Sketch i SVT var kränkande – frias ändå

IDIOTI. Granskningsnämnden friar en nästan 30 år gammal tv-sketch med komikern Sten-Åke Cederhök – trots att nämnden tycker att den var kränkande. Det skriver Hallands Nyheter, vars kulturredaktör anmälde inslaget.

SVT:s ”Minnenas television” sände i höstas ett program med Tomas von Brömssens första soloshow från 1986, där Cederhök medverkade. Cederhök föreslår i sketchen att von Brömssen ska berätta roliga historier: ”Ta den om negern som kom till Sverige och badade så han blev vit. Först badade han i Ångermanälven och sen Ljusnan”.

-Pettersson undrar hur folk orkar, nåväl sketchen börja vid 26 minuter…

 

21 thoughts on “Sketch i SVT var kränkande – frias ändå

  1. Pippi Långstrump från 1949

    Om inte tidskoden fungerar kolla efter 16.00 min

    Gammal hederlig svensk rasism 🙂

  2. Det är så galet som det bara kan bli i ett tokigt land. Under tiden som stollarna håller på med sådant trams så går landet Sverige under.
    I lilla Simrishamn så har tre bilar eldats rakt över gatan där polisen har sin station, under lång tid så har fönster krossats på skolor och på järnvägsstationen där det krossades nio fönsterrutor nu senast, stationen ligger även den tvärs över gatan där polisen har sitt OBEMANNADE kontor.
    Det måste finnas både militär och polis som fungerar i ett multikultiskitland, det vet alla utom svenskar.

  3. Ja, hur orkar man anmäla ett trettio år gammalt underhållningsprogram som sänts i repris i Minnenas Television? Det är nog något som övergår oss vanliga människors förstånd. Det är bara den understimulerade kulturredaktören på denna landsortstidning som kan förklara!

    • Den yngre generationen har aldrig upplevt det gamla normala Sverige ! Dessa stackare har sedan dagistiden,indoktrinerats till fullvärdiga dårar…. Därför tror jag…

  4. Istället för att rota i och förstöra vår historia kan de väl göra något nytt? Så att vi kan få skratta?

  5. Att folk bara ids hålla på med de här trivialiteterna! O.T. Tv-tips för kvällen Debatt TV1 22:00. Zigenarlägret i Pildammsparken.
    Svensk debatt från 2015. Säsong 14. Avsnitt 12 av 18. Nyligen revs ett tältläger i Pildammsparken i Malmö. Vart ska EU-migranterna ta vägen? Även 10/4, 11/4 och 14/4 i SVT2.

    • Adonaj:
      Jo det är ju ett program,där folk verkligen kan roas framför STATS-TV.
      ”EU`s fattiga kringresande” (zigenarna)kan ju få varje normalt funtad,att skratta högt.Speciellt han som ägde ”ödestugan” i Häljarp ! 🙂

  6. Jag antar att vi får återinföra censuren igen, det finns nog en hel del, väldigt stötande, rasistiskt material i de gamla arkiven 🙂

  7. När man ändå är igång… varför inte anmäla Arne Thorén som i sina reportage ständigt sa *neger* om Martin Luther King.

    • Varför inte anmäla King själv såg en intervju med honom där han sade ”The N*word” massor av gånger.

      • Både King och Cederhök har ju gått bort, så dödsfall är ju inget hinder när kulturvänsterextremisterna drar fram med sina exekutionspatruller.

Kommentera