Stäng

EU-medborgarnas pass ska kollas

I kölvattnet av jihadresor och terrorattentat kommer nu krav på att samtliga EU-medborgare måste visa sina pass vid in- och utresor från EU.

Detta är givetvis välkommet, men varför stanna vid passkontroller i EU:s utkanter och inte passkrav på alla som passerar våra gränser? Patrik Engström vid gränspolisen säger i inslaget något som säkert får många att höja på ögonbrynen. ”Vi har en total kontroll av ankommande tredjelandsresenärer och ingen kontroll av EU-medborgare”. Med tanke på att 90 procent av de tredjelandsresenärer som söker asyl i Sverige, de facto saknar pass, så undrar jag vad orden ”total kontroll” i själva verket syftar på.

Källa: SR

8 reaktioner på “EU-medborgarnas pass ska kollas

 1. Inte enbart borttappade pass som erbjudes av smugglarna…I Berlin upptäcktes i början veckan ett hälarnäste fyllt med original-pass,samt olika underlag för uppehållstillstånd inkl. visum ! Dessa handlingar stammade från inbrott på olika passmyndigheter.Nu blir straffet troligen likvärdigt med Absurdistans eftersom de kriminella bestod av typen ”berikare”.
  http://www.bz-berlin.de/tatort/polizei-schnappt-pass-klau-bande

 2. Jag är inte helt säker på det här men jag tror att alla som reser in och ut ur EU efter 2015 kommer att registreras i en databas. Det kan ju bli lite svårt med ”flyktingarna” eftersom man i stort sett inte vet ett dugg om vilka de är eller vad de skall göra här?

  Nu kan man snart inte åka ut ur dårskapen heller? Blir nog bra det här?

 3. ”Totalkontroll” Det var dagens bästa skämt. Totalkontroll på etniska svenskar kanske…men definitivt inte såna som påstår sig vara flyktingar.

 4. Reagerar också på Engströms totalkontroll(?) när ”miggor” på MIV och andra säger att nio av tio saknar passhandling. Det kan vara med Engström, liksom med de 79% av kommunstyrelseordförandena just nu som anser inga problem ta emot alltfler asylsökande: de drar sig för att säga något okorrekt eller antyda någon brist. – Ömmas det nu nog för alla dem som tappar pass ideligen som kan förfalskas och användas av look-alikes utanför EU. De förra tappar höga inkomster? För de senare ökar risken bli avslöjade i passkontroll? Regeringen är ju snäll, kanske den kompenserar?

  1. Det är inte politiskt korrekt att ställa krav på ID handlingar och pass i Sverige, vi är på väg mot HELVETET allihopa!

 5. Vem tror han att han lurar när han i vanligt mak kör på massa PK-floskler! Vakna upp för jag litar inte på dig, Patrik!!!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: