Stäng

Ny rekordmätning för SD

INRIKES. Sverigedemokraterna går framåt och det ökande stödet visar sig nu i mätning efter mätning. I Sentios mars–april-mätning når partiet toppnoteringen 17,8 procent. Därmed är också avståndet till Socialdemokraterna rekordlitet.

Mätningen är gjord efter den hårt kritiserade Skavlan-intervjun då sjukskrivne Jimmie Åkesson vare sig fick tala till punkt eller möta samma slags intervjumiljö som andra gäster.

Stödet för Sverigedemokraterna sedan föregående mätning ökar 1,2 procentenheter och partiet noteras på 17,8 procent. Det är rekord för Sverigedemokraterna i Sentio.

Samtidigt tappar Socialdemokraterna anmärkningsvärt – hela 2,7 procentenheter. Regeringspartiet noteras på 25,6 procent. Med detta låga väljarstöd krymper också avståndet mellan SD och S till rekordlåga 7,8 procentenheter.

Det går också dåligt för regeringskollegan Miljöpartiet som fortsätter att tappa väljarstöd. MP minskar 0,9 procentenheter och endast 5,6 procent skulle rösta på partiet om det vore val idag.

Moderaternas taktik att ligga lågt i debatten verkar gå hem, partiet ökar 3,3 procentenheter till 25,5 procent sedan föregående mätning. Vänsterpartiet noteras på 7,4 procent, Centerpartiet på 5,6 procent, medan Folkpartiet får 4,1 procent och Kristdemokraterna 3,5 procent. Feministiskt initiativ noteras på 2,9 procent.

Bilden nedan från Avpixlat

2015-04-16_2036

 

 

14 reaktioner på “Ny rekordmätning för SD

 1. Hörde att folktandvården skulle kolla om fattiga svenskar med stora behov har betalningsförmåga. Det görs inte med papperslösa som får sin vård gratis. Det var ett landsting i Norrland som gick ut med detta. Arbetar-rörelsens flagg-skepp skiljer på människor o människor. Är inte det rasism?

  1. Vilken tandvård får de papperslösa? Alla här på bloggen anklagar gärna andra för rasism, så gör även du, varför.

 2. Demokratin får nuförtiden ”verka” i opinionsundersökningar.

  För i riksdagen fungerar den ju inte, tack vare DÖ.

  Svenska politiker som står bakom DÖ borde skämmas.

 3. Den här mätningen från Sentio är mycket positiv för SD. Den här trenden kommer sannolikt att fortsätta med att det blir två stora partier och det är SD och M. FP, C, KD och även MP kommer att försvinna de kommer inte att komma över spärren. FP, C och KD gjorde det stora misstaget att de gick i allians med motståndaren S, V och MP, som gör att väljarna kommer att överge de partierna och gå över till SD och M.
  MP har ingen trovärdighet de missbrukar namnet Miljö, som gjort att okunniga väljare tror att de värnar om miljön som inte är sant.
  De är helt okunniga om miljön utan har som sin agenda att höja skatter med motiv att finansiera asylinvandringen.
  De har höjt skatterna på bränsle och energi som medför stora kostnadsökningar för bland annat landsbygden, och jobben där minskar genom sådana skattehöjningar. Landsbygden har till stor del energikrävande industri som processindustrin och sedan avstånden och saknanden av kommunala färdmedel drabbar de som måste ta sig till jobbet m.m..
  Den som värnar om en levande landsbygd måste se konsekvenserna med den politiken som MP bedriver.
  MP har som sin agenda att få in mesta möjliga asylinvandrare, som de tror skall ge vänsterröster och partiet är uppbackad av media och journalister som står till vänster och har samma policy.

 4. Jag vill passa på och tacka 7-klövern för den fina draghjälp som SD får i alla oppunjonsöndersökningar.

 5. Lyssna på ”rasisten” Mona Walter på YOUTUBE…-mycket bra information om islam!

 6. Skjutningar i Göteborg varje dag….det lär gå upp! Kan skjutningarna ha något med SOCIALDEMOKRATERNAS invandringspolitik att göra ?!

 7. Varför drar du upp Skavlan, hans intervju sade klart ifrån att SD inte är som din sida. SD fattar att svenska folket inte gillar att hets mot folkgrupp är fel.

  1. Jag ber alla SVENSKAR som läser detta om ursäkt. Jag skulle naturligtvis tryckt på tummen ner på ”Albins” kommentar.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: