Regeringens jobbprognos: Hoppas vi har fel


INRIKES. Regeringen gör i sin vårbudget en dystrare prognos än Konjunkturinstitutet om tillväxten och arbetslösheten fram till år 2019. På frågan om varför svarade finansminister Magdalena Andersson (S) på onsdagens presskonferens att ”ingen blir gladare än regeringen om vi har fel”.

-Pettersson minns klart och tydligt att socialdemokraterna inför valet lovade att Sverige skulle ha Europas lägsta arbetslöshet år 2020. Men prognosen till 2019 tyder bara på drygt en procentenhets minskad arbetslöshet.

Skämtade sossarna när de gav sina vallöften?

”Vi socialdemokrater har ett tydligt mål – Sverige SKA ha EU:s lägsta arbetslöshet år 2020. För att nå dit, kommer vi att investera, öka efterfrågan på arbetskraft och utbilda.
Vill du också se en ny jobbpolitik i höst? Rösta på Socialdemokraterna den 14:e september” stod det på Socialdemokraternas Facebooksida

Omni


8 responses to “Regeringens jobbprognos: Hoppas vi har fel

 • Gahoo

  ”ingen blir gladare än regeringen om vi har fel”.
  Wow snacka om att ta allt med en klackspark….käkar hon lyckopiller eller?
  Skulle kunna kräva ett mer genomtänkt svar från en minister!!!!!
  Självkritik…..men det finns inte hos en politiker

  Gilla

 • Mimi N.

  Hur kan de bara sitta på sina breda feta arsel och oförskämt håna oss? Varför tas vi för imbecilla fän?

  Gilla

 • Tony

  Klart hon har fel, allt dom gör är fel, den regeringen är
  ett ännu större skämt än den förra, och dom trodde man
  skulle vara oslagbara?

  Gilla

 • Eva

  Det är mycket lätt för regeringen att uppnå sina mål – fixa och trixa med stratistiken, ändra benämningar på saker och ting, kalla inte saker för vad de är osv.
  Statistik är de ohederligas konst och med den kan man uppnå vilka resultat som helst.

  Gilla

 • pappasvenpappasven

  Ett riktigt arbete är en sak . . insticksjobb, lönebidrag etc. etc. en annan MEN nu har väl våra kära i DÖ + V insett att det blir inget bra vattenkraftverk om man sätter en pump i utloppet, efter dammen, som pumpar upp vattnet till sjön, och inloppet, igen . . Det funkar inte liksom . . .
  Samma gäller med skattefinansierade jobb som görs inom områden där det inte behövs . . . . eller inte ger ”bang 4the bucks”

  Gilla

 • ossie

  Rent löjeväckande att höra allianspartiernas gnäll. De kan ju rösta nej till hela skiten.

  Gilla

 • modernghost

  ”ingen blir gladare än regeringen om vi har fel”

  Dessvärre så har dom troligen mer än rätt.

  Gilla

 • Bertil Nilsson

  inte nog med att fredrik o stefan o sju klövern är grovt kriminella gangsters o tjuvar, självklart är de bar lögner allt det de säger. De är helt övertygade att Svenska folket är förståndshandikappade idioter som inte kan ta vara på sig själv = just som Sveriges fd Statsminister fredrik reinfeldt säger på you tube. göran persson sa tt när Svenska folket upptäcker att sju klövern stulit Svenska folkets pensions fond på 700.000.000.000:-SEK ja då kommer Svenska folket att bli mycket mycket arga. === MEN INGEN SÄGER NÅGOT ? INGEN STÄLLER TJUVARNA INFÖR DOMSTOL ? VARFÖR ? En Svensk skulle inte reagera om han blev bestulen på hundra tusen kronor från sitt Bank conto ! = ? Det verkar ju inte så som de skulle bry sig dessa 87% idioter !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: