Saudisk tidning: ”Sverige provocerar muslimer”


ISLAM. ”Sverige har brutit mot internationell lag genom att lägga sig i ett annat lands juridiska system” säger saudiske juristen Saleh Al-Tayyar, enligt en kolumn på nyhetssajten Arab News.

Saleh Al-Tayyar fortsätter med att försvara Saudiarabien.

– Saudiarabien respekterar sina internationella åtaganden kring de mänskliga rättigheterna. Landet värnar om yttrandefrihet såväl som andra former av frihet, förutsatt att dessa inte inkräktar på andras rättigheter, säger han.

Textförfattaren Mirza Al-Kkuwaylidi går hårt åt Sverige och Margot Wallström. ”Sverige provocerar inte bara Saudiarabien, utan muslimer över hela världen eftersom kungadömet Saudiarabien följer Sharialagarna.”

Stormuftin i Saudiarabien, landets högsta religiösa auktoritet Abdulaziz Al al-Shaykh, fördömde också Margot Wallström i ett tv-sänt tal under onsdagen. Stormuftin avfärdade hennes kritik mot det saudiska rättssystemet som grundlös eftersom ”det är baserat på den heliga koranen och Sunna, profetens ord och gärningar”. Han varnade också för utländsk kritik som ”inte förstår den heliga lag som våra bestämmelser grundas i”, rapporterar TT.

Det uppbrutna avtalet länderna emellan kommer däremot inte att påverka Saudiarabien nämnvärt, menar skribenten på Arab News. I stället är det Sverige som förlorar på det hela och det kommer inte att ha större någon betydelse för utvecklingen av det saudiska försvaret.

-Pettersson undrar varför saudierna tillåts finansiera moskéer och muslimska friskolor i Sverige. Tror någon att de lär ut kvinnors jämlikhet, demokrati och yttrandefrihet där…

Vägskyltar i Saudiarabien.

Vägskyltar i Saudiarabien, muslimerna provoceras av icke-muslimer. 

DN


29 responses to “Saudisk tidning: ”Sverige provocerar muslimer”

 • Rannug

  Vi har ca en miljon människor här i Sverige som verkligen håller med saudierna…… kan vi skicka dessa omgående som en vänlig och försonande gest till Saudiarabien?

  Gilla

 • Olle G

  Psykosen inom svensk politik hindrar insiktsfulla åtgärder, inrikes såväl som utrikes. Tills nuvarande regering (riksdag?) bytts ut kommer vi inte ur hjulspåren. Kostnaderna för detta är gigantiska, i kronor, och i anseende.
  Jag sörjer detta!

  Gilla

 • jgarn

  Påminner en hel del om Måna Muslim som partiledare, varje gång hon öppnade limpsaxen så sjönk sossarnas siffror, höll hon käften så ökade siffrorna.

  Gilla

 • Varg i Veum

  Om man håller med denna muslimska fanatiker så erkänner man att Saudierna är muslimer. Att de ”har med islam att göra”. Då bekräftar man att halshuggningar, piskningar och andra muslimska plågor faktiskt ÄR Islam.

  Gilla

 • jgarn

  Provocerar är nog felöversatt, det skall vara producerar.

  Gilla

 • Karl Johansson

  Saudierna skulle inte tillåtas finansiera moskeer och friskolor i Sverige, islam/sharia är medeltida lagar, knappast en religion, det är SATANS IDEOLOGI! Hade Saudi Arabia inte oljan så hade de ingenting, med oljan har de kunna köpt allt, islam är helt emot kunskap och utbildning, muslimerna uppfann inte hjulet och ingenting annat heller…
  Att bygga moskeer centralt i våra samhällen har ett syfte: att kunna ställa krav, hota och trakassera det omgivande samhället, bli DOMINANTEN och bestämma allt, allt enligt islam/sharia….
  Man kan med fördel lyssna på Bertil Malmberg på youtube om man vill veta vad islam är och vilket hot det är mot Sverige!
  USA är nära allierad med Saudi Arabia och har baser där för att kunna försvara kungadömet, – ja, det är mycket vi inte vet MEN vi är inte ensamma, Margot W. är ännu mer okunnig….

  Gilla

 • Lisa

  Om två olika kulturer har var sin lagbok, så måste väl våran vara den riktiga.
  Men jag tror deras avskräcker mera mot brottslighet.
  Även likhet inför lagen gäller om både fattig och rik piskas.
  Här skiter bil-målvakten att betala böterna, fogden tar inte ens bilarna. För det går inte att ”lugga en skallig”
  Medan svenssom måste betala annars tar fogden bostaden, och ger den till en nysvensk.

  Gilla

 • Grune

  Jag undrar om den s.k. utrikesministern är medveten om hur dum i huvet hon är.

  Gilla

  • Jan pettersson

   Först kritiserar hon dom vidriga sharialagarna, sedan påstår hon att lagarna ingenting har att göra med islam. Stormuftin är av en annan uppfattning, hur kan utrikesministern veta mer om islam än stormuftin?

   Gilla

  • jgarn

   Knappast hon är ju sosse.

   Gilla

  • JW

   Det behöver vi inte undra mer över, hon har bevisat själv att hon är fullständigt urblåst i skallen. Hon kritiserar indirekt Saudiarabiens sharialagar, men det har inget med islam att göra säger kärringen, snacka om att pudla.

   Gilla

 • Erik Johansson

  Jag är väldigt kluven här. Margot är ju inte direkt den vassaste kniven i lådan (!), men å andra sidan – varför inte säga sanningen rakt ut istället för att smeka kvinnohatande muslier medhårs? USA håller på och lägga sig i massa lokala konflikter och hamnar ständigt i småbråk, varför inte göra slag i saken? Massivt anfall mot Saudi. Häng gubbarna i skägget och låt dem sprattla.. Ta över oljefälten, den enda orsaken till att USA är så jävligt artiga och servila mot en av världens värsta förtryckarstater. Som dessutom sprider och understödjer terrorism. Jag skulle tro att det tar högst 2-3 dagar, att få dem på knä. De kan ju inte ens hantera sin egen militära materiel – det mesta sköts av utländsk personal. Nej, en taktisk kärnvapenladdning mitt i Riyadh, och sedan fullskalig invasion – det år nog rätt medicin,,

  Gilla

  • jgarn

   Nja jag tror att Putin blir lite putt då och vill vara med och leka. Det är nog bäst att göra som gossarna Hitler och Stalin fixa en pakt sinsemellan och dela upp kapet innan man slår till.

   Gilla

 • Joy

  Ja, tänk om våra politiker ansåg att svensk lag gäller i Sverige, islamiseringen skulle inte fortgå som den gör nu. Särlagar för kränkta muslimer är ständigt på tapeten. Får de inte som de vill skriks det rasism och DO får ge muslimen rätt. Lugnet återställt för en stund.

  Gilla

 • Mingo

  Borde avbryta allt med Saudiarabien, särskilt moskéfinansieringen. Ser hellre att vi betalar för det själva.

  Gilla

 • Tony

  Man kan inte låta bli att förvåna sig över hur slätstukna
  intervjuare det finns på S(v)T, i dagens snyftis får en
  syrier sitta och böla för att han inte fått hit sin fru och
  lilla dotter??? Han har alltså suttit här i ett år och gömt
  sig medan familjen fått klara sig själv där nere?? <Alltså
  vilken Schakal, flyr själv och låter familjen klara sig bäst
  den kan, och trots att han varit här ett år kan han ingen
  Svenska utan behöver tolk?? Och naturligtvis inga som
  helst följdfrågor från snyftreportern, som bara jamsar med,
  tror till och med att man kunde skymta en tår i dennes ögonvrå.

  Gilla

 • Gnusse3

  Börjar tro att ”Albin” är runt 10 år och helt enkelt gillar att retas.

  Gilla

 • ossie

  Hörde Wallström från riksdagen idag där hon gör avbön och säger bl a ”Att islam bidragit till vår gemensamma civilisation” Man tar sig för pannan när man hör sånt, fast förvånad blir man ju inte.

  Gilla

 • Cathrin

  Snart kommer en fatwa mot Sverige.

  Gilla

 • Lillian Brown (@Lilliangirl4)

  Mänskliga rättigheter i Saudiarabien = mäns rättigheter.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Jag håller med henne att Islam är från medeltiden.
  Sjupartiet arbetar ju hårt för att ge bort landet till en ideologi från medeltiden.

  Gilla

 • Mimi N.

  Hoppas att araberna kräver att Margot ska utvisas och ställd inför rätta där för att bli dömd enligt sharialagen!
  Stening, piskrapp eller båda?

  Gilla

 • Robert Gustafsson

  Hahaha på ett vis gillar jag häxan margot som ställt till allt.

  Gilla

  • Grune

   Ja ju mer någon i regeringen glappar med käften ju närmare nyval kommer vi. Fortsätter dom så här har vi nyval om en månad.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: