Stäng

225 000 fattigpensionärer

I dag lever nästan en kvarts miljon pensionärer i Sverige under EU:s fattigdomsgräns. Andelen fattiga äldre har ökat dramatiskt sedan 2006.

EU:s fattigdomsgräns är 60 procent av landets genomsnittliga (median) disponibla inkomst. I Sverige motsvarar det strax under 11.000 kronor i månaden. Nu slår Pensionärernas Riksorganisation, PRO, larm om att de fattiga pensionärerna i framtiden kommer att bli allt fler. Därför kräver de en utvärdering av hela pensionssystemet.

– Den gruppen riskerar att öka och det är ganska pinsamt att det ser ut på det här sättet, säger Bengt Sibbmark på PRO.

-Pettersson hör politiker påstå att man inte ska ställa människor mot varandra trots att det är det som politikerna gör dagligen.

Tar man 10 procent (tio) av de 157 miljarder Migrationsverket och Bert Karlssons asylimperium beräknas få de närmaste fem åren så blir det 70 000 kronor per fattigpensionär…

SVT

15 reaktioner på “225 000 fattigpensionärer

 1. Det är tydligen nödvändigt för svergies finansminister att börja i första klass i folkskolan och lära sig mattematik, här är grunderna.
  100-100 är INTE 200. 100- 100= 0
  100+100 är deremot 200. Har du förstått eller var detta för svårt för dig.
  Om man inte har några bullar så kan man inte bjuda 100 personer på saft och bullar.

 2. Såg också Magdalenas svammel för att dölja att hon inte tänker satsa mer på pensionärerna. Jag tycker att det är märkligt att den nya regeringen inte kan få händerna ur arslet. Allting ska skjutas på framtiden – om ekonomin tillåter. Det ska tillsättas utredningar och beredningar för framtida beslut.

  Men när de erkände (och senare gav pengar) Palestina då behövdes det inte???

  1. Jo dessa bortkastade kronorna till terrorister i Gaza,kunde våra pensionärer istället fått någon hundralapp extra i månaden…
   Hade hjälp några av de 225.000,att slippa leva på ox- och hönsbuljong sista dagarna,innan nästa fattighjälp anländer !

 3. Pinsamt sa PRO och gör vad? Har de inte en åsiktskanal rakt in till sosse- Aftonbladet? Nejvisstnej, det är viktigare att öka på och skydda massinvandringen och skriva om den hemska rasismen och de otäcka SD än att larma om utsatta svenskar. Glömde visst att vår nya adel som strömmar in i Sverige måste ha, det är svenskens ansvar att muslimer aldrig i historien hållit på med annat än våld och krig.

 4. Kan bara konstatera att vi har en grovt kriminell sju klöver Nej inte 250.000 fattiga utan över 1.000.000 miljoner fattiga Svenskar som lever ett fattigt liv och kan inte klara sig. Se nu inte minst på SVT som visar en kvinna blir utkastad på gatan av polis. Sverige är det sämsta landet i Europa att leva i inget annat land har så dåliga politiker som Sverigestan.

 5. 4,5 miljarder till dom som byggt Sverige går inte alls, men 18miljarder till lyxturister som skall ha allting gratis går alldeles utmärkt.
  Nu undrar jag hur många gånger idioterna i 7-klövern skall bevisa att dom saknar hjärna innan Svenskarna vaknar och gör revolotion.

 6. Skrev fel. Pensionärer skall det självklart vara. Politiker är INTE fattiga. Snarare tvärtom. Till dom finns alltid pengar. KONSTIGT!

 7. Allt går med vilja. Politik är att vilja sa Olof Palme. Men vill verkligen S o M utrota fattigdomen bland våra politiker. Visst är 4,5 miljarder mycket pengar. Jag tycker det är värt att betala för att våra pensionärer skall ha det tryggt o bra dom sista ljuva åren. PRO ja, dom sitter i knät på sossarna och därifrån är det mest snack. Sen drabbar ju detta kvinnor främst. Skamligt!

  1. Hade vi haft människor i riksdagen så hade dom röstat på SD förslag till budget allihopa och då hade vi intee haft detta kaos som vi nu har och har haft i snart 9 år.

 8. Att lyfta alla pensionärer över fattigdomsgränsen skulle kosta runt 4,5 miljard kronor varje år. Utslaget på varje pensionär rör det sig om ungefär 1.700 kronor i månaden, enligt Pensionsmyndighetens beräkningar.

  Fast detta är nog en ”omöjlig” uppgift för våra politiker. För annars hade det redan justerats…….eller hur?

  1. Det är nog omöjligt för de tokdårar som tillhör 7-klövern. Hur skall dom då kunna höja anslagen till invandringen med hundra miljarder.

  2. Fyra och en halv miljard till pensionärerna var för mycket tyckte Magdalena i gårdagens TV-intervju, men 18 miljarder till Migrationsverket är inga som helst problem…
   Solklart vilka som prioriteras i dagens (S)verige…
   För att citera landets högste polischef, kräkreflex infinner sig..

Kommentera

%d bloggare gillar detta: