Moskén i Skärholmen får bygglov

ISLAM. 3 000 kvadratmeter huskropp bredvid två 30 meter höga minareter. Nu har moskén i Skärholmen beviljats bygglov. – Vi räknar med att den ska stå klar om fem år, säger Syed Mansour på den Islamiska Stiftelsen i Skärholmen.

2015-04-21_1559

Den tvådelade huskroppen, som beviljats bygglov av stadsbyggnadsnämnden i Stockholm, ska ha plats för 1 300 personer.

– De som inte är muslimer behöver inte gå till moskén, men är välkomna till cafeterian eller gymmet, säger Syed Mansour till SvD.

Det har tagit mer än åtta år för att få bygglov. Det har varit många byråkratiska regler att övervinna samt flera överklaganden. Till sist fick en privatperson avslag i Miljödomstolen, berättar Syed Mansour. Moskébygget beräknas kosta upp emot 100 miljoner kronor.

– Vi får tigga oss till pengarna. Vi räknar med donationer, främst av medlemmarna i föreningen, men även genom gåvor av andra moskéer, säger Syed Mansour.

Gällande bygglov föreskriver att bygget måste påbörjas inom två år, och siktet är alltså inställt på att moskén ska kunna stå färdig om fem år.

-Pettersson beklagar beslutet. Religionsfrihet borde betyda frihet från Religion och eftersom Hijra (utvandring) för sakens skull är en skyldighet inom islam och en muslim inte bör leva i ett ickemuslimskt land enligt koranen, så borde vi fundera på varför de kommer hit? Det är knappas för att sprida demokrati och jämlikhet mellan könen, dessutom är inte islam en religion utan en ideologi…

Skärholmens moské

28 thoughts on “Moskén i Skärholmen får bygglov

  1. Islam är en blandning av social, politisk och juridiskt system och även tro.
    Det är varken det ena eller andra.
    Filosofiskt är det mycket långt ifrån andra religioner, den är motsatsen till andra religioner.
    Istället för att framföra fred och social harmoni som andra religioner gör , sår den våld och sociala störningar.
    Därför kan man fråga sig är det en religion eller ideologi ?

  2. ”– Vi får tigga oss till pengarna.” säger företrädarna för bygget av moskén i Skärholmen.

    ”Svensk” företagsamhet bygger mycket på tiggande nuförtiden.

  3. Varför två minareter? Ska de yla i duett?

    Från informationen som gavs i Schweiz inför folkomröstningen som förbjöd dem att bygga minareter kom det fram att minareten symboliserar svärdet. Alltså ett förtäckt hot.

  4. Fy faan jag blir spyfärdig.! Får vi bygga en motsvarande storlek på en gigantisk svensk kyrka med högt torn och kors i tex teheran!?!? Bagdad!??

  5. Låt dom bränna de saudiska pengarna, inom 5 år kommer opinionen att se annorlunda ut och den moskén kommer aldrig att öppnas…

  6. Det slutar med att dom får bidrag från oss skattebetalare på nåt sätt. Jag menar lite måste vi väl ändå ställa upp. Att en stor majoritet lever på bidrag räcker inte.

  7. Under de här fem åren som monsterbygget ska uppföras ………..hur många fler muslimer kommer de att hinna ”pippa” till och hur många fler anhöriga hinner komma och hur många fler kommer att anlända över medelhavet ???????
    Det är för sent för svenskarna, och då är ju den dl*la vänstern nöjd, ni som kan kämpa eller fly, finns inga andra alternativ !
    Betala inte för eländet vad ni än gör !!

  8. Ännu ett kvinnofientligt och kvinnoförnedrande monument upplåts på svensk mark där demokrati upphör och könsapartheid befästs.

  9. Musse Imans förklaring på finansieringen låter ju helt trovärdig och rimligt. Alla svenska idrottsklubbar gör ju likadant för att fixa 100 Mille till nya korvkiosker eller utomlands resor för alla ungar. Undra om ”min bank” står som garant för underverket på svensk mark?

  10. Fullständigt surrealistiskt att se dessa moskèr i vårt land. Aldrig att jag trodde att det var möjligt inte ens i mina mardrömmar. Någon bönelokal här och där var väl inte så konstigt men dessa monsterbyggnader, nej det är verklighetsfrämmande.

  11. ” siktet är alltså inställt på att moskén ska kunna stå färdig om fem år.” Jag hoppas att svensken rest sig långt innan dess.

  12. Och ful som fan är kåken. Hur kan man få bygglov till dessa kartonger. Moskén i København är åtminstone – som byggnadsverk räknat – inte anskrämlig.

  13. Politikerfrälset borde skämmas som tillåter detta….De hör INTE hemma i Sverige! I Saudi-Arabia tillåts INTE en enda kyrka så varför i helvete ska de tillåtas finansiera moskeer i Sverige ? Saudi-Arabia har koranen/sharia som grundlag och lag! Det är en IDEOLOGI som predikar mord och slakt på kristna och judar, de är emot demokrati och mänskliga rättigheter. Uuuut ur mitt land Sverige! Vi borde avsluta alla relationer med Saudi-Arabia även om det skulle kosta, pengarna kan vi ta igen på att FÖRBJUDA all muslimsk invandring till Sverige! Det är en galen mördar ideologi, de har inte här att göra!
    De betraktar inte icke-muslimer som människor utan predikar slakt och mord på dem, alla kvinnor som inte är muslimer är horor enligt islam. De hör inte hemma bland oss svenskar, den saken är fullständigt klar .Konstigt att de kan fortsätta med sitt hatbudskap, det är ju förbjudet och ger fängelse att förneka förintelsen
    .

  14. ”Islam kommer att dominera världen.”

    Men först skall vi ta mig djävulen kriga om saken!

    Släng ut alla muslimer ur landet genast. De är en vidrig cancersvulst och trojan som måste bort. Ockupationen MÅSTE stoppas om Sverige skall kunna räddas.

  15. Men detta är sju klövern mål att störta Sverige.
    Invandringen kostar 6 000 000 000, muslimer kostar 72 000 0000 0000. Sverige har en befolkning som är förståndshandikappade idioter och kan inte ta vara på sig själv = SVENSARNA ÄR MENTALT HANDIKAPPADE, helt otroligt att detta kan fortsätta som det gör

    • Kära Malmöbo, jag har läst inlägg från dig med i stort sett identiskt innehåll på säkert 15 olika artiklar här på Petterssons. Jag bara undrar, varför skriver du ”SVENSARNA”? Ska det inte vara svenskarna?

  16. Grattis till 87% idioter. Ni som bor nära denna byggnad kommer få ert livs chock när den vrålar som en åsna klockan fem varje morgon.

Kommentera