Stäng

Palestina tackar för erkännandet

UTRIKES. Den 30 oktober 2014 erkände Sverige STATEN PALESTINA. Syftet med erkännandet var enligt utrikesminister Margot Wallström (S) att bidra till fred och att underlätta för palestinier att försörja sig och kunna bo kvar, stärka kvinnors inflytande och öka motståndskraften mot miljö- och klimatförändringar. Det ökade biståndet innebär ett stöd till alla moderata och icke våldsbejakande krafter i Palestina som arbetar för demokrati, mänskliga rättigheter och jämställdhet.

Regeringen antog samtidigt en femårig biståndsstrategi med kraftigt ökat stöd till palestinskt statsbyggande. Det bilaterala biståndet till Palestina ökar med 500 miljoner kronor till 1,5 miljarder kronor den kommande femårsperioden, utöver Sveriges omfattande humanitära bidrag på drygt 400 miljoner om året.

Nu har Palestina tackat för hjälpen genom att ställa sig på Saudiarabiens och arabförbundets sida där det att konstitution vilar på sharia och att ”sharia har garanterat mänskliga rättigheter och bevarat människors liv, ägodelar, ära och värdighet.”

Palestinas utrikesminister skrev under på att Wallströms uttalanden var ”ansvarslösa och oacceptabla”.

Palestina tycker alltså att den regering som erkände dem och höjde biståndet ska hålla käften och låta förtryckarstaten Saudiarabien fortsätta som förut med sharia, fängslandet och avrättningen av oppositionella.

Sverige måste lära sig att förstå sharialagstiftningens välsignelse.

Korruptionen i Palestina är omfattande och en stor del av biståndet försvinner. Dessutom betalar den Palestinska myndigheten ut löner (biståndspengar) till fängslade och frisläppta palestinska terrorister. Ju allvarligare terrorbrottet är desto högre ersättning. Den som döms till 20 år i fängelse för terrorbrott mot civila israeler får motsvarande 16 000 kronor i månaden.

När det gäller kvinnorna så är Palestina en stat där giftermål och beslut om skilsmässa har delegerats till religiösa domstolar. Dessa domstolar kräver ett intyg från en manlig släkting för att kvinnor ska kunna gifta sig.

Alltså, den humanitära stormakten Sverige betalar ut miljardbelopp i bistånd till ett Palestina som självt ägnar sig åt olika former av övergrepp.

Och när Sverige talar klarspråk om Saudiarabien blir hon utskällt av Palestinas utrikesminister.

-Pettersson undrar om det inte är dags att dra in allt bistånd till Palestina. Pengarna kan gå till det svenska försvaret i stället…och om de araber som kallar sig palestinier behöver stålar får de väl ringa Saudiarabien.

12 reaktioner på “Palestina tackar för erkännandet

 1. Ja det är ju viktigt att bygga upp Palestina efter att det
  korkade Hamas startat krig mot Israel, detta sam-
  tidigt som vägar och infrastruktur här hemma förfaller?

 2. Att göra sig skitviktiga och skänka bort 1,5miljarder av våra gemensamma pengar/statskassan när vi går på knäna själva, se reportaget om Grums och svensk landsbygd! Detta är bedrägeri och ynkligt mot Sveriges blödande befolkning. Palestina finns inte och det finns risk att pengarna går till terrorattentat och korruption.
  Det är för jävligt att man ska tvingas bidra till sådant skit. Landet/Sverige har inte ens ett fungerande försvar!

 3. Tankar kring erkännandet av staten Palestina.
  Margit, med anledning av veckans tråkiga händelser så ska du inte omge dig av dåliga rådgivare och en halvt vansinnig chef. Du med din erfarenhet borde inte blivit chikanerad. Du borde insett att patrikatet inte sitter med armarna i kors, när en kvinna kniper och lider för att kamelfösaren inte förmår kamelen att resa på sig. Felet är inte kamelens, ej heller hans förare, eftersom kamelens ägare har mångdubbelt fler kameler som lyder sina förare, Din far älskade och uppmuntrade dig att bli den du är idag. Fortsätt på din linje. Den som till himmelska lönehöjder bär. I det förenade högre samfundet råder ingen könsmaktsording och där finns det en plats för dig.

  Om du kan lyckas med att stoppa krig, terrorism, våld, våldtäkt mot kvinnor och minderåriga, barnarbete, ja listan kan göras mycket längre – då får du min välsignelse.

  Men kära Margit; Hur ska vi lösa de där med religionen? De kristna har tio Guds bud och det har fungerat bra. Nu – är det något gammalt på mode igen. Mest i det svenska samhället. Om jag har förstått det rätt så är det precis som på medelltiden.. Galgen, stegling, prygel och stocken ska införas för svensken på sikt. Vi svenskar har i brist på både goda råd och dåliga exempel blivit både lättklädda och promiskuösa. Detta oroar mig. Därför Margit ge mig ett råd Ska jag lämna den svenska kyrkan och bli rätt-troende? Ska min hustru bära schal eller ska vi forsätta att tro på den gudomliga maktordningen att all makt och förnuft kommer från partiet?
  Signerat – din röst före DÖ

 4. Jag tycker att det klingar lite falskt när Wallström fördömer Saudi för den fängslade regimkritikern. Hur behandlas SDs medlemmar och väljare i Sverige? Är det någon skillnad egentligen på hur överheten behandlar oliktänkande? Så Pettersson, Saudi må vara en förtryckarstat, med det är Sverige också……………..

  1. Varken Petterssons eller jag har blivit offentligt prygland … ännu.
   …men vi får se hur länge vi klarar oss

  2. Peter, nu jämför du äpplen och päron. Sverige är inte perfekt men åk till Saudiarabien och försök driva en blogg som Petterssons så får vi se vad som händer…

 5. Att skänka bort andras pengar anser jag vara en ren kriminell handling och som sådan bör den naturligtvis bestraffas!
  Och här gäller också extra ordinära omständigheter eftersom förskingringen är av gigantisk karaktär och dessutom ges pengarna till terroristernas högsäte och vagga, palestina! Mycket allvarligt och bör därför bestraffas mycket strängt!
  MVH
  Janne

 6. Terrorister sig likt, så fort de får en chans sticker de kniven i ryggen som tack. Men, men… det är bara 24 st. som bär ansvaret, resten av befolkningen får betala.

 7. Med tanke på hur många ”palestinier” som har kommit med massinvandringen till vårt land anser jag att vi har fullgjort vårt s k ”ansvar” för det landet. Dra in biståndet – det används tydligen inte till de fattiga.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: