Det går dåligt för Sverige

Från Tino Sanandajis blogg

Arbetsförmedlingens generaldirektör varnade nyligen att välfärdens finansiering kräver en nettoinvandring på ca 100.000 per år framöver. Ungefär samtidigt släpptes vårdbudget. Det kan vara intressant att kontrastera hur Magdalena Anderssons egen budget beskriver svensk ekonomi.

I stället för att nå i kapp de inrikes födda har invandrare tappat mark i term av inkomster”De utrikes föddas position i inkomstfördelningen har försämrats mellan 1995 och 2013 (se tabell 2.3). En orsak till detta är att invandringsstrukturen har förändrats över tiden. Från att nästan helt ha dominerats av arbetskraftsinvandring har flykting- och anhöriginvandring sedan 1990-talet kommit att utgöra en allt större del av invandringen.”

En annan spännande nyhet är att invandrares inkomströrlighet sjunkit något samtidigt som övriga befolkningens mobilitet ökat. Normalt tenderar de med lägre inkomster att ha större potential för inkomströrlighet uppåt. I stället för högre mobiliteten i takt med att gruppen integreras har invandrares inkomstmobilitet sjunkit.

”Resultaten tyder på att rörligheten kan ha ökat marginellt för flera grupper under den studerade perioden 1995–2013. För utrikes födda är dock rörligheten aningen lägre under periodens senare del. [not] Förskjutningen mot ökad flyktinginvandring under 2000-talet har sannolikt bidragit till detta. I denna grupp är sysselsättningsgraden lägre och inkomstutvecklingen sämre än genomsnittet inom gruppen utrikes födda.”

Nationalekonomer mäter tillväxt i välstånd med BNP per capita. Jag påpekade för några månader sedan att Anders Borg hade tagit det oortodoxa beslutet att helt enkelt inte redovisa standardmått BNP per capita i sin budget. BNP per capita går heller inte att hitta i regeringens redogörelse för perioden 2006-2014 som Alliansen gick till val på.

Ander Borg skämdes väl för att visa att tillväxten i BNP per capita mellan 2006-2014 låg på föga imponerande 0.3%. Mätt från 2007 var tillväxten negativ. Magdalena Andersson budget är till hennes förtjänst inte fullt så oseriöst som Anders Borgs och redovisar återigen BNP per capita.

”BNP per capita är ett mått på ekonomisk levnadsstandard som bättre visar hur ökad produktion fördelas per genomsnittlig invånare. Trots en viss återhämtning efter finanskrisen var BNP per capita inte högre 2014 än 2007.”

Läs mer på Tino Sanandajis blogg

20 thoughts on “Det går dåligt för Sverige

  1. Den genomgående tendensen i de flesta inrikesnyheter numera kan sammanfattas med orden: Sverige är på dekis! Vi är helt uppenbart inne i en nedåtgående spiral och det kommer att krävas oerhörda ansträngningar att bryta den utvecklingen. Om det inte redan är försent!

  2. Arbetsförmedlingens generaldirektör M. Sjöbergs utbildning omfattar 2 årig fordonsteknisk utbildning. Inget nedvärderande av bilmekaniker men att få ett välbetalt jobb som chef för en stor statlig myndighet med den utbildningen är en helt annan historia och som stinker partinepotism.

  3. mmm vilka var det nu som blev anklagade för att inte kunna räkna?
    Sverige tjänar ekonomiskt på massinvandring enligt 7klövern….mmm ljuga man för sig själv så ljuger man för andra med!
    När det lyckas så lyfts sanningarna fram och många vill ta åt sig äran…När det misslyckas så döljs sanningarna och förnekelsen träder in…
    Politiken är ett totalt misslyckande….

  4. Nu ska vi se det positiva för landet bortom alla bergen…
    Ett av Absurdistans få kvarvarande storföretag,(kinesägda Volvo) visar idag upp en kvartalsvinst om 6 miljarder SEK.Nu skall vi beakta att vinsten beror på det förfall,som svenska och europeiska skitvalutan Euro just nu befinner sig i ! Nämligen fritt fall !!! Det stora pluset för oss marknära är,att vi snart alla kan kalla oss miljardärer….

  5. Det verkar som att vansinnet blir uppenbart för fler och fler. För inte så länge sedan var det ett antal betydligt sippare än jag runt fikabordet som undrade vad i hel… ”man höll på med”. Passade då på att lägga på lite mer bränsle på brasan så att den inte slocknar.

  6. Tja, fler och fler invandrare ska dela på svenskars skattepengar.
    Då blir det mindre och mindre till varje ”berikare” trots skattehöjningar från de höga herrarna vid makten, och detta är långt ifrån slutet.
    Enkel matematik.

  7. Sverige för en extrem asylinvandringspolitik, det är i huvudsak en Muslimsk Socialdemokratisk röstimport som skett/sker, även dumhuvudet Fredrik Rövfeldt förde en sådan politik samtidigt som han jagade cancersjuka svenskar med blåslampa och snackade skit om en ”arbetslinje”…-Vad var det för mening med en ”arbetslinje” när man samtidigt för MILJÖPARTIETS SINNESSJUKA massinvandringspolitik av 100,000 tals bidragsturister….?! Svaret är givet…..Alliansen körde Sverige i botten och skapade inte några riktiga jobb.
    Avgörande för Sverige blir den fortsatta utvecklingen i Europa, vi får helt enkelt vänta och se hur det går….
    Ungdomsarbetslösheten ligger något under EU snittet tack vare att vi är grannar med Norge där c:a 60-70,000 svenska ungdomar jobbar, det är de som är mest efterfrågade på arbetsmarknaden.
    Fredrik Rövfeldt pratade om höjd pensionsålder till 75 år för Sveriges arbetande befolkning, så uppenbarligen lever vi idag rejält över våra tillgångar eller så prioriterar vi fel, jag tycker att vi prioriterar fel, vi ska inte ta emot 100,000 tals människor som måste bidragsförsörjas livet ut, det är Svenska Statens skyldighet att föra en sådan SIGNALPOLITIK så att man klart och tydligt talar om : INGA FLER BIDRAGSTURISTER TILL ABURDISTAN! DET RÄCKER NU!
    Faktum är att Rövfeldt såg något som är väldigt allvarligt! Redan nu är pensionerna väldigt usla och det finns en uppenbar risk att staten inte kommer att kunna betala ut pensioner alls i framtiden, vi ligger illa till, kanske sämre än grekerna eftersom grekiska hushåll INTE har bostadslån på 3000miljarder kronor. Sveriges statsskuld är c:a 1,400mijarder kronor och ökar med10,000kr i sekunden i RÄNTA!
    Det måste finnas en balans mellan Sveriges UTGIFTER och INKOMSTER….När Sverige tar emot 100,000 tals människor som ska bidragsförsörjas kommer det att sluta mycket illa för landet.
    Att sedan förutsätta att Svenska Staten ska stå för hyran till 100,000 tals bidragsförsörjda säger inte litet om vansinnet.
    DETTA ÄR ALLVAR….redan idag så lever hela städer på bidrag från Svenska Staten, – Göteborg, Malmö och Södertälje, utan bidrag från staten skulle dessa städer gå i konkurs på grund av befolkningarna här är i stort sett människor som lever på sjukbidrag och socialbidrag, är kriminella et cetera….
    Det gäller att vända utvecklingen och det första Sverige måste göra är att stoppa all muslimsk invandring hit!!!
    Vi måste se till att kravet för att få vistas i Sverige är att man kan försörja sig själv och absolut INTE genom kriminallitet då ska man ut!
    Detta är nödvändigt, ser vi inte till att vi har en ekonomi i balans kommer vi aldrig att kunna betala av Costa Gratis skuldberg och till slut kommer välfärdsstaten att gå under och vi får ett samh
    älle med stora konflikter, kanske mycket våld, ungefär som i Sydafrika.

    • Väldigt lång kommentar, du säger samma sak hela tiden. Vi vet allt du säger redan. Sen att att använda konstiga namn på våra folkvalda är ju rent oförskämt, så gör vi vanligtvis inte i Sverige.

  8. ”De senaste åren har varit de sämsta Sverige upplevt under efterkrigstiden i term av tillväxt av välstånd och produktivitet.”

    Varför herrans namn använder sig inte SD och då självklart Oscar Sjöstedt av dessa siffror och fakta?

    Vad pysslar dessa människor med?

    Detta som pågår är fullständigt förödande för landet och MÅSTE stoppas.

    • Det förstör jag inte heller och ändå är han den vassaste kniven bland riksdagens ekonomer. Med råge.

  9. Landsförrädaren och den grovt kriminelle tjuven fredrik reinfeldt säger att 87% är förståndshandikappade idioter som inte kan ta vara på sig själv. fredrik avser ju naturligtvis de 87% som sitter i Svensk Riksdag, så klart det kommer gå åt H-e med Sverige. Alla samma tjuvpak som dessa 87% som sitter i Svensk riksdag. 700.000.000.000:-SEK stal sju klövern göran persson sa att Svenska folket kommer bli mycket mycket arga = inte F-N har jag hört någon säga ett enda ljud om dessa grovt kriminelle tjuvpak som sitter i Svensk Riksdag och kallar sig för sju klövern. Vad är sju klövern i Sverige ? Jo en samling grovt kriminella gangsters tjuvar som stjäl + förskingrar skadar Sverige. Jag förstår inte varför folk inte tar saken i egna händer ? Se på Ceausesco o hans fru. Vi bör göra liknande samt utvisa dessa sju klöver från Sverige tillsammans med deras gäst parasiter. Ut med tjuvpaket som kallar sig för sju klövern = de är inget annat än de sju grovt kriminella tjuv o gangsterna. De t o m talar om vilka grova brott de gör utan att få påföljder från Svensk Åklagare !?? Bättre om Militären tog hand om dessa grovt kriminella sju klövern och kastade dem i fängelse så de aldrig mer kunde komma ut. Men Svensk militär är en samling veklingar som inte vågar gå ut ensamma i Sverige längre, Man kan med lätthet säga att sju klövern har bara kriminella saker för sig och ingen vågar säga ett enda ord . FY för de sju kriminella sju klövern.

  10. Maktskiften är nyttiga. Nu väntar vi på uppgifter om hur många
    av jobben för utlandsfödda som är skattesubventionerade och hur
    fängelsepopulationen fördelas på etniciteter. Det senare förutsätter
    att SD kommer i regeringsställning.

Kommentera