EU-ledare: ”Drunknar inte om de aldrig går ombord”

INVANDRING. Det bästa sättet att rädda folk från att drunkna, är att se till att de inte kommer ombord på båtarna överhuvudtaget. Så sa EU:s permanentets ordförande Donald Tusk inför kvällens möte med de andra EU-ledarna om hur flyktingkrisen på Medelhavet ska lösas.

Detaljer om uttalandet som ledarna väntas komma med har kritiserats på förhand för att fokusera på hårda tag i stället för humanitära insatser. Uttalandet nämner bland annat att militära styrkor ska stoppa människosmugglarna, samt att Europol ska börja samarbeta med säkerhetstjänsterna i bland annat Somalia och Niger.

– Att rädda liv är första prioritet. Men att rädda liv handlar inte bara om att rädda ute till havs, utan även om att slå mot människosmugglare och illegala migranter, sa Tusk.

-Pettersson tycker det är kloka ord. Att som Sveriges statsminister påstå att vi har ett ansvar att ta emot människor är inte klokt, det är inte vi som startar krig i regionen och det kommer dessutom mängder av människor från områden där det inte är krig eller svält De behövs för att bygga upp sina egna länder…

Att kalla Sverige och EU för inhumana är larvigt. Det finns inga humanare samhällen än de västvärlden.

Vi är inte som ISIS och alla andra islamska terrororganisationerna som kidnappar, halshugger, mördar och bränner städer och byar överallt där de kommer åt?

Hur kan Twittervänstern och Södermalmsmaffian kalla svenskar och västeuropéer för “inhumana” men inte rikta minsta kritik mot de som styr i Mellanöstern, Nordafrika och främre Asien?

Människor ska inte behöva dö på havet på väg till Europa men varför får inte Saudiarabien och de andra stenrika Gulfstaterna kritik för att de inte tar emot flyktingar. Till arabiska halvön kan de flesta dessutom åka buss.

Skulden för flyktingkrisen vilar på de muslimska samhällen i Mellanöstern och Afrika som släppt fram våldsverkare och galningar till makten. Det är en intern konflikt inom den muslimska världen, och det måste vara upp till dem att lösa konflikterna.

Stänger vi dessutom gränser så finns inte drömmen om västvärlden kvar och det uppstår ett tryck på dessa dysfunktionella samhällen att skapa ett vettigt liv för invånarna.

Fokus måste ligga på att ändra utvecklingen i de muslimska staterna och inte att tömma dem på folk och flytta hit deras problem.

-Pettersson tycker att en sak är glasklar, det är inte vårt fel, det är islams fel och de som påstår annat behöver inte läsa koranen, de kan se sig omkring i världen och titta på alla ställen där det är bråk…

34 thoughts on “EU-ledare: ”Drunknar inte om de aldrig går ombord”

  1. Alla personer som har intresse av att komma till Sverige och bosätta sig här kan söka genom svensk ambassad eller legation om temporärt uppehållstillstånd och komma till Sverige en legal väg och inga kriminella vägar.
    Det finns ingen orsak att främja en sådan invandring som är helt okontrollerat, som nu är fallet med asylinvandringen.
    Det blir intressant att se vad EU kommer fram till men det måste bli ett beslut som gäller alla EU länder och sannolikt kommer Sverige att bli överkörda med vad de sysslat med tidigare och får finna sig i EU:s beslut.

  2. Uttalande av Italiens premiärminister Mattan Renzi.
    ”Sverige har inom EU gjort sig ökänt för att erbjuda illegala invandrare, även kallade ”papperslösa” flyktingar uppehälle och speciella förmåner- något som gör att Sverige ofta anklagas för att spä på invandrings katastroferna och massdöden i Medelhavet ”.
    Det här kan ses som en anklagelse mot Sverige att de genom en helt okontrollerad asylinvandring är en stor bidragande orsak till drunkningsolyckorna i Medelhavet.
    De här människorna skulle inte stiga på i mycket sjöovärdiga båtar om det inte var möjligt att komma in i ett annat land som Sverige och få uppehållstillstånd.
    Nu kommer det att ligga i EU:s intresse att få stopp på den här illegala och riskfyllda transporten av människor över Medelhavet.
    Den enda möjligheten är att se till att några människor aldrig bordar de här båtarna och om båtar är på väg skall de bogseras tillbaka och det bästa är att skrota båtarna, eller elda upp dem att de aldrig mer kan användas för kriminell verksamhet, båtarna skall tas i beslag och förverkligas.
    De som försökt ta sig till Europa skall bli spärrade att de aldrig kan komma in där.
    Australien hade tidigare mycket problem med båtar och illegala invandrare, som kom till landet sjövägen.
    Men sedan de bogserar tillbaka båtarna och placerar flyktingarna på en ö utanför New Guinea har all den här båttrafiken helt upphört.
    De får bo på ön och är försedd med mat och husrum samt sjukvård, men de kan aldrig komma in i Australien, de får gärna åka till andra länder från ön men inte till Australien.

    • Mycket bra kommentar på artikeln, – Australien är en förebild när det gäller att hantera den här problematiken. Sådana svenska STOLPSKOTT som Ullenhag och den vidriga människa Cecilia Hagström är ett par av islams VAPENDRAGARE och önskar tydligen ödelägga vårt land Sverige! Italiens PM Renzi har rätt, våra ”godhetsapostlar” och politiker sticker verkligen ut, senast idag grep de ett stort antal terrorister i Italien som försett Sverige med ett stort antal muslimska terrorister.
      Jag gissar att SÄPO har noll koll, – den dag vi tvingas agera mot den vansinniga massinvandringen kommer det troligen att ha skett ett terrordåd i Sverige….

    • Igår kväll föddes två nya korrekta ord för dessa afrikanska niggrar..
      ”Fattigflyktingar”,samt ”Lyckoriddare”..
      Vet inte vem som finner på alla dessa sköna omskrivningar.En sak står dock klar,speciellt fattiga kan de inte vara eftersom biljetterna(exkl.försäkring) kostar mellan 3-5.000 USD per person över Medelhavet.

  3. ”Fokus måste ligga på att ändra utvecklingen i de muslimska staterna och inte tömma dem på folk och flytta hit deras problem,”
    Mycket kloka ord…! Hoppas Röven fattar det också….

  4. OT
    Min man bad mig att ta del av SVT Debatt, det fungerade i en minut, för min del sedan framträdde en ”korkad blondin” sa något som jag redan har förträngt och nu längtar jag efter söndagen då jag ska lämna ”dårhuset” Sverige.

    • OT
      Skicka alla galna ”blonda” svenska kvinnor dit de allra helst vill……………………………………………………………..till Afrika !
      Så kan vi normala svenskar få ett vettigt land tillbaka, tack !
      Vi vanliga svenskar vill INTE ha det som de dårarna önskar !

      • K A
        Var tusan som helst men ut ur Sverige, de har förverkat sin födelserätt, Gambia eller något annat svart hål , vad bryr jag mig.

      • Kalle Andersson
        Var så upprörd, först nu så fattade jag, menade du att jag skulle………………….det var oförskämt i så fall !

      • Du skrev att du ska resa från Sverige på söndag, vart reser du?

      • Kalle Andersson
        Jag reser till mitt hem sedan 23 år i Frankrike, något mer som du önskar veta?
        Jag har bott utanför Sverige i 30 år men på grund av familj så återvänder jag ofta till mitt födelseland.

      • Ok, har varit där för länge sedan….Det har blivit dyrt i Paris sedan jag var där och förfallet är enormt…Aldrig mer!

      • När jag tänker efter så är det över 30 år. min fasta punkt har alltid varit Italien och Frankrike, dock inte min permanenta, då jag har bott i andra länder i Europa.

      • Jasså…Du är en globetrotter…Jag reser ofta till Israel och USA….

      • K A
        Har varit så ofta i USA sedan tidigt 70-tal, var har du varit i det stora landet och hur har du uppfattat förändringarna som är enorma, tyvärr till det sämre ?

  5. Vet inte om ni som läser Absurdistans PK-press,och får era ”nyheter” av STATS-TV fått kännedom om,att det råder svåra strider i Jemen…
    Bl.a sitter/satt c:a 4.000 amerikanska medborgare kvar i landet när striderna nu breder ut sig.Vid kontakt med sin USA-ambassaden fick de beskedet,att var och en fick hjälpa sig själv,om man önskade resa ut.
    Nu kommer den verkliga sensationen ”det lilla regionala Ryssland” ställde upp med linjeflyg mellan Jemen och Djibouti.Och har nu flugit ut tusentals av dessa US-medborgare !!!!!
    En hjälpinsats som knappast passar in i den fiendebild,som hela västern bygger upp gentemot Ryssland ! Just därför vill jag med dessa rader informera er alla…..

    • Duktig vovve som ”pinkade” in sitt revir, ett exempel för oss som blir ockuperade. Hunden är människans bästa vän, nu ska det ”pinkas” in revir i vårt land !

  6. Hoppas att Siciliens Cosa Nostra kommer på en bättre lösning till eländet än alla skarpa hjärnor i EU-kommissionen.

      • JA tummen ner, vem tror ni styr i ”dyngan” om inte de kriminella ?
        Allt i Sverige numera är korrupt, sedan finns det olika ord för samma skräp !
        Personligen så föredrar jag ”maffian” för de står mestadels för att de är kriminella och gangsters, de gånger de inte skyddar sig med att vara infiltrerade med etablissemanget, vilket tyvärr är alltmer vanligt.

  7. Ja nu nalkas sanningens ögonblick,för många av de ”ledande politikerna” inom EU..
    Tusk är en av dem som vrider sig i våndor.Hur skall han kunna förklara för sin väljare i Polen,att landet nu skall gå samma öde tillmötes, som Absurdistan.Liknande för många andra ”ledare” i f.d. öststaterna som EU nu begär skall taga emot Hootsi,Tootsi och arabiska nomader inom sina gränser.Länder som redan nu lider under stor arbetslöshet,och lika dålig ekonomi som Sverige.EU har verkligen blivit rena berikningen för många länder !

  8. Mycket bra uttalande av Donald Tusk, det behöver inte gå på båtarna, då slipper de drunkna!
    Allt är islams fel och det är dags att sätta ner bägge fötterna fort och hårt NU!

Kommentera