Ny rekordmätning för SD


INRIKES. Sverigedemokraterna går framåt och det ökande stödet visar sig nu i mätning efter mätning. I Sentios mars–april-mätning når partiet toppnoteringen 17,8 procent. Därmed är också avståndet till Socialdemokraterna rekordlitet.

Mätningen är gjord efter den hårt kritiserade Skavlan-intervjun då sjukskrivne Jimmie Åkesson vare sig fick tala till punkt eller möta samma slags intervjumiljö som andra gäster.

Stödet för Sverigedemokraterna sedan föregående mätning ökar 1,2 procentenheter och partiet noteras på 17,8 procent. Det är rekord för Sverigedemokraterna i Sentio.

Samtidigt tappar Socialdemokraterna anmärkningsvärt – hela 2,7 procentenheter. Regeringspartiet noteras på 25,6 procent. Med detta låga väljarstöd krymper också avståndet mellan SD och S till rekordlåga 7,8 procentenheter.

Det går också dåligt för regeringskollegan Miljöpartiet som fortsätter att tappa väljarstöd. MP minskar 0,9 procentenheter och endast 5,6 procent skulle rösta på partiet om det vore val idag.

Moderaternas taktik att ligga lågt i debatten verkar gå hem, partiet ökar 3,3 procentenheter till 25,5 procent sedan föregående mätning. Vänsterpartiet noteras på 7,4 procent, Centerpartiet på 5,6 procent, medan Folkpartiet får 4,1 procent och Kristdemokraterna 3,5 procent. Feministiskt initiativ noteras på 2,9 procent.

Bilden nedan från Avpixlat

2015-04-16_2036

 

 


14 responses to “Ny rekordmätning för SD

 • Roland Karlsson

  Hörde att folktandvården skulle kolla om fattiga svenskar med stora behov har betalningsförmåga. Det görs inte med papperslösa som får sin vård gratis. Det var ett landsting i Norrland som gick ut med detta. Arbetar-rörelsens flagg-skepp skiljer på människor o människor. Är inte det rasism?

  Gilla

 • jockfall

  Fler och fler svenskar börjar vakna upp. Härligt!

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Demokratin får nuförtiden ”verka” i opinionsundersökningar.

  För i riksdagen fungerar den ju inte, tack vare DÖ.

  Svenska politiker som står bakom DÖ borde skämmas.

  Gilla

 • GA

  Den här mätningen från Sentio är mycket positiv för SD. Den här trenden kommer sannolikt att fortsätta med att det blir två stora partier och det är SD och M. FP, C, KD och även MP kommer att försvinna de kommer inte att komma över spärren. FP, C och KD gjorde det stora misstaget att de gick i allians med motståndaren S, V och MP, som gör att väljarna kommer att överge de partierna och gå över till SD och M.
  MP har ingen trovärdighet de missbrukar namnet Miljö, som gjort att okunniga väljare tror att de värnar om miljön som inte är sant.
  De är helt okunniga om miljön utan har som sin agenda att höja skatter med motiv att finansiera asylinvandringen.
  De har höjt skatterna på bränsle och energi som medför stora kostnadsökningar för bland annat landsbygden, och jobben där minskar genom sådana skattehöjningar. Landsbygden har till stor del energikrävande industri som processindustrin och sedan avstånden och saknanden av kommunala färdmedel drabbar de som måste ta sig till jobbet m.m..
  Den som värnar om en levande landsbygd måste se konsekvenserna med den politiken som MP bedriver.
  MP har som sin agenda att få in mesta möjliga asylinvandrare, som de tror skall ge vänsterröster och partiet är uppbackad av media och journalister som står till vänster och har samma policy.

  Gilla

 • Grune

  Jag vill passa på och tacka 7-klövern för den fina draghjälp som SD får i alla oppunjonsöndersökningar.

  Gilla

 • Kalle Andersson

  Lyssna på ”rasisten” Mona Walter på YOUTUBE…-mycket bra information om islam!

  Gilla

 • Kalle Andersson

  Skjutningar i Göteborg varje dag….det lär gå upp! Kan skjutningarna ha något med SOCIALDEMOKRATERNAS invandringspolitik att göra ?!

  Gilla

 • Albin

  Varför drar du upp Skavlan, hans intervju sade klart ifrån att SD inte är som din sida. SD fattar att svenska folket inte gillar att hets mot folkgrupp är fel.

  Gilla

 • Mary Agnes

  *****

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: