Muslimerna ljög om moskébranden – den var inte anlagd

ISLAM. På juldagen 2014 brann Dawa-moskén i Nyfors, Eskilstuna ner. Brandutredningen har varit klar sedan i slutet på januari med då hemlighöll polisen resultatet. Nu vet vi varför. 

Enligt uppgifter från polisen startade branden i en hög med kläder*, som fattat eld. Det ligger alltså, enligt poliskällan, inget attentat bakom branden.

Vid branden på juldagen befann sig ett större antal personer i lokalen och dessa tvingades fly genom fönster för att rädda sig ur lågorna. Som ett under skadades ingen allvarligt.

Sedan branden har spekulationer kring brandorsaken florerat. Till en början trodde man att branden startats av ett brinnande föremål som kastats in i lokalen.

– Pettersson konstaterar att de muslimer som skyllde på inkastade föremål, nazister, Sverigedemokrater och allt annat än att själva ta ansvar för en olycka ljög. De ljög för att gynna islams sak och spred därmed hat. Att de ska åtalas borde vara en självklarhet men jag tvivlar att det kommer att hända.

PK-etablissemanget och Twittervänstern hängde på, lögnen spreds, moskén kärlekbombades, alla skyllde på framförallt Sverigedemokraterna trots att det uppenbart inte var sant det muslimerna påstod. EXPO, Expressen, Aftonbladet, SVT och många andra tävlade om att skylla på SD och andra för allt hat SD spred. Nu kommer säkert ursäkterna eller vad tror ni?

*enligt andra poliser började elden i en fritös, men det verkar inte stämma.

 

TIDIGARE 2014-12-26. Teknisk undersökning av moskébranden klar

– Men jag kommer inte säga något om innehållet. Vi har flera förhör kvar att göra, säger förundersökningsledare Lars Franzell.

Branden bröt ut på juldagen och polisen gick tidigt ut med att de betraktade det som ett attentat.
Men redan dagen efter började polisen backa från sina egna uppgifter.

-Pettersson undrar vad som ligger bakom ”– Men jag kommer inte säga något om innehållet. Vi har flera förhör kvar att göra”. Vilka ska polisen förhöra? Några gärningsmän är inte gripna, vad som är känt och då återstår muslimerna som var på plats och eftersom det står förhör ljuger någon. En olycka är bara att erkänna, det är inget brottsligt. Så var det grov vårdslöshet eller anlagt av muslimerna själva. Det är en stor risk att PK tänker tysta ned detta efter alla rubriker om muslimhat…

SVT

45 thoughts on “Muslimerna ljög om moskébranden – den var inte anlagd

 1. Polisen gick ut på 16 nyheterna och dementerade att det var en fritös, oj oj oj är de underställda regeringen eller? JÄVLA SKITSNACK

 2. ”Vi friterar olika” eller ”Rör inte min fritös” Kan det bli nya slogans i kvällspressen.

 3. hmmm… undrar om muslimerna kan tänkas ljuga om något mer än bara fritösbränder?

 4. Jag tar min kommentar igen. Jag visste väl att det var oljan som hade brunnit!
  Kalasbetalaren
  26 12 2014 at 11:54

  Nu blir det ju så att alla dom som spytt ut hat mot SD kommer att lägga locket på (vilket även kocken skulle gjort när det brann i oljan, släck aldrig med vatten). Sanningen kommer inte att basuneras ut, utan dom kommer att dölja fakta.
  Därför måste VI sprida sanningen!

  • Alltså raka motsatsen till bomben i Nyköping.Där råder det total tystnad från PK-pressen,och polisen…..

 5. En kan undra när det ska gå upp för pk etablissemanget att dom är totalt lurade och förda bakom ljuset av dessa mästare på att ta på sig offerkoftan från MENA länderna.

 6. Herr Pettersson anklagar muslimerna, det var väl ett fåtal som inte uppfattade varför det brann. Detta är ett exempel på förvräng journalistik.

  • Ett fåtal Albin? Muslimerna stod i TV och ljög om att en flaska med brännbar vätska hade kastats in i moskén. Media och allmänhet hängde på. Majoriteten var övertygade om att det var ett attentat och det enbart på grund av muslimernas lögn.

   • Herr Pettersson de jag såg visste inte varför det brann. Har muslimerna gått ut som grupp och ljugit.För övrigt var det ju uppenbart att den inte var anlagd.

   • Skärp dig Albin, nedanstående hämtade jag nyss från Eskilstuna islamska Dawacenter. Alltså hos dem det brann hos. Det är skrivet den 26 december 2014, alltså dagen efter branden men står alltså kvar utan ändring den 9 mars 2015. https://www.facebook.com/TillsammansEskilstuna/posts/710258419089811

    Vi vill tacka alla människor som idag kom till Nyfors och kärleksbombade den nedbrunna moskén. Genom att göra det visade vi stöd för de människor som befann sig i lokalen och praktiserade sin tro när branden anlades, för de människor som befann sig i byggnaden när de utsattes för försök till grov mordbrand och för alla troende muslimer som har rätt att praktisera sin tro i trygghet.

    Genom att reagera snabbt på denna odemokratiska attack stod vi även upp för varandra och för det samhälle vi vill leva i. Ett samhälle där vi kan leva tillsammans, som vi är, på lika villkor.

    Tyvärr är moskéattacker inte något ovanligt. Det här året har cirka en moské i månaden blivit attackerad och oavsett motiv bakom brandattentatet på moskén här i Eskilstuna igår är det därför viktigt att vi uppmärksammar den ökande islamofobin i vårt samhälle som i sin tur eldar på hatbrotten. Det är väldigt viktigt att vi fortsätter prata om vad vi kan göra för att öka tryggheten i Eskilstuna, och Tillsammans för Eskilstuna kommer fortsätta vara en del av det arbetet.

    I Eskilstuna håller vi ihop och står upp för demokrati, religionsfrihet, ett samhälle fritt från våld och självklart allas vår rätt att leva på lika villkor. Tack för att ni alla visade det idag.

    Vår aktion har fått stor spridning i media, nedan kan läsa flera av artiklarna:

    Svenska Dagbladet – http://www.svd.se/…/eskilstuna-kraftsamlar-efter-moskebrand…

    SVT – http://www.svt.se/…/re…/ostnytt/visade-sitt-stod-med-hjartan

    Dagens Nyheter – http://www.dn.se/…/de-som-gjort-det-har-kommer-inte-att-se…/

    Aftonbladet – http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20076695.ab

    Metro – http://www.metro.se/…/sapo-ut…/Hdznlz!Tfid7GS9DIzLZ@26jpJKw/

    Sydsvenskan – http://www.sydsvenskan.se/…/bildextra-attackerad-moske-kar…/

   • Albin, du har tydligen inte läst inlägget. Jag skrev …”de muslimer som skyllde på inkastade föremål, nazister, Sverigedemokrater och allt annat än att själva ta ansvar för en olycka ljög”…till och med du borde fatta att det inte omfattar alla muslimer.

   • Herr Pettersson vissa trodde att den var anlagd, de två jag såg på TV var ovetande om orsaken.
    Om du skriver muslimerna bör det åtminstonde innefatta alla muslimer som var där.

   • Jag känner inte igen mitt land och att föräldrar indoktrinerar sina barn att klistra hjärtan är mer än tokigt.
    Ska dessa barn hedra sin egen undergång ?

  • Albin.du är och förblir en idiot eller också är du ett
   elakartat kommunisttroll som väntar på att någon
   skall hota dig men det finns ingen orsak att hota
   en enfaldig menös fåntratt.

 7. Alice Bah Kuhnke, Mona Muslim och Löfven måste ta itu med hårdhandskarna mot det här. Nu måste alla ”goda” krafter samverka!

  • Ja du lugn och fin,nu djävlar måste det ställas upp
   med fackeltåg mot dessa islamofobiska och rasistiska
   fritöser som finns i alla moskeer,de är ju ett hot mot
   muslimernas säkerhet.Dom jämrar sig höljutt om deras
   terrorverksamhet.

 8. Rapport hade det faktiskt uppe för en stund sedan, en typisk liten blänkare bara, inga förklaringar överhuvudtaget. Bara ett krasst konstaterande.

  • Alias Adonaj som du då, en liten kommentar med den skillnaden att din är alltid elak. Varför kan du inte försöka analysera händelser, utan att ha svaret givet på förhand?

   • @Gaylord Alias Albin, kan inte du skicka din hrrrrm, hjärna är väl fel ord, men din Vacumboll på analys

 9. Olyckshändelse? Vad i helvete, statsministern sa ju att detta var ett attentat, o det redan dagen därpå! Arnstad(klovnen ni vet), får väl fullt upp nu, elektrikkerförbundet, fritöstillverkaren och inte att förglömma, tillverkaren av den förhatliga oljan kommer nu att anklagas för rasism, nazism och alla tänkbara fobier. Öh, vad fan höll dom på att fritera i kyrkan??? Förlåt, moskeen?

 10. Dax att ”kärleksbomba” Twittervänstern och resten av PK drägget 😉

  Kommer Asherlberg nu att göra programmet Trollmoskén 🙂 LOL

 11. För några dagar sedan diskuterade en bekant hus synd det var om muslimer i Sverige. Vederbörande tog ovannämnda moské som ett exempel bland många moskébränder i landet. Jag protesterade och sa att det orsakat branden själva. Åhnej, sa han, då skulle ha stått i tidningen! Och det tror du, sa jag? Det finns en anledning till att jag sagt upp mina prenumerationer.

 12. ”Ändamålet helgar medlen”, det står i deras koran att de kan ljuga för icketroende och det är den ”lagboken” som de följer.
  Svenska traditioner och lagtext gäller inte för dem, det är väl tydligt i hela samhället.

 13. Nejmen?! Rasistkortet synades och befanns vara en bluff.
  Var kanske fritösen en dödsknarkarnazistrasist-fritös?

 14. I över två månader har muslimerna förhalat, ljugit och tilldragit sig stora polisiära resurser. Det borde finnas något om detta i lagboken som leder fram till ett straff.

 15. Muzzarna utnyttjar alla tillfällen för att skylla på kuffar.
  Det sitter troligen i ryggmärgen.
  Om de har någon.

 16. Vad säger svetsaren och kulturnegern nu då?
  Dom uttalade sig tvärsäkert om att det var rasister som stod bakom branden redan innan någon utredning hade gjorts.

 17. Sätt ditt den där ”rasistiska” fritösen nu. Ordentligt.

  Sedan kärleksbombar vi naturligtvis alla gamla svenska gjutjärnspannor, genom att ge dem en extra klick svensk smör att jobba med.

  • Haha! 🙂

   Hur ska jag bete mig mot in nya stekpanna med keramikbotten? Där behövs ju inte så mycket smör, vad ska jag då göra?:-)

   • Alias JOY du frågar jag svarar, öva med din nya panna. Öva också på att inte känna skadeglädje.

  • Flickan på bilden är både naiv och dum, och varifrån
   hon fått dom generna är inte svårt att förstå!

 18. Och alla kärleksbombarna blev grundlurade !Där hängde mängder med målade hjärtan på fasaden,och allt var från Islamisterna faik….. 😉

Kommentera