Norska socialdemokrater vill öka flyktingkvoten

INVANDRING. Det norska Arbeiderpartiet (AP) föreslår att flyktingkvoten ökar till 10 000. Det sade partiledare Jonas Gahr Störe på den riksstämma som partiet håller.

– Vi ser en region där miljoner är på flykt. Världen har inte sett något värre (i flyktingsammanhang) sedan andra världskriget, sade Störe med hänvisning till inbördeskriget i Syrien inför 3 000 delegater på ett fullsatt Folkets hus i Oslo.

– De länder som kan ge ett extra bidrag, bör så också göra, sade Störe och fick stående ovationer för sitt utspel. Löftet ses som en del av inledningen på valkampanjen inför höstens kommunval.

Störe vill se att Norge tar emot 5 000 flyktingar från Syrien i år och lika många nästa år.

-Pettersson läser en ökning till 5 000 i år och 5 000 nästa år…

Sverige tog förra året emot drygt 80 000 asylsökande, beräknas ta emot 100 000 i år och nästa år… Sverige har under tiden januari till mars i år tagit emot 3 475 asylsökande syrier.

2015-04-06_0734

 

NRK

4 thoughts on “Norska socialdemokrater vill öka flyktingkvoten

  1. Om Norge håller rent, så kan de få litet äkta svenskar som flyr Absurdistan.

  2. Bra enl. nyheterna i ARD,är c:a 1 miljon afrikanska niggrar,på väg till Europa..Bara för socialisterna i Norge att be Italien om lov,att få övertaga berikarna….Sicilien är nämligen sedan länge,helt överlusade av sådana lyckosökare.

  3. När Sverige går i konkurs så kan vi inte hjälpa flyktingar och knappt några svenskar.

  4. Absurdistan är en STORMAKT på idioti som vanligt överträffar alla andra, men det går lätt att ligga på topp när skattebetalarna betalar notan!

Kommentera