Stäng

Hjälp våra hemlösa först, besökare sedan

Från Eva-Maries Facebook

Lördagen den 28 mars i ett litet råkallt Landskrona var vi några som hörsammade ett upprop på sociala medier om en demonstration för de bostadslösas miserabla situation. Vi känner att timman är slagen och att det är på tiden att göra något tillsammans.

2015-03-28_2114

I stort sett i alla städer och orter visar de folkvalda i majoritetsställning upp ett mycket märkligt förhållningssätt för sina egna invånare och medborgare. Som vi ser det är det mer regel än undantag att man sätter de hitresta tiggarna i första rummet, man sätter fokus på icke åtaganden och gör således grava felprioriteringar.

Som Eu-medborgare har man rätt att vistas fritt i annat eu-land under tre månader men det var aldrig tänkt att andra länders medborgare ska få gå före våra egna, så görs nu. Nu får det vara nog och på våra fyra plakat stod det:

HJÄLP VÅRA HEMLÖSA FÖRST
INGA FLER KÅKSTÄDER
GE VÅRA EGNA HEMLÖSA RÄTTIGHETER
HJÄLP VÅRA HEMLÖSA FÖRST, BESÖKARE SEN

”Detta gör ni bra, jag stödjer er till 100%, jag stödjer er till 150%” var några reaktioner vi fick. De flesta svenskar är försiktiga och där vi stod på torget märktes en försiktighet men även en nyfikenhet. ”Vi svenskar är så fega…………och nu försämras pensionerna, jag går inte med på det längre”

Det pyser och det kokar hemma i stugorna, men det räcker liksom inte längre att det endast stannar i stugorna, sa en dam och så gick hon vidare med sin rullator. Vi fyra stod där med plakaten och då och då frågade vi folket som flanerade förbi om dom höll med om våra budskap. Det blev tummen upp och det blev nickningar.

Det fanns de av landskronaborna som stannade till och delade med sig till oss av sina liv och erfarenheter, ”min dotter är hemlös…..hon flyttar runt mellan kompisar” Vi tog denna dag ödmjukt emot åsikter, önskningar och levnadsöden. ”Jag håller med er, men vi svenskar är så fega, jag kan inte visa mig med ett sådant plakat för jag är lärare” Ännu en gång fick man bevis på att demokratin i vårt land har mer att önska.

Någon undrade om vilken förening vi representerade men vi sa som det var, sociala medier är en faktor att räkna med, där får man både fler vänner samt därigenom kan man förmedla och organisera sig. Vi organiserar oss för ett helt Sverige, vi organiserar oss för ett land som prioriterar sin egen befolkning.

Denna manifestation gav mycket god respons, människorna blev glada att vi var där samtidigt som man var arg och besviken på politiker. På torget såg vi i en del ögon hopp tändas om att kanske kanske kan man få till stånd en förändring till det bättre i vårt land, om vi hjälps åt. Bollen är satt i rullning och som ringar på vattnet ska vi fortsätta och fortsätta tills en förändring sker.

Efter några timmar gick vi och tog en fika, även där på kaféet var det tummen upp när vi bänkade oss med våra hemmasnickrade plakat för en kopp kaffe med påtår. Nästa gång är vi fler, väl mött!

Vid pennan
Eva-Marie Olsson
Malmö

12 reaktioner på “Hjälp våra hemlösa först, besökare sedan

 1. Här verkar vara en person som skriver efter vad han har förstånd
  till, så det blir ju därefter.

 2. Bra gjort.
  Var väl ingen journalist som skrev om det misstänker jag?
  I Malmö bostadskö säger dem att ingen går före i vår kö. Stämmer inte.
  Oftast har hemlösa missbruksproblem o bet.anm. Då får dem ingen bostad av MKB. Invandrare går före, efter som dessa har etableringsbidrag o naturligtvis inga bet.anmärkningar. Alltså går dessa oftast med pengar som dem inte visar öppet före.
  Gäller även våra ungdomar som har svårt få bostad.
  Ett samhälle utvecklas inte normalt om inte ungdomar får bostäder.
  Kommunala bostadsförmedlingar har aldrig varit bra och kommer så aldrig bli. Bort med dessa.

 3. Tack för att du kämpar! Jag gör så gott jag kan för svenskar på annat sätt, men önskar jag kunde göra mer! Det kommer att växa, stå bara på er!

 4. Ni fyra har startat en viktig rörelse, det kommer med all säkerhet fler nästa gång. Bra att starta i en mindre stad än Malmö, hoppas att ert exempel följs upp på fler orter. Eva- Marie du är fantastisk som går från ord till handling.

 5. Heja Eva-Marie! Hoppas flera tar upp den knutna näven ur byxfickorna och håller i liknande plakat. Hoppas detta uppror sprider sig över hela landet.

 6. Ja nu vart det ljud i skällan när man kan sätta romer mot bostadslösa.
  Våra svenska hemlösa behöver naturligtvis hjälp, de flesta behöver hjälp att komma över sitt missbruk av alkohol ock narkotika, den hjälpen är eftersatt.
  Men om Eva-Mari känner empati för någon grupp är det naturligtvis bra, hoppas att hon för fram de hemlösas situation till sina före detta kollegor.
  Men de är väl hjälplösa så länge invandringen inte stoppas totalt.
  En motion i kommunalfullmäktige eller i riksdagen vore välkommen.

  1. Albin, det finns massor med skötsamma ungdomar som inte missbrukar som inte har en chans att få tag på en egen bostad.

   Sverige är fullt.

   Sedan ska man naturligtvis sätta grupper mot varandra. Det är det politik går ut på så länge resurserna inte är obegränsade.

   Ett äldreboende mot en idrottsplats
   En ny väg mot underhåll av järnväg
   Svenskar mot…migrationsverket får 157 miljarder den närmaste mandatperioden utan att någon talar om vad och vilka som får betala…

   1. Herr Pettersson svenskarna är ingen homogen grupp, och inte är det tiggarnas boende i parker som undanhåller våra skötsamma ungdomar tillgången till bostäder.

   2. Albin, i Malmö satsades det i förra veckan 5,6 miljoner på härbärgen för tiggare…hur många svenska ungdomar hade kunnat få bostäder för detta tror du.

    Det mångkulturella Malmö går back drygt 12 miljoner om dagen, över 4,5 miljarder om året trots alla importerade vinstmaskiner. Hur många svenska ungdomar hade kunnat få bostäder för 4,5 miljarder tror du?

    Göteborg, Södertälje, Eskilstuna, det är många städer som går med miljard underskott. Tror du det beror på skötsamma svenska ungdomar eller något annat?

    Hur många bostäder skulle kunna byggas för dessa miljarder tror du?

 7. Jag hyser en stor beundran och respekt för ditt outröttliga och ovärderliga arbete Eva-Marie.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: