Religiösa konflikter på arbetsplatser ökar

ISLAM. Frankrike är officiellt ett sekulärt land, men frågor om religion på arbetsplatsen blir mer och mer betydelsefulla och det blir allt oftare källan till konflikter på arbetsplatser enligt en ny undersökning. 

Enligt studien, som publicerades tidigare i veckan har antalet religiösa konflikter på arbetsplatserna fördubblats under det senaste året.

Av de tillfrågade, sade sex procent att religionen hade orsakat konflikter på arbetsplatsen, jämfört med tre procent under 2014, rapporterade Le Figaro.

Under tiden, nästan en fjärdedel av cheferna (23 procent) uppgav att de regelbundet konfronteras med religiösa frågor på arbetsplatsen. Det är nästan dubbelt så från föregående år, på 12 procent.

Anledning till religiösa konflikter är bärandet av religiösa symboler (17 procent), de som kräver mer flexibla arbetstider (12 procent), att begära ledighet för religiösa helgdagar (19 procent) eller vägra att arbeta med en kvinna (i fyra procent av fallen).

Andra orsaker till konflikter varierar från ”anklagelser om rasism och diskriminering, till ifrågasättande av legitimiteten i företaget eller att ledningen begränsar religionsutövningen” enligt rapporten.

Enligt studien beror det ökade antalet religiösa konflikter på en förändringar i medarbetarnas attityder.

”De anställda är mindre tveksamma om att göra förfrågningar till sina överordnade i linje med sina övertygelser och religiösa seder”, sade studien.

År 2010 blev bärandet av heltäckande slöja, niqab eller burka, förbjudet på offentliga platser och redan 2004 antogs en en lag som förbjuder bärandet av religiösa symboler i alla franska skolor.

Förbuden har ifrågasatts i olika domstolar genom åren men har hittills befunnits lagliga.

-Pettersson undrar vad det kan vara för religion som ger upphov till konflikter. Vad gissar ni på, kristendom, judendom, hinduism, buddism eller något annat?

The Local

5 thoughts on “Religiösa konflikter på arbetsplatser ökar

  1. Om man skall få vara fredad på arbetsplatser i Sverige är inte frågan vilken religion man tihhör, utan om man tillhör idioterna eller Sverigedemokraterna.

  2. Det måste vara buddister som har fräckheten att kräva bönelokaler på arbetsplatserna….Vi ska sätta ner bägge fötterna fort och hårt och sätta stopp för invandring av dem som representerar odemokratiska totalitära ideologier…-de kan på ren svenska dra åt helvete!
    Det är hög tid för 87.an att vakna, Röven erkände Palestina utan att lyssna på kritik från utrikesnämnden eller övriga EU stater. Vi ska INTE ha en regering i Sverige som verkar mot vår kulturs undergång, vår kultur bygger på kristendomen, judendomen och HUMANISMEN, respekterar man inte det utan verkar för en totalitär ideologi som skär huvudet av och slaktar oskyldiga då har man ingen rätt att vistas i Sverige och leva på socialbidrag här! Uuuuuut!

  3. Elefanten i rummet är alldeles klarrosa så det behöver inte ens nämnas egentligen. islamifieringen av det offentliga rummet och även nu arbetsplatser är ett ofog som kommit med extrema muslimer. Det är ganska naturligt att folk reagerar när dylika unkna värderingar återigen börja sprida sig i väst som ägnat hundratals år åt att utrota. Det finns ingen som helst anledning för att arbetsgivare ska behöva böja sig för deras hobby under den tid som de betalar för deras lön.
    Sina amsagor och dess prålverk får de vackert hålla på med på fritiden på samma sätt som de som skaffat sig en drönare och leka med.

Kommentera