Lyxfällan

De  flygande reportrarna från ”Lyxfällan”, Patrik Grimlund och Magnus Hedberg har numera gett sig ut på ett nytt arbetsområde. I ett program kallat ”Prisjägarna” så ger man sig ut i samhället för att granska vad olika sk ”företeelser” kostar skattebetalarna.

Kvällens program handlade om samhällets kostnader för fetma. Räknade man ihop direkta och indirekta kostnader så kom man upp i totalt 18,3 miljarder per år. Utslaget på ca 7,5 miljoner skattebetalare så blir det en kostnad på 2500 kr per år för den ”företeelse” som Patrik Grimlund och Magnus Hedberg kallade för ”den fete grannen”.

Lusharpan kommer osökt att tänka på en annan ”granne” som kostar skattebetalarna betydligt mera per år. En så där 40.000 per skattebetalare och år. Men att få se Patrik Grimlund och Magnus Hedberg ta upp det ämnesområdet det kommer nog aldrig att hända. Inte så länge de båda arbetar för TV 3 tillsammans med ”Trolljägaren” Robert Aschelberg.

 

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.

9 thoughts on “Lyxfällan

  1. Är det feta svenskar eller invandrade sådana som ska granskas? Unga somaliska kvinnor, flickor, ser ut som medelålders feta damer. Man blir förstummad då man råkar på dem. De kan titta på antalet diabetiker som bara ökar i landet tack vare massinvandringen. Kvinnor som knappt tillåts gå ut kan inte få den motion de behöver. Sverige importerar fetma och det borde väl granskas?

    • Joy:
      Inte nog med fetman, heltäckta negresser lider även av rakitis pga. D-vitamins brist. Där har du en liten extra kostnad att tänka på…

    • Personer med högst uppmätt BMI bor i Gaza eller på Västbanken så det är ingen högoddsare direkt.

  2. När dom först körde trailern för detta program var min första tanke, Hoppas att dom granskar in i minsta detalj vad invandringen kostar.
    Man så kom jag på att det kan dom ju inte för det är ju totalt förbjudet att ta reda på. Det finns inte en enda människa som står med fötterna på svensk mark som har en aning om hur många miljarder som det kostar.
    Min klara övertygelse är att det kostar halva statsbudgeten.

  3. SvD har till slut hittat de tre nycklar som behövs för att få ordning på den svenska skolan. Jag misstänker att bilden är från någon finsk skola. Bilden illustrerar på ett utomordentligt sätt vilka dessa tre nycklar är.

    Jag tror vidare SvD inte fattat hur politiskt inkorrekt bilden är:-)

    Med dessa tre nycklar låser man effektivt ute från klassrummen:

    1.Muslimer
    2.Araber
    3.Negrer

    Så enkelt var det, skolan fixad!

    Något mer jag skall lösa? Arbetslösheten kanske? 😉

    http://s11.postimg.org/hddmbiltv/Fire_Shot_Screen_Capture_083_Sv_D_I_Sveriges_k.jpg

  4. Mkt troligt att dem helt enkelt inte ids,eller klarar av att föra rättvisa publiceringar åt båda håll.Än en gång görs gällande, det är bara journalisternas och medias okunskap som markant visar sig när dem bara vaskar guld på ena sidan av floden.Klart står att dem är som Engelska bilar!!.

Kommentera