Zigenare hotade bränna ner härbärge där de själva bor


TIGGARE. Härbärget i Östersund stänger. Hot från EU-migranterna om att bränna ner härbärget är det avgörande beslutet som lett till stängning, säger kommunalrådet Anders Edvinsson.

2015-03-20_2110

Storbråket som hölls utanför Ica Kvantum och vid Kyrkparken i Östersund tidigare i veckan ledde till att fyra EU-migranter har anhållits. I tisdags gjorde polisen en stor razzia mot Ängsmokyrkan där två av männen greps och senare anhölls.

Enligt SVT tror polisen att bråken gäller bra platser att tigga på. Händelserna har också lett till hot mellan grupperingarna. När hoten tillslut handlade om att bränna ner härberget tog Svenska kyrkan under onsdagseftermiddagen beslutet att stänga ned härbärget i Östersund som migranterna bor i, berättar Anders Edvinsson för LT.

Migranterna fick informationen under onsdagskvällen då personal från Svenska kyrkan och Anders Edvinsson (S), kommunalråd i Östersunds kommun, träffade dem på plats i härbärget.

– Det är en tråkig situation men de förstod att vi måste göra såhär. Vi kan inte acceptera misshandel, hot och hot om att bränna ner värmestugan. Vi kan inte heller garantera de boendes och personalens säkerhet, säger Anders Edvinsson.

Härbärget stänger från och med torsdag och över helgen. På måndag kommer Svenska kyrkan i Östersund ha ett möte för att vidare bestämma hur situationen ska bli framöver.

-Pettersson undrar varför inte zigenarna från Rumänien och Bulgarien är hemskickade för länge sedan? Enligt reglerna får Eu-medborgare uppehålla sig i Sverige under tre månader utan tillstånd OM DE HAR PENGAR SÅ DE KAN FÖRSÖRJA SIG SJÄLVA…


20 responses to “Zigenare hotade bränna ner härbärge där de själva bor

 • Karl Johansson

  SVENSKA KYRKAN ringde inte i klockorna när 21 kristna kopter från Egypten fick halsarna avskurna av ISLAMISKA staten, kanske svenska jihadister….YNKEDOM!
  Tiggeriet ska naturligtvis förbjudas men det vill inte politikerfrälset, 7klövern!
  Spännande sa Fredrik, berikande sa Mona MUSLIM, beställt sa 87:an…

  Gilla

 • jockfall

  Huset som låg nära en väg kanske störde för mycket. Kraven från invandrare blir tuffare och tuffare. Sverige skulle stängt gränsen för flera år sedan.

  Gilla

 • Eva A A

  Rule number one: Man ska inte kacka i eget bo!

  Gilla

 • Per Henningson

  Hej. Vill veta mer om ” Enligt reglerna får Eu-medborgare uppehålla sig i Sverige under tre månader utan tillstånd OM DE HAR PENGAR SÅ DE KAN FÖRSÖRJA SIG SJÄLVA…” Var finns reglerna om detta? Misstror inte detta, vill bara ha argument för att kunna visa att det är så.

  Gilla

   • Per Henningson

    Tack för svar.
    Det enda jag hittade var
    ”Fri rörlighet för alla?
    Gäller den fria rörligheten för alla, även de som tigger?

    Den fria rörligheten inom EU gäller alla EU-medborgare. Alla EU-medborgare har rätt att uppehålla sig i ett annat EU-land i tre månader förutsatt att de inte bryter mot lagen. Efter tre månader kan landet kräva att de som har annat medborgarskap registrerar sig och visar att de kan försörja sig ekonomiskt. Tiggeri är i sig inget brott i Sverige och utgör därmed inte grund för utvisning.”
    Är det så, stämmer inte texten ovan att man måste visa att man kan försörja sig även under de tre första månaderna.
    Jag är petig nu, men vill ha fakta. Inget annat.

    Gilla

   • Maria

    Rätt till fri rörlighet och vistelse i upp till tre månader

    Alla EU:s medborgare har rätt att resa till en annan medlemsstat om de har ett giltigt identitetskort eller pass. De får inte åläggas någon skyldighet att ha ut- eller inresevisum. Om en EU-medborgare inte har de resehandlingar som krävs ska den mottagande medlemsstaten ge honom eller henne all rimlig möjlighet att få tillgång till de begärda handlingarna.

    Samma rättigheter gäller för EU-medborgarnas medföljande familjemedlemmar som inte själva är medborgare i en medlemsstat. Familjemedlemmar kan åläggas skyldighet att inneha visering i enlighet med rådets förordning (EG) nr 539/2001. Giltigt uppehållstillstånd gäller som visering.

    För kortare vistelser än tre månader är innehav av giltig legitimation eller giltigt pass den enda formalitet som får åläggas en EU-medborgare. Den mottagande medlemsstaten får endast kräva att personen i fråga tillkännager sin närvaro i landet inom en rimlig, icke-diskriminerande tidsfrist.

    Rätt att vistas under längre tid än tre månader

    För att en EU-medborgare ska ha rätt att vistas i en annan medlemsstat under en längre period än tre månader måste vissa villkor vara uppfyllda. Personen i fråga ska antingen

    bedriva ekonomisk verksamhet som anställd eller egenföretagare,
    ha tillräckliga tillgångar och en sjukförsäkring för att kunna klara sig utan socialt bistånd under sin vistelse i den mottagande medlemsstaten (medlemsstaterna får inte fastställa ett belopp som ska anses utgöra tillräckliga tillgångar, utan ska beakta den berörda personens individuella situation),
    studera på en utbildning i den mottagande medlemsstaten och ha tillräckliga tillgångar och en sjukförsäkring för att kunna klara sig utan socialt bistånd under sin vistelse i den mottagande medlemsstaten,
    vara familjemedlem till en EU-medborgare som faller inom någon av ovan nämnda kategorier.
    EU-medborgare behöver inte längre ha uppehållstillstånd. Medlemsstaterna kan dock kräva att personen registrerar sig hos de behöriga myndigheterna inom en viss tidsfrist som inte får understiga tre månader från ankomstdatum. Ett registreringsbevis ska omedelbart utfärdas, förutsatt att medborgaren kan visa upp

    ett giltigt identitetskort eller pass,
    bevis på att villkoren ovan har uppfyllts (i artikel 8 i direktivet anges vilken typ av bevis som krävs för varje kategori av medborgare). De EU-medborgare som följer en utbildning måste kunna bevisa, genom en deklaration eller på annat valfritt sätt, att de har tillräckliga tillgångar för dem själva och sina familjemedlemmar för att inte bli en belastning för det sociala trygghetssystemet i den mottagande medlemsstaten. Det räcker att bevisa att man uppfyller kravet på tillräckliga tillgångar.
    EU-medborgares familjemedlemmar som saknar medborgarskap i en medlemsstat måste ansöka om en ”uppehållstillståndshandling för unionsmedborgares familjemedlemmar”. Denna handling gäller i fem år från det att den utfärdas.

    Under förutsättning att vissa villkor är uppfyllda påverkas inte uppehållstillståndet för familjemedlemmar utan medborgarskap i en medlemsstat vid EU-medborgarens dödsfall, avflyttning från den mottagande medlemsstatens territorium, eller vid skilsmässa, ogiltigförklaring av äktenskap eller upplösning av partnerskap.

    http://europa.eu/legislation_summaries/justice_freedom_security/free_movement_of_persons_asylum_immigration/l33152_sv.htm

    Som Eu-medborgare kan man röra sig fritt inom Eu och Schengen området fritt i upp till 3-mån under vissa förutsättningar, du behöver inte kunna visa att du är ekonomiskt oberoende men förutsätts vara så. Om så inte vore fallet skulle det innebära att du inför varje resa 1-dag el fler skulle behöva bevisa att du kan betala för dig vilket skulle innebära en ofantlig byråkrati och försvåra turismen.

    Gilla

 • Pica pica

  I höstas vurmade det nya (extra) kommunalrådet Anders Edvinsson (S) för de stackars tiggarna. Kommunen beslutade också ge pengar till dem via kyrkan som ordnade husrum i en bygdestuga. När den upphörde fick de bo i Värmestugan ovan. Men det blev till sist så många att de 15 sovplatserna måste lottas ut. Då fick de bo en vecka i taget.

  Edvinsson har gjort flera snyftuttalande om de stackars tiggarna ”som bara får några smulor från de rikas bord”. Det är bra att han får lära känna dem.

  Gilla

 • malmobon

  Var själv i Oxie idag kl 21.00 där finns en fritidsgård, och 3 små tjcka ziggar lekte med eld utanför. Vad måne bliva?

  Gilla

 • Mimi N.

  Jag berättade ju för er alla om zigenarnas förälskelse i eld, brand, mordband. Det har varit en sine qua non i deras liv och sneda traditioner i hundratals år. Det är deras perversa nöje, inte resultatet av ilska. Tänker berätta mera om en rabiat tiggerska som hotat mig i upprepade gånger med mordbrand och våldtäkt – med ett annat tillfälle.

  Gilla

 • Thomas

  I andra kulturer säger man tack på andra sätt.
  Det kallas mångkultur.
  Varför kan vi inte acceptera Zigges sätt ?

  Gilla

 • Lars

  Fega jävla as och kommunpolitiker som gör annat än tar och visar pondus – häng dem högt, visa vad det innebär att skaffa sig meriter som mordbrännare – bara det borde få Polisen intresserade, alt skydda huset. F U parasiter!

  Gilla

 • Grune

  Dessa små älsklingar hittar på det ena gulliga sättet efter det andra att visa sin tacksamhet mot Sverige
  I själva verket hatar dom Sverige och svenskarna över allt annat och visar det på alla tänkbara sätt.
  Svenska regeringen får fler och fler anledningar att fira ju fler illdåd dessa isismedlämmar begår.

  Gilla

  • Susanne

   Jag tror inte de hatar Sverige. Man hatar inte en hamburgare bara för att man äter upp den. Lejonet hatar inte gasellen…

   Gilla

   • Maria

    Håller med. Lejonen är rovdjur, gasellen bytesdjur, lejonet ser gasellen som ett byte, men om lejonen blir många minskar bytena… i naturen regleras detta naturligt… i det mänskliga samhället verkar vi glömt detta…

    Gilla

 • aggravateddissidence

  Vad förväntar man sig av drägg?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: