19 thoughts on “Nu fattas det bara 2,7 %

 1. Jag såg i aftonslasken i dag att vår älskling Åkesson bara är sjukskriven till 2015-03-31. Hoppas att det är sant. Krya på dig Jimmie, vi blir bara fler och fler som saknar dig.

  • Jag tror att det är överreklamerat att en politisk ledare behöver synas för sina väljare ofta.
   Så länge väljare finner personen vara någon som håller det den lovar och följer sin partipolitik så krävs inte det.

   Allt går framåt för den partiledaren.

 2. Sen att INTE ha någon politiks hemvist gör att man blir ifrågasatt av alla läger. Det var lättare för mig när jag var sosse då hade jag fler vänner än jag har idag. Fast dom unga är nog inte lika mycket sossar som vi 40-talister är. S var bra på 60-talet. Idag är dom inte bättre än andra partier. Sen den här uppdelningen av tre block gillar jag inte. Men det är säkert något fel på mig. Fast det är mer spännande idag då en sosse-regering inte är given längre. SD får ju många röster från folk som S svikit. Men för dagen känns mätningar meningslösa. Men dessa är viktiga ett valår. Jag tror många väljer partier som växer. Ingen vill ju bli, förutom jag, förlorare.

 3. Thomas B jag skriver när jag känner för det. Det som fick mig att sluta skriva är senast var fallet med barnmisshandel på centralen i Malmö. Har inte skrivit några insändare till SN på länge. Tror dom tröttnat lite på mig för tillfället. Men kommenterar man vad dom skriver brukar man få in det. Sen börjar jag närma mig 70-strecket och orkar inte bry mig om allt längre. Fast kommer frågor om psykvården upp så skriver jag gärna. Å andra sidan är det bra om andra får komma till tals. Pettersson o jag dominerade länge SN:s insändarsidor. Pettersson får inte in något längre. Kanske går jag samma öde till mötes. Men livet går vidare ändå.

 4. Norrlands inbitna “rödfästen” börjar vackla. Kan det ha något med invandrarna att göra? Vi har ju blivit nedlusade med asylboenden här också för att freda de “fina” områdena i storstan.

 5. Ögnade just igenom Metro, och på andra sidan finns ett tvåspaltigt repotage om denna mätning.
  “reportern Karolina Skoglund lyckades tota ihop hela 2 spalter utan att nämna SD en enda gång, det får ses som en bedrift.
  Undrar just vad hon skall skriva om när SD är största parti?

  • Tidningen Metro och sopan Karolina Skoglund är enbart till för lågpresterande och svagsinta, inget att fästa något intresse vid.

 6. Spelar detta någon roll? Jag menar att nästa valår är först 2018. Då kan mätningar vara mer viktiga. Hur lyckas S med jobben? Hur går det med skolan? Hur sköts flykting-politiken och integreringen ? Jag tror inte något parti får över 30% i framtida val. Våldet i samhället kan också bli en viktig valfråga. Men mätningar tre år före val saknar betydelse. Fast visst är det kul att läsa dessa.

  • Roland Karlsson vad förvånad jag blir att du dyker upp här igen,
   lovade inte du dyrt och heligt att du skulle lämna denna bloggen
   med buller och bång .. Eller är det så att dina insändare i SN.
   är stoppade för det har verkat som du har haft ensamrätt på
   insändare i SN.

  • Frågan är om det överhuvudtaget blir något val i Sverige 2018. Då är muslimerna ca: 2 miljoner i Sverige. Jag har svårt att se ett val i Kalifatet Sverige då.

 7. Vill inte vara petig men det är viktigt att skilja på procent och procentenheter. SD måste öka med 13,75% för att nå M. Skillnaden är 2,6 procentenheter, inte 2,6%.

 8. Synd bara att inte fler SD sympatisörer tas från S. Men det kanske var det Umeåprofessorn Mikael Hjerm menade med att allt blir bättre när de gamla fördomsfulla svenskarna dör ut, för det är väl i detta läger flest S-sympatisörer finns, förutom hos vänsterimporten.

  • Det tror jag de gör nu.
   Läste kommentarerna på Stefan Lövens Facebook sida ang hans besök på flyktingboendet för ensamkommande .
   Det finns hopp!

 9. Läste någonstans att det enligt FN skulle vara Glädjens dag den 20 mars. Yougov kompenserar gott och väl den pga moln uteblivna solförmörkelsen.

 10. Norrlands kuriren hade 75% för SD….Självklart är det inte långt kvar tills de går om moderaterna och blir Sveriges 2:a största parti….
  Rimligen borde de kunna ta Rövens plats som nummer ett, kravet är nog att de håller ihop och inte splittras, vi får hoppas det!

Kommentera