Därför Botkyrka!


Välkommen till porten till Stockholm. Botkyrka kommun är strategisk placerat söder om Stockholm och utgör en vital del av det regionala tillväxtområdet Södertörn. Botkyrka kommun är en av Sveriges mest internationella och kreativa kommuner.

Botkyrka kommun präglas av internationella människor och företag. Vi har en av Sveriges yngsta, mest välutbildade och internationella befolkning. Botkyrka har de senaste decennierna utvecklats till ett center för kreativ näring i Stockholmsregionen med stora aktörer som Cirkus Cirkör, Riksteatern, Subtopia och Xenter strategiskt placerade i kommunen.

-Pettersson läser ovanstående på Botkyrka kommuns hemsida och funderar på hur mycket kommunpolitiker får ljuga utan att bli åtalade.

”Vi är Sveriges mest internationella kommun, 54 procent av invånarna har utländsk bakgrund. Här finns över 160 nationaliteter och det talas över hundra olika språk. Denna kulturella och språkliga mångfald är en oerhörd tillgång” skriver två sossepolitiker på SvD och tycker att resten av Sverige ska följa efter.

Att kommunen har den lägsta medelinkomsten och den högsta ungdomsarbetslösheten i länet nämns inte i texten. Inte heller att Botkyrka får hela 1,2 miljarder om året i kommunal utjämning, trots att man är en av de kommuner som bidrar minst med statliga skatter.

Botkyrka får 17 454 kronor per invånare i kommunalt utjämningsbidrag – en siffra som till och med slår Malmös 14 030 kronor.

-Pettersson undrar varför resten av Sverige frivilligt ska följa efter detta, jag skull tro att vi snart blir tvungna ändå men undrar vem som skall betala de kommunala utjämningsbidragen när fler kommuner blir som Botkyrka, Södertälje och Malmö…


12 responses to “Därför Botkyrka!

 • jgarn

  Bara idioter skulle komma på tanken att söka sig till Botkyrka och etablera företag i detta getto. Inte ens ledande socialdemokrater kommer på den tanken, de söker sig till det moderatstyrda Nacka.

  Gilla

 • Islam - Nej tack!

  Det brinner dock inte lika mycket bilar-och skolor där p.gr.a. en ”kristen” invandrargrupp. Helt rätt, stor arbetslöshet, låg medelinkomst och mycket hög andel socialbidragstagare. Hög kriminalitet. Politikerfrälset är underbart kreativa i sin lögnpropaganda för det mångkriminella vansinnet!

  Gilla

 • jockfall

  Politiker ljuger så det passar deras små hjärnhalvor. SD är räddningen för landet.

  Gilla

 • Susanne

  Botmoské.
  Om – med betoning på om – kulturmos är en mätare på kreativ kvalitetsförmåga, varför står då det gamla Sverige som hemland för en sensationell industriell kvalitet, produktutveckling och högteknologisk tätposition? Bensprattel och gyckelspel -är det något som sätter bröd på kommuninvånarnas bord?

  Gilla

 • Olli Rein

  Det här är lek. Det finns inte en krona att tjäna. Typiska sossepolitiker blandat med mp-pladder. Inte ett enda av dessa projekt kan bli lönsamma företag, men det har väl aldrig varit meningen.

  Gilla

 • Olli Rein

  Cirkus Cirkör verkar att ha haft uppvisningar i hela världen enligt dem själva. Så stort kan det ju inte vara, men de har hittat ett gammalt hangar i utmarkerna, Ja det här ser ut precis som juntans kleptomaner brukar se ut som: 10 personer var det som uppträdde i Cirkus Cirkörs omtalade föreställning. Det är sossarnas mått på en stor verksamhet. Skit är det säger Olli

  Artipelag Cirkus Cirkör på Artipelag Kul inomhus – Barn i stan
  http://www.barnistan.se/12288
  Artipelag har fått äran att visa Cirkus Cirkörs omtalade föreställning – Wear it like a crown. Ta chansen att se denna kritikerrosade föreställning, en upplevelse du …
  Cirkus Cirkör – Timeline Photos | Facebook

  Efter en fantastisk höst på Artipelag har Wear it like a crown spelat sin sista föreställning! Artisterna har tillsammans wowat och skrattat med…
  Cirkus Cirkör – Timeline Photos | Facebook

  WEAR IT LIKE A CROWN – JUBILEUM PÅ ARTIPELAG >> Vår föreställning har turnerat runt jorden och spelat hela 399 föreställningar från Brasilien till New…

  Gilla

 • Olli Rein

  Subtopia fanns inte på Google ens men jag hittade det på mikcrosoft Google eller vad det heter.

  Hangaren, scen för cirkus och nyskapande … – Subtopia
  http://www.subtopia.se/hangaren.php?id2=61
  ”Hangaren ska bli det självklara stället att gå till när man vill se det mest spännande inom cirkuskonsten. Vare sig man kommer från Albydal, Södermalm, …
  Hangaren, bakgrund – Subtopia
  http://www.subtopia.se/hangaren.php?id2=63
  Taket höjs till 13 meter över scenen i Hangaren för att passa för modern cirkus. Bakgrund. Hangaren Subtopia tillkom som ett resultat av ett långsiktigt arbete .

  Gilla

 • Olli Rein

  Lite om xenter Det är inget företag utan en skola med estetiska program, knappast något att skryta med.

  Xenter Botkyrka | Yrkeshögskola, Estetiska programmet, YH …
  http://www.xenter.se/
  Välkommen till Xenter Botkyrka. Vi är en mötesplats för kreativitet och utveckling, med YH-utbildningar inom media, ekonomi, fastighet och grafisk produktion …
  Sida på Google+ · Bli den första att skriva en recension

  Gilla

 • Olli Rein

  Den enda aktör jag känner till så är det Riksteatern, och då tittar jag på börslistorna relativt ofta eller ca 4-6 ggr per vecka, och läser Affärsvärldens tidning där nya företag presenteras
  Vad en svensk riksteater har för nytta av flerspråkigheten skulle vara intressant att få veta. Cirkus Cirkör, Subtopia och Xenter finns inte bland våra 1 000 största företag ens. Södertörns högskola är bland de sämsta i Sverige och varför man har en cirkus ibland sina företag är väl för att allt kan betraktas som cirkus och sossar är obotliga optimister till sina egna förslag.
  Det här ska jag tipsa Affärsvärlden om, med förhoppning om att sanningen ska komma fram.
  Subtopia har säkert med Utopia att göra och Xenter en felstavning av Center en chokladrulle från Cloetta chocklad i Ljungsbro där en viss Afrikan förra året mördade 2 för honom helt okända människor och skadade flera, eftersom han var MMA-utbildad slagskämpe. Han hette bestämt Dua-Dua Ahoka om jag minns rätt och hade kommit direkt från djungeln till Sverige. Han fick livstidsstraff, men det är säkert ändrat nu, så han kan mörda fler i det numera så fantastiska och spännande Sverige. Själv har jag inte märkt någon förbättring, medan det mesta är försämrat för oss riktiga svenskar, som har byggt upp ett ekonomiskt land från 1945 tills invandringen blev till massinvandring utan krav från andra än invandrarna och dess företrädare, de mest fjantiga kärringar i både klänningar och byxor. Jag manar till fredlig kamp mot dessa vansinniga ideer, varhelst de nu förekommer. Företagande är ett alldeles för viktigt för att överlämnas åt amatörer.

  Gilla

 • grregory

  Och enligt Batra så har Sverige aldrig varit mer fantastiskt än nu..

  Gilla

 • Bertil Nilsson

  Är alla bidragstagare fredrik reinfeldt från sju klövern . Man kan tro så för vi har Svenskar som svälter ihjäl 15.000 varje år plus att över en miljon personer lever i fattigdom o misär. Just för Sverige har en grovt kriminell sju klöver.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: