner kronor till Skatteverket. Det visar myndighetens siffror som Ekot tagit del av.

Men summorna som varje år försvinner som svarta pengar och löner i taxibranschen är sannolikt betydligt högre. Enligt Branschorganisationen Svenska Taxiförbundet handlar det miljarder varje år.

-Pettersson är inte förvånad, i bransch efter bransch där det finns mycket bidrag tar invandrare från Mellanöstern över och det är till stor del politikernas fel. De strör pengar omkring sig utan kontroll och de gör oseriösa upphandlingar där priserna är så låga att det inte finns en chans för dem som driver rörelser enligt lagar och avtal. Som vanligt har de enskilda människorna ett personligt ansvar men de politiker som accepterar det som pågår och de som röstat fram dem har det största ansvaret…

 • De hånskrattar åt oss

  Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

  Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.


11 responses to “Miljardfusk i taxibranschen

 • Tony

  Tog Taxi till ett evenemang i Malmö för en tid
  sedan, åkte exakt samma sträcka fram och
  åter, men med olika Taxiföretag, åt det ena hållet
  kostade det 220, kronor, men samma sträcka tillbaka
  126 kr? Båda chaufförerna hade utländsk bakgrund?
  Den branschen borde synas i sömmarna!

  Gilla

 • Mary-Agnes

  Godtrogenheten bland politiker är sjuklig. Att tro att affärsdrivande människor är hederliga är så vrång, speciellt med tanke på att de politikerkollegor de umgås med -utom och inom det egna partiet- ständigt sticker kniven i ryggen på dem. Ett halvt misslyckat uttalande (som Söders ”samer och judar”) stjäls och används hänsynslöst. Hur kan de tro att affärsvärlden är annorlunda?

  Detta kombinerat med utpräglad ludomani ger det sanslösa ekonomiska svindleri som världen inte skådat sedan kuppen i Köpenick.

  Gilla

  • ÅMÅL

   Om det hade varit så väl ändå –
   att den destruktiva politiken berott på GODTOGENHET!

   Gilla

  • Argus

   Jag vill hävda att den godtroghet och naivitet som finns i politiken finns utanför sjuenigheten. Sjuenigheten domineras av endorfinjunkies och girigbukar som fullt medvetet kör landet i botten för egen vinnings skull.

   När det gäller Björn Söder eller Jean-Marie le Pen för den delen är det ren självbevarelsedrift att avhålla sig från filosofiska eller ideologiska resonemang med politiska meningsmotståndare eller journalister till dess att makten är säkrad. Om det man säger är sant eller har ingen som helst betydelse under rådande situation. Man måste lära sig att bida sin tid.

   Gilla

 • ÅMÅL

  … och advokaterna bygger upp jätteförmögenheter.

  Gilla

  • Pensionären

   Där kan vi snacka om korruption, i våra domstolar med starkt saltade räkningar från advokaterna.

   Gilla

 • Trynbald

  Jag antar att det skall vara 140 miljoner som har betalats tillbaka. Det räcker för kostnaden för ensamkomande skägg i 2-3 dagar.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: