Ska det behöva gå åt h-e först?!


Från Ian Wachtmeisters Facebook

SKA DET BEHÖVA GÅ ÅT H-E FÖRST?! För drygt 20 år sedan ställde jag frågan i Riksdagen: ”Hur dum kan en politik(er) bli?” och gav själv svaret ”Hur dum som helst” 

I möten med riksdagsledamöter från andra partier kunde det gå till så här:
– ”Men detta är ju fullständigt galet och mot allt förnuft!!”
– Ja, det kanske det är men det var det enda som var politiskt möjligt!”

2015-04-15_2056

Idag följer jag häpen och förskräckt det som sker och sägs i Riksdagen och jag frågar mig om Sveriges Riksdag någonsin haft mer okunniga, sämre utbildade och mindre erfarna och mer ansvarslösa ledamöter.

Låt mig förklara. De kan (med enstaka undantag) inte räkna. Vidlyftigt tal och luftiga idéer utan faktabas. Ödesdigra s.k. satsningar och ”öppna era hjärtan”- uppmaningar utan att bekymra sig om kostnader och samhällseffekter. Det gäller bara att vara mest generös i klassen. Med andra människors pengar förstås.

Och så pratas det på, så snabbt som möjligt tills det svartnar för ögonen. Jag undrar varför de gör det och vad som driver dem, ty upp flyga orden, medan tanken stilla står!

Vet de att de pratar mot bättre vetande? Eller pratar de för att övertyga sig själva om att det exempelvis är viktigt att stödja icke existerande vetenskaper som genusperspektivism?

Eller för att de verkligen tror att sjukvården blir bättre av att de som är bäst på att sköta den förbjuds att göra det?

Eller att det är fin och äkta feministisk utrikespolitik att sila mygg och svälja kameler i Mellanöstern?

De kanske blandat enfald med mångfald så till den milda grad att de blivit övertygade om att ungdomsarbetslösheten minskar om man gör det svårare för ungdomar att få jobb?

Eller genom att formligen dränka svenska samhällen genom att sprida ut hundra tusentals flyktingar över riket.

Helst då till kommuner där det är som svårast att få eller skapa jobb och där samhället inte är rustat för våldsamma experiment av denna typ.

De kanske räknat(?) ut att de kommit på ett sätt att förbättra svensk konkurrenskraft genom att försvåra för skolorna att undervisa och att ens kunna kommunicera med elever som det inte ens finns plats för?

Och för egen del – vad har de som reservutgång? Kanske hos SIDA, där det finns hur mycket pengar och hur många välbetalda jobb som helst. Och jättefin personlig service. Ja det är förstås frestande när man åker ur Riksdagen och egentligen inte kan något vanligt jobb…

Tillbaka till den verklighet där vi idag lever. En verklighet där man ena dagen i en notis lakoniskt meddelar att det behövs 25 eller 35 miljarder extra till statskassan för att betala för den flyktingpolitik som man fortfarande envisas med att kalla lönsam.

Bilden blir ännu mer alarmerande om vi fick se vad flyktingpolitiken dessutom kostar via allehanda konton i stat, landsting och kommun. Siffror som avsiktligt döljs för medborgarna.
Samtidigt släpper det icke fungerande gränsskyddet in ett okänt antal ISIS mördare. Som papperslösa att tycka synd om eller med köpta svenska pass.

Och Putins atombombsbestyckade flygplan gör skenattacker mot Sveriges huvudstad, alltmedan landets politiker bjäbbar med varandra om de ska satsa en och en halv miljard om året eller två eller rent av tre på rikets försvar. Jämför med ovanstående siffror. Man behöver inte ens kunna räkna för att förstå att det är något som är på tok! Allvarligt på tok. Hallå, var är den s.k. granskande makten? Kanske på vårlig picknick med Romson eller Sjöstedt?

Hur kan det ha blivit så? Jag vet – och de flesta av er som läser detta vet – att massor av svenskar (nya och gamla) gör samma observation som jag, men inte vågar säga något om saken.

Det tycks ha spritts ett virus som medför kronisk tunghäfta från norr till söder och som endast tillfälligt kan brytas med hjälp några Dry Martinis eller koppar kaffekask. För att återkomma dagen efter.

– Oj, vad man tycker det är åt h-e, det som sker och oj vad tyst man blir, men det börjar pyra i gräset runt salongsrevolutionärernas tillhåll! Men de kommer nogsamt att se till att det inte växer till en skogsbrand. Nej lagom är bäst och det kunde ju vara värre…

Hur började debaclet? När började det gå fel på allvar? Jo, med det ödesdigra och fullständigt vettlösa avtalet mellan Fredrik Reinfeldt, då statsminister, och miljöpartiet under våren år 2011. Avtalet om maximal invandring för att…!? Ja, vaddå? Jo för att spela bort Sverigedemokraterna från deras inflytande över politiken.

När SD var de enda som gick fram i valet år 2014, avgick Reinfeldt – även det på ett svekfullt sätt – denna gång mot sitt eget parti och den Allians som han talat så varmt om 10 timmar tidigare. Tablå!

I ett historiskt perspektiv kommer denna händelseutveckling att framstå som ödesdiger – i ordets rätta bemärkelse.

Nå vad gjorde segrarna i 2014 års val, SD? Jo de bemödade sig om att bli rumsrena, dvs. lika slätkammade som de andra och betonar gärna att de inte är så där alldeles särskilt invandringskritiska och att de har många andra strängar på sin lyra.

Precis som de etablerade partierna. Men se upp! Den röda varningslampan börjar blinka… Håller SD på att glömma varför de fick så många röster (och ännu större sympatier inräknat de som inte vågade rösta), SD vann valet på de andra partiernas tillkortakommanden. De vann på invandringens allt mer uppenbara problem och kostnader. SD äger i själva verket invandrings- och integrationsfrågorna. Helt motiverat.

Jag är tacksam för att Jimmie Åkesson är tillbaka och håller i taktpinnen. Mannen som vann varje debatt trots att han var utbränd, vilket även säger en del om hans motståndare!

De internationella kommentarerna i framstående engelska och amerikanska medier är beska och kan sammanfattas med ”Vad sysslar Sverige med”.

Det sekulära landet i norr som importerar religionskrig från fjärran land. De häpnar över de makalöst godtrogna och unikt experimentella åtgärderna, som riskerar hela den välfärdsstat som byggts upp och faktiskt har imponerat på omvärlden. ”Vad har hänt med svenskarna?!”

Deras analyser visar tydligt att Sverige har en helt unik omfattning på sin invandring och en unik metod att snabbt ge de flesta permanenta uppehållstillstånd. Man häpnar över att Sverige i stället för att rätta till detta, fortsätter och förkunnar att invandringen minsann SKA fortsätta på dessa rekordnivåer… (Chefen för Migrationsverket GD Anders Danielsson (var kom den gubben ifrån?!) För något år sedan var det förbjudet att tala om massinvandring. Nu ska man öka den! Herr Danielssons tillägg lyder ”det handlar inte om vilka migranter vi vill ha utan om vilka migranter vi kan få!”. Jo jag tackar!

Och tiggarna som översvämmar våra städer! En social turism, som orsakats den expansion av EU som var så viktig för de pådrivande EU-politikerna, Inte minst Carl Bildt. Tänk om de hade förstått att tänka först och handla sedan. Tänk om de gjort en enkel konsekvensanalys?! Nej då, tvärtom: expansionen skulle dölja de interna EU-problemen – en metod som ofta tillgripits av historiens diktatorer. Klumpigt eller mot bättre vetande, Herr Bildt? Ta en promenad genom Stockholm och betrakta Ditt verk! Herr Danielssons kommentar om tiggeriet känner jag inte till. Det är antagligen bäst så!

VAD ÄR NÄSTA STEG I DETTA ÖDESDRAMA?

Vi måste försvara vårt land som förödmjukas av Putins militärapparat. Det räcker givetvis inte att skicka några plutoner till Gotland. Det är ofta galningar som startar krig. Och det är inga leksaker som gör skenanfall mot vår huvudstad’

Vi måste krympa den av storhetsvansinne präglade humanitära stormakten Sverige som erbjuder feministisk utrikespolitik och utbildning i genusperspektiv till Ukraina, Det där är inte Din stil, Löfven!

Vi måste hitta nya politiker som lever i verkligheten, kan räkna och begriper vad de gör.
Sveriges folk måste byta politiker innan politikerna bytt folk i Sverige.

Den pinsamma DÖ överenskommelsen måste dö. Tanken låter som en händelse!

Sverige kan helt enkelt inte längre styras som nu. Med rädda borgare, som inte vågar annat än låta socialdemokraterna styras av miljöpartister och nygamla kommunister tvärtemot folkviljan i senaste val och opinionsundersökningar.

Sverige behöver nyval! Snarast!

SD är de enda som vågar säga ifrån och nu är Jimmie Åkesson tillbaka. Jag hoppas att han förstår att satsa den stridskassa han har och utnyttja sociala media. Annars kommer Sverige som vi känner det att raseras. Laglöshet, oro, våld, gruppvåldtäkter, brinnande förorter och öppna strider mellan missanpassade grupper blir då vår arvedel.

De som vill ha det så, räcker upp vänster hand!

Ian Wachtmeister


19 responses to “Ska det behöva gå åt h-e först?!

 • malmobon

  Inom behandlingsvård för missbruk så sägs det att man skall inte hjälpa missbrukare när dem är inne i sitt missbruk, utan låta dem rasa ner till botten.
  Sverige är på väg till botten, och det är politiker som ser till detta tillsammans med media. Media och politiker är våra förrädare.
  Det SD kan göra just nu är att lära sig mer om islam, för okunskapen hos politiker är totalt 0.
  Margit Wallström sa rätt, men fattade det inte. Det är själva poängen.
  Bara genom att upplysa fler om islam kan vi stoppa detta.

  Märkligt att vuxna läskunniga o påstår sig vara kloka att leda ett land, inte kan tro på vad som står i deras manifest. Koranen. Världsherravälde.

  Deras metod just nu går ut på skrämsel genom terrorism, krig i olika delar av världen för att bryta ner världsekonomin och skapa flyktingströmmar till Europa och USA.
  Detta är utbildade muslimer som kommer, och deras uppgift blir att infiltrera politiska partier och olika samhällsfunktioner.
  Utbildade data, lärare, läkare, ingenjörer m.m.
  Socialdemokratin har redan gått i deras fälla, genom bl.a. f.d. Broderskapsrörelsen samt en del politiker.
  Det skapas olika grupper och media med Researchgruppen, Expo samt föreningslivet.
  Att ingen ser detta, är ett tecken på vår ”godhet” o medmänsklighet som är indoktrinerad genom årtionde. Hjälpa din medmänniska.

  Dags vakna eller låta vansinnet ske men vara beredd på att islam kommer göra allt för att ta över.
  Kommer säkert skapas ett musllimskt parti, men just nu behöver dem inte
  för dem har Mp, S och Alliansen.

  Prata och diskutera islam över allt ni får möjlighet.

  Hoppet är inte ute.

  Gilla

 • andersson

  Tack Ian för dina kloka ord, Önskar att merparten av stolpskotten till politiker också läser detta.

  Måste till en kraftsamling av oss medborgare för att få stopp på galenskaperna, Har sagt de förut, säger de igen. Ingen som jag pratar med vill att vårt Sverige faller sönder bit för bit.

  Gilla

 • Eva

  Tack Ian för dina ord! Åtminstone någon klok person som inte skräder orden!
  Att lyssna på dagens politiker och deras ordsvada gör mig bara så trött. Alla låter likadant, jag blandar ihop Ullenhag och Fridolin(inte svårt), Magdalena Andersson och Ulf Kristersson osv.
  Alla vränger sanningen ut och in i väl valda, inövade ordalag.

  Gilla

 • fete

  mentalsjukhusen borde vara den plats som våra politiker skulle vara inlåsta på…

  Gilla

 • Tony

  Att herr Reinfeldt är det värsta skadedjur som Sverige
  begåvats med på hundratals år råder det inte något
  tvivel om. Inte nog med att han förstör landet med den
  huvudlösa invandring som han släppte loss, han har
  även snackat skit om landets befolkning och benämnt
  dem som mindre vetande. Men den absolut störste idioten
  i detta landet är just Reinfeldt, och med det landsförräderi
  som han gjort mot Sverige borde denne Quissling låsas
  in på livstid, men istället sitter han i olika mys program
  i TV och flinar, förmodligen över sitt verk!

  Gilla

 • eugenecork

  Ian, de häriga me din frågan om hur ”Hur dum kan en politik(er)
  bli?” och som du själv besvarade med ”Hur dum som helst”

  …skulle vilja påstå att politikerna är en spegelbild av det folk
  som tillsatt och valt dessa…av 87%, är minst 30% Svenskar
  djupt troende, på ett liv efter detta…medans de rest, 57% är
  lallande fån,som knappt kan skilja på höger och vänster (ännu
  mindre på babord och styrbord på en båt…högertrafik gäller
  på drickat och har därmed företräde, ser du ett rött ljus girar
  du styrbord, då passerar du det röda röda ljuset om babord
  (detta gäller då det mörkt då vi är ute och seglar)…för att
  kunna skilja på vad som är upp och ner i det blöta, så är det
  vitt ljus i masten…bara ett fåtal lärare i vår Svenska skola
  kan möjligen detta elementära, som varje viking fick med
  sig med modersmjölken)
  …sossarna har under mer än 2 manåldrar hjärntvättat det
  Svenska folket, med god hjälp media, slaskpress,svt m.fl
  …som jag va inne på inom parantes ovan, så är lärarkåren
  som skola skola våra kottar helt rudis på det mesta, man
  kan undra vart vårt land strandar?…inte lär det bli på ngn
  Paradisö!.,)

  Gilla

 • Lena

  Nu ska jag önska godnatt till de som fortfarande inte har slutit sina ögon för en skön sömn.
  En sann visa att ta till till sig, kram till er som fortfarande är vakna.

  Gilla

 • Fjodor

  Tyvärr är det så att det måste gå åt helvete. Varje civilisation följer samma livscykel.
  – Först kommer den generation som bygger upp samhället genom hårt arbete.
  – Därefter kommer de som förvaltar det som byggts upp. Detta eftersom de sett sina föräldrars slit för att bygga upp allt.
  – Tredje fasen är de som förslösar arvet. De minns inte längre slitet från sina förfäder utan tror att det finns oändliga resurser som aldrig tar slut. Det är där Sverige befinner sig just nu.
  Sedan rasar allt ihop tills det kommer en ny generation som får bygga upp allt på nytt igen.

  Gilla

  • Lena

   Fjodor
   Det är så vi har lärt oss, dessvärre så stämmer det.

   Gilla

  • ericr45

   Förvärvaren – ärvaren – fördärvaren..

   Har spillt lite tid fram burken och programmet ”vem vet mest”(?)
   Denna gång var det med deltagare på högskole/universitetsnivå..
   Var tvungen att nypa mig i armen för att inse att jag inte drömde.
   Kunskapsnivån var ju stundtals hårresande låg! Allt som låg mer än 10-20-talet år bakåt tycktes vara ett töcken för dessa sk ”framtidshopp”
   En visste t ex inte vem som efterträdde Calle B som utrikesminister år 2014!
   Makten har väl lyckat att spola bort all form av svensk historia före (s).
   Var såg vi något sådant senast?

   Gilla

   • eugenecork

    …vad kan vi förvänta oss, då lärarkåren till 87%
    består av kommunister?..DETTA VET JAG!
    …inte så märkligt då, att allt som inte gått åt
    helvete, snart kommer göra detta
    …många ungar är lättledda och idealiska att
    påverka…de har inte styrkan att ”sticka ut”
    utan följer därför fårskockens rörelser
    …samma beteende som i Tyskland under
    förkrigstiden…ingen unge vågade skilja
    sig från mängden…

    Gilla

 • Lena

  En mycket klok man har talat och jag säger som min idol , Margaret Thatcher, ”det måste bli ännuu värre innan det VÄNDER” !

  Gilla

 • JW

  Tack Ian, det är en fröjd att läsa dina texter, så välformulerat och mitt i prick ! Merparten av våra politiker och alla journalister har på något jävla sätt krånglat sig till välavlönade arbeten utan minsta intellekt och sunt förnuft.

  Gilla

 • Bertil Nilsson

  Det har gått åt Helvete redan, nu lever Sverige på lånande slantar. Kraschen kommer ännu värre eller hur. 87:an blir säkert glad, men de kommer aldrig förstå att Sverigestan är slut för alla Svenskar.

  Gilla

 • ossie

  Dom har blivit ännu dummare och korkade sen Ian satt i riksdan.

  Gilla

 • Two Different Shoes On

  Svaret är tveklöst JA, tyvärr.

  Gilla

 • ÅMÅL

  Hoppas krutgubben lever länge och säger det som behöver sägas!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: