Grekland hotar med miljoner invandrare


INVANDRING. Om ni inte hjälper oss ekonomiskt skickar vi en enorm flyktingvåg till Europa. Så hotar den grekiske försvarsministern. Hotet är främst riktat mot Tyskland. Det är den tyska nyhetsbyrån DPA (Deutsche Presse-Agentur) som kommer med uppgifterna som även citeras i tyska nyhetsmedier.

Det ekonomiska läget tycks alltså vara förtvivlat för den grekiska regeringen, vars hot blir allt mer desperata. Grekland har visserligen fått ett anstånd och får ytterligare ekonomisk hjälp fram till slutet av juni – men läget beskrivs ändå i flera tyska medier som desperat.

Samtidigt som den grekiske försvarsministern hotar rapporterar tyska Süddeutsche Zeitung att Grekland nu i Bryssel anses befinna sig ”på tunn is” finansiellt sett.

I februari fick en del statstjänstemän ingen lön och löpande utgifter har finansierats genom att man tagit pengar från statliga pensionsfonder.

Invandrarhotet handlar om att Grekland skulle utfärda resedokument till migranter så att de kan resa vidare ”till Berlin”.

Ministern kommer från vänsterpolitikern Alexis Tsipras koalitionsparti, det högerpopulistiska ”Oberoende Grekland”. Tsipras har lovat att grekerna i fortsättningen ska slippa fler sparåtgärder och att en del ska dras tillbaka.

– Om övriga euroländer skadar Grekland då ska de veta att migranterna får papper och åker till Berlin, säger försvarsminister Panos Kammenos.

Och om flyktingarna dessutom skulle vara medlemmar av terrororganisationen Islamiska staten, IS, är Europa själv skyldigt till att dessa kommit in, därför att man har svikit Grekland, säger försvarsministern.

Den grekiske utrikesministern Nikos Kotzias sade i fredags att Grekland kunde bli inkörsporten för miljoner migranter och tusentals jihadister om landet skulle bryta samman ekonomiskt.

För en vecka sedan väckte Greklands vice inrikesminister Giannis Panousis uppseende med ett liknande uttalande.

Hans uttalande ledde till att det mäktiga tyska polisfacket krävde att Grekland skulle uteslutas ur Schengensamarbetet – som ju ger inresande i ett EU-land frihet att fortsätta till övriga länder som är anslutna till Schengenavtalet.

Finansministrarna i euroområdet ska på måndagen träffas för att diskutera kommande åtgärderna.

Enligt EU-kommissionen räcker inte de reformåtgärder som Grekland hittills har lovat vidtaga.

– Ett brev hit eller dit ändrar inte mycket, sa kommissionens viceordförande Valdis Dombrovski till Frankfurter Allgemeine Zeitung.

-Pettersson konstaterar att grekerna har gjort som svenskarna – valt fel regering…

SVT


8 responses to “Grekland hotar med miljoner invandrare

 • Anders

  Jag förstår inte, invandring var ju lönande har vi hört i Sverige. Har vi blivit lurade? Grekland borde ÖKA invandringen då det är en vinst. Förvirrad 😦

  Gilla

 • Sannfinländare

  Grekland ut från Schengen område och EU. Tyskland har lånat dem 50 miljarder euro pengar. Ändå alla i Grekland bara hatar Tyskland. Jag kan ansöka om visum om ja vill resa till Grekland men viktigast är att alla som reser från Grekland till EU, ska också ansöka om visum innan de kan komma hit.

  Gilla

  • Lars Å Månsson

   Ja Tyskland sitter med skägget i brevlådan…
   Hade det enbart rört sig om de 60 miljarder,som redan anses förlorad, vore det inte så illa.Nu beräknar man att det kommer att kosta minst 20 miljarder Euro ytterligare,enbart för Tyskland. Samtidigt trycker EZB upp nya sedlar 24 timmar om dygnet.Idag började Zentralbanken köpta upp värdelösa papper,från de sydeuropeiska länderna.Euron rasade till rekordlåga 1,08 mot dollarn.Det ser verkligen illa ut för deras gemensamma skitvaluta.

   Gilla

 • Albin

  Svenskarna har valt en riksdag de tror på, men Herr Pettersson är inte nöjd med svenskarnas val.

  Gilla

  • Grune

   Om man för en gångs skull skall tro på sanningen så är det så att det gör inte 90% av svenska folket heller, men dom vågar inte säga det högt med rädsla att bli stämplade som rasister, f.ö. ett ord som inte finns i VERKLIGHETEN.

   Gilla

 • Pica pica

  For inte Pascalido dit? Hon är ju politisk expert som löser nog frågorna både vad gäller ekonomin och immigranterna. Javisst ja, man tjänar ju pengar på att ta in många invandrare.

  Gilla

  • Joy

   Bra tänkt! Hon ska nog göra klart för Grekland vad de går miste om ifall de skickar iväg guldklimparna till Tyskland!

   Gilla

  • Grune

   Just det man tjänar på att ta emot invandrare. Det är därför Södertälje och Malmö är så enormt rika kommuner. Dom har nog dubbelt så mycket pengar i sina skattkistor som staten har, så många invandrare som dom tagit emot.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: