Mona Sahlin snackar skit om svenska läkare


INVANDRING. Mona Sahlin, före detta ledare för socialdemokraterna och mycket annat opålitligt tycker att vi lastar över för mycket problem på flyktingarna istället för att titta på vad Sverige skulle kunna göra bättre.

Sahlin på gång

Sahlin på gång

– ”Vi bygger in trösklar för att vi medvetet eller omedvetet värderar det som vi själva gör som så mycket finare och bättre än att vara utbildad läkare eller lärare från ett annat land”, säger Sahlin i en radiointervju. 

-Pettersson undrar, om Mona själv eller hennes barn skulle bli allvarligt sjuka och behöva akut kvalificerad vård, skulle välja en nyinvandrad läkare från Bantustan som som pratar obegriplig svenska eller en erfaren svensk läkare? Är svaret det jag tror borde hon nyktra till och sluta snacka skit.

Mona borde också ställa sig frågan varför afrikanska ledare och välbeställda åker till Europa för att få sjukvård av vita läkare. Tror hon det beror på att afrikansk sjukvård är likvärdig med vår?


21 responses to “Mona Sahlin snackar skit om svenska läkare

 • Michael Eriksson

  Att hon ”snackar skit” är en redundans: Då hon egentligen alltid snackar skit räcker det att säga ”snackar”…

  Om vi tittar på den egentliga utsagan finns det egentligen två aspekter, nämligen om:

  o Påståendet om ”vi” överhuvudtaget är riktigt. Det finns visserliga en del lustiga fenomen som att svenska livsmedelsaffärer använder ett svenskt ursprung som positivt säljargument medan tyska gör det samma med ett tyskt ursprung. Dock är mitt intryck att de länder som leverar kompetenta läkare, högkvalitativ bilar, m.m., har ett motsvarande positivt rykte och blir positivt sedda. Få svenskar skulle protestera mot tex. en tysk läkare (förutsatt att svenskkunskaperna är goda) och ännu färre mot en tysk bil. Således låter det hela som en variation på en halmgubbe—man bygger upp en konstlad fiende som är lätt angripbar och angriper denne…

  o En föreliggande aversion kanske är berättigad: Tex. har många länder betydligt sämre utbildningar och att föredra en svensk läkare vore då mycket lätt att försvara.

  Gilla

 • jgarn

  Måna Muslim är norrlänningarnas hämnd på mänskligheten.

  Gilla

 • Trynbald

  Att hon fortfarande har politisk makt är skandalöst. Att Mona Sahlin helt saknar analysförmåga och logiskt tänkande är väldokumenterat.

  Gilla

 • Blodsven

  Måna Muslim har aldrig gjort annat än att snackat skit i hela hennes liv….

  Gilla

 • Mary Agnes

  Undrar om hon säger samma sak efter det att den muslimske läkaren vägrar hälsa i hand och därefter vägrar undersöka henne eftersom det sitter flera muslimska män i väntrummet…

  Gilla

 • Argus

  Måna Muslim är full av det. Vet kärringen inte om att vi faktiskt har haft en invandrare som ”stassminister”? Jo, det är faktiskt sant, Olof Palmes mor, Elisabeth von Knieriem, föddes i Livland 1890 och kom till Sverige som flykting 1915. Hans far, Gunnar Palme, föddes i Borgå 1886 men verkar huvudsakligen vara av svensk härkomst uppblandad med en portion finlandsvenskt.

  Om man börjar djupdyka i OP:s familjeförhållanden, inte minst på mödernet, kommer man att finna ”intressanta” personer längst ut på vänsterkanten. En faster som var med och grundade Finlands kommunistiska parti, en morbror, chefsjurist på IG Farben (en tysk koncern som påstås finansierat både Lenin och Hitler) och mormors syster som var gift med en av bröderna bakom ”klubben” Apostlarna
  vid Cambridge Universitetet där Kim Philby och de andra sovjetiska spionerna rekryterades.

  OP stod bakom LGR69 som sänkte den svenska grundskolan, Renbeteslagen (1972) som gjorde svenskar fredlösa i norr. Regeringens proposition 1975:26 som påbörjade multikulturen samt den svenska omorienteringen (försämringen) av relationerna mellan Israel och Sverige. Det sistnämnda verkar ologiskt med tanke på OP:s egna uppenbara släktförhållanden. Hans ”karikatyristiska” utseende är synbart ärvt på mödernet.

  Så Måna, du och Fredrik har fel. Det ursvenska må vara barbari och små grodorna med det är fritt från svek, kotteri och dubbelmoral. Branting, Hansson och Erlander roterar i sina gravar på grund av dig.

  Gilla

 • Sven Dufva

  Jag förstår inte. Svenska läkare åker ner och utför hjälparbete i Afrika. Läkarna i Afrika flyr till Sverige.
  Varför rekryterar inte hjälporganisationerna afrikanerna? Har de inte komptens eller behörighet?

  Gilla

  • Johan A

   För de afrikanska läkare, som är skickliga i sitt yrke, är det mer intressant att arbeta i västvärlden som betalar bra för utförda tjänster. De övriga vill jobba i hemlandets storstäderna där de kan jobba på större sjukhus. Att hjälpa sina medmänniskor är inte prioriterat.

   Gilla

 • Thomas

  Jag har inga problem med min doktor från Zimbabwe.
  (men hans föräldrar var missionärer och han har ingen solbränna)

  Gilla

 • Bertil Nilsson

  mona sahlin en kriminell tjuv som stjäl allt vad hon kommer över.mona sahlin är en Landsförrädare precis som samtliga i sju klövern. Lyssna göran persson när han talar om vilka stölder sju klövern har gjort och gör. Man kan ju inte låta bli att lyssna på you tube fredrik reinfeldt som talar om att Svenska folket är förståndshandikappade idioter som inte kan ta vara på sig själv. sju klövern är inget annat en grovt kriminell inavel som dunkar varandra i ryggen och förser sig med stora summor pengar de inte har rätt till anser jag. En normal Domstol skulle döma sju klövern till långa fängelse straff samt återbetalning av vad de stulit och skadat för Svenska folket. Uff denna äckliga tjuven mona sahlin fy f-n.

  Gilla

 • rostaratt (@rostaratt)

  Har aldrig vare sig hört eller sett ngt bra Mona Sahlin gjort/förespråkat.

  Gilla

 • TheMinimizer

  Afrikanska läkare till fattiga svenskar och pensionärer.
  Duktiga svenska läkare till nomenklaturan och hornalisterna.

  Gilla

 • Frej

  Enkla jobb , Sossar har ett minne som guldfiskar . Minns det som igår och blev grymt förbannad , när dom på 90 talet sa att enkla jobb ska vi inte försvara . Vi ska satsa på utbildning , och var väl i den vändan det blev 3 årigt gymnasium . Och ja jobben görs billigare utomlands , men nu komma dragandes med enkla jobb . Vi kommer få en slavklass i det här landet , ska Mona bli en slavminister ? Och det största sveket var just att det var sådana jobb , som utslitna arbetare behövde på slutet av sitt arbetsliv . Men då var det inte viktigt , men jävligt viktigt nu . Så det är inte så märkligt att SD växer bland dom som arbetar och gör så skutan inte sjunker , och så har dom mage att kalla oss fascister . När vi lever i ett land där det är så lågt i taket , att vi får krypa .

  Gilla

 • Varg i Veum

  Det är lätt för henne att sitta och klaga, hon kan, och med allra största säkerhet gör det, genom sin priviligerade position välja de bästa svenska läkarna som pratar felfri svenska och förstår svenskens bakgrund och sammanhang.

  Eftersom sociala experiment såsom ”multikultur” är på ropet så kanske borde man införa ännu ett för att syna multikulturalismens ingenjörers seriositet? Det blir ju lite Orwellskt, men det är ju ingenting främmande för det svenska samhället. Men varför inte göra ett experiment där multikulturalister och oss som är emot experimentet styrs till de läkare som man själv vill ha, eller som de förra – påstår sig vilja ha? T.ex. genom nåt slags markering i sjukjournaler? Vilka läkare skulle Mona välja åt sina barn? Den nyanlända i en vårdcentral i Rosengård eller den svenske på privata Sofiahemmet i Stockholm?

  Gilla

 • namn

  När hon säger ”vi” – pratar hon om sig själv då? Hon värderar det som hon själva gör som så mycket finare och bättre.

  Gilla

 • Synonymen

  Att man i fallet Sahlin på sin höjd behöver vara medicinman eller veterinär för att ställa diagnos på kärringdjäveln är en sak.

  Men att vi andra skall tvingas på häxdoktorer är en annan femma och något vi själva beslutar om.

  Inte kossan Sahlin!

  Gilla

 • ÅMÅL

  Har Mona åstadkommit något gott för Sverige?
  – Nej!
  Eftersom hon kostat svenska skattebetalare enorma summor, borde hon börja göra rätt för sig i stället för att predika dumheter.
  Mona bör kavla upp ärmarna och börja jobba konkret i samhället. Göra nytta – bättre sent än aldrig.

  Gilla

  • Grune

   Du tänker väl inte kräva att hon skall arbeta ? Hon vet inte vad det är.
   Jag har vid två tillfällen lämnat läkarmottagningen p.g.a. att läkaren inte kunnat Svenska.
   En läkare må vara världens bästa läkare, men om inte läkaren och patienten kan kommunisera så är han/hon en mycket dålig läkare.
   Jag vägrar att låta mig behandlas av en läkare som inte går att prata med, då dör jag hellre och skyller min död på Stefan Röven.

   Gilla

 • Sven

  Mona med familj kan söka sig till u-landsläkare…

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: