Två bröder gripna misstänkta för trippelmordet

INRIKES. Två unga bröder har gripits av polis, misstänkta för delaktighet i trippelmorden i Uddevalla, bekräftar polis. Den ena brodern greps efter att tungt beväpnad polis slog till mot en lägenhet i staden. En halvtimme tidigare hade de gripit en bror utanför huset.

– Han kom gående tillsammans med två kvinnor när poliserna bad honom stanna. Strax efteråt hade fem eller sex poliser lagt sig över honom innan han fördes bort, säger GT:s reporter Kim Malmgren till tidningen.

De två gripna männen är enligt polisen på sannolika skäl misstänkta för mord. Det är alltså den högre graden av misstanke.

Vita händer på den gripne
Ljusa händer, inte afrikan, kanske arab

Mark (på övre bilden) född 92 och hans lillebror (nedre bilden) Martin Saliba, född 93 med libanesisk syriansk bakgrund. Båda är anhållna, misstänkta på sannolika skäl för mord. Både de misstänkta mördare och offren så när som flickan som tydligen valt fel umgänge är från Mellanöstern och det påstås att gärningsmän och offer var nära vänner. – Pettersson tycker det verkar vara ett konstigt sätt att visa vänskap på…

Bröderna är även kända och dömda för att handla med narkotika, den ene brodern på yrkesmässig nivå. Även de manliga offren är dömda för brott.

Mark (på bilden) och hans bror Martin Saliba från Libanon känns som kanditater

Film från skjutbanan

Martin_Saliba

Polisen

TIDIGARE 7 mars 2015. Trippelmord i Uddevalla

Tre personer har hittats döda utomhus, norr om ett sjukhusområde i Uddevalla. Polisen misstänker att det rör sig om ett trippelmord. Enligt ett tips till tidningen ska två personer ha hittats utanför en parkerad bil och den tredje i bilen. Enligt uppgifter ska personerna ha varit skjutna. Bland de döda ska det enligt polisen finnas både män och kvinnor.

Märtha Karlsson, boende i området, väcktes av polishelikoptern i morse. När hon tittade ut genom fönstret såg hon de stora avspärrningarna.

– Jag pratade med en person som också bor i huset och han hade hört tre smällar i natt. Det är hemskt det som har hänt, och läskigt. Men framför allt är det hemskt för de som drabbats.

Hon tycker att det är lugnt i huset som hon bor i, men i området i övrigt känns det inte lika lugnt. – Det är bilar som bränns och det skärs hål på däck, jag börjar bli van. Så jag är inte så sugen att gå ut själv på kvällarna längre.

”– De skriker att det var poliserna som dödar dem, berättar SVT:s utsända Hanna Nyberg.” -Pettersson menar att det är kaosblattar från Mellanöstern och förmågan att tänka verkar inte vara så god.

Syrianska står det på tröjan, det behöver inte betyda något men det skulle inte förvåna mig om vi inte hamnar i Södertälje innan kvällen.

2015-03-07_1214

SR Live

2015-03-07_1158

 

Från Sveriges Radio
Från Sveriges Radio

2015-03-07_1153

 

Dansk TV, opixlat filmklipp på stormningen.

-Pettersson tycker att personerna som försöker ta sig genom avspärrningarna ser mörkhåriga ut, och mannen i shorts verkar barfota. Sabotera en mordutredning och noll respekt för ordningsmakten, så som vanligt är det inte Uddevallabor eller svenskar även om media tänker påstå det…

Spännande sa Fredrik, berikande sa Mona, beställt sa 87:an. Tragiskt säger Pettersson.

Polisen

De mördade är

 • Ala’ Farraj, född 1993, medborgare i Jordanien, tidigare dömd brottsling
 • Rawand Aziz, född 1992, kurd med irakisk medborgarskap, tidigare dömd brottsling
 • Flicka, född 1996, född 1996, ostraffad.

Samtliga tre var boende i Uddevalla. Farraj på Anders Knapes väg 5B och de två andra sammanboende på Klippgatan 1.

27 thoughts on “Två bröder gripna misstänkta för trippelmordet

 1. Det finns som sagt stora problem med att bara hänvisa till statistik som du gör Karl, rapporteringsbenägenhet samt själva definitionen av vad som är en våldtäkt skiljer sig väldigt mycket mellan olika länder. Sverige har sedan 2005 utvidgat sin definition till att även innefatta sådant som tidigare föll under sexuellt utnyttjande. Om du tar sådana fakta i beaktande kommer vi ej att toppa denna lista. Att det sedan finns uppenbara problem med integration och invandringspolitik är intet nytt under solen.

  • Lagändringen 2005 har naturligtvis påverkat statistiken efter 2005. I artikeln Våldtäkterna och ändringen i sexualbrottslagen finns en relevant analys.

   Den markanta årliga ökningen av anmälda sexualbrott inleddes redan under slutet av 1970-talet och tilltog ytterligare 2008. Trenden för grova våldtäkter visar samma trend men den mycket kraftiga ökningen inträffade 2005.

   BRÅ och andra uppskattar anmälningsbenägenheten till mellan 10 och 20 procent. Dessa uppskattningar skulle innebära mellan 33 000 (6624/0.2) och 66 000 reella våldtäkter under 2014, eller 90 till 180 per dag. Vad gäller anmälningsbenägenhet föreslår jag läsning av En uppskattning av antalet misshandelsfall i Stockholms län 1975-2008

   Juristen Ann-Christine Hjelm publicerade år 2005 rapporten ”Är kulturgenererad grov brottslighet myt eller verklighet”. Hon hade på uppdrag av Brottsoffermyndigheten granskat grova brottmål i Svea hovrätt. Av de dömda våldtäktsmännen var 85 procent födda utomlands eller av utlandsfödda föräldrar, varav många med ursprung i Mellanöstern. Med tanke på att personer med utländskt ursprung utgör 14.5 procent och att finländarna fortfarande utgör den största invandrargruppen, utgör detta en enorm överrepresentation för personer från MENA.

   Antal anmälda brott kontra personuppklarade brott och anmälningsbenägenhet kan bli föremål för omfattande diskussioner. Låt oss i stället studera våldtäktsmän som avtjänar fängelsestraff eftersom detta bättre beskriver verkligheten. Under sommaren 2011 satt 100 våldtäktsmän internerade på fångvårdsanstalten i Sala. Av dessa var två eller tre svenskar. Dessa uppgifter har jag fått från en bekant som vid den tiden var fångvårdare på denna anstalt.

   Affe skriver mer om Invandrarna och brotten 5 – Våldtäkt. De övriga 4 delarna i serien ger mer faktaupplysningar om utlänningars brottslighet i Sverige.

   Artikeln Våldtäkter i New York och Sverige 1975-2008. En jämförelse. är också informativ.

   BRÅ har i rapporter 1996 och 2005 visar på en stor till mycket stor överrepresentation för brottslighet i vissa invandrarkategorier. På Metapedia finns mängder med information som inte är baserade på flum och tyckande, men på statistik och på utredningar.

   Korrelation och kausalitet följs inte alltid åt men här är det mycket som talar för att kausalitet gäller:
   Beviljade uppehållstillstånd – Vapenbrott 1980-2008
   Beviljade uppehållstillstånd – Våldtäkter 1980-2008

 2. Hej Pettersson och Kompani! Kul att se ngot annorlunda de första artiklarna och att no säger att ni röstar på SD.  Det behöver ni inte skriva.  Trodde det slulle vsrs mer klös i alla ämnen, och ett uns av variation.  

  Var är alla artiklar där svenska intelligensbefriade svin tll män som blir lämnade för att de är svin? Det är överreptresenterarat att det är svenska män som då söker upp sina forna mhkv sinabexiersom våldtar,  mördar,  styckar sina  ex och att vissa svensk män borde fan i mig ha ett nackskott.  Jag skulle lätt kunna håla i vapnet. 

  Fast det är ju så att de flesta lagar skrivs av män för män. Vad tror du själv kan hända i ett våldtäktsfall?  Ska inte gå inte gå in på det,  men artiklar fiinns inte på er sida? För när jag första gången besökte er sida så,  även om ni är rasister så kan ni ju inte förbiförse att de svenska män är överrepresenterade. Eller är ni såsom Björn Söder och gänget?  I deras poliik syns ett klart och tydligt mönster sv kvinno förakt. Fast är man medem i så har så man sina ”glssögon”  på.  Jag har andra glasögon,  och är tacksam för det. 

  Ni har en sida angående feminism och det är gav mig lite hopp om att det kanske kunde finnas ett uns av objektivitet,  och jag var även med i en diskussion som var ganska tråkig.  ”Been there,  een it and bougt the T-shirt” o du förstår hur jag menar.  För ni på sidan och de män som jag ”roade mig”  med lite, hat INGEN ANING onvad ordet feminism betyder.  Utan även i dessa artiklar så tror ni att feminism är lika med ordet ”manshat”  och då faller hela diskussionen,  pch blir otroligt tråkig när man tror att det är det som är poängen med feminism och det  finns inte så mycket mer att tillägga.  När jag var yngre trodde jag att o man lugnt och sansat förklara att det är det är något helt annat om vad feminism handlar om. 

  Ni menar att det enbart är mörkhyade som har en föraktfull och förnedrande kvinnosyn naturligtvis. Det är dessa män som våldtar mm.  Svenska män nämns överhuvudtaget. Jag lever i ett multi-kulti område och har så gjort i flera år och jag trivs väldigt bra. 

  När jag är ensan på väg hem och möter svenska män så känner jag en viss oro och rädsla.  När jag möter de män som ni anser våldtar hela tiden, så känner jag bara lugn.  Jag har aldrig blivit kränkt av  utlänningar,  någonsin.  Jag brukade gå till den lokala puben tidigare.  Det har jag slutat med och många kvinnor med mig.  Då tänker jag på fredag eller lördag.  Det är vidrigt rent ut sagt. Vissa svenska män och plussa till med alkohol och du har en apbur,  du vet apor. På det stället finns det såklart utländska män,  men de är artiga,  tevliga och det går faktiskt att prata.  Svenska män,  inte alla, beter sig däremot som apor som just fått en liten frihet att supa och med det kommer kränkningarna och sexuella trakasserier.  Varje gång händer det något som jag inte förstår.  Förslagen haglar och tafsandet är mer en regel än ett undantag. Jag ser att andra kvinnor blir besvärade och vissa går efter 1 timme eller så. Jag går inte längre dit,  men de är infen fara tycker de,  och jag tror att ni har feminism med enbart för att hata kvinnor en stund och hur jävligt det är att vi i Sverige inte borde släppa i män mellan 18-30 år,  för att då kommer dessa män kränka och skända svenska kvinnot.  Just i den här frågan kan ni inte heller ta av era glasögon.  Ett tiägg så att detta inte missförstås.  Utländska män våldtar också,  tveklöst för varför skulle det upphöra för att de kommer till Sverige? 

  Eftersom jag är kvinna och levt ute på krogen,  jobbat enbart med män,  så ni får ursäkta att jag faktiskt är experten här och tusentals  kvinnor med mig uppfattar svenska män,  vissa av er.,  som totalt mentalt handikappade..

  Eftersom jag ser och hör så är det faktiskt så att svenska män förstör detta område och de flesta är rasister.  Var är dessa artiklar där svenska kvinnor som kan bekräfta detta. Det finns inga sådana artiklar. 

  Om en grupp tiggare bråkar,  DÅ slår ni på stora trumman.  Började inse att den sidan är en sida för missnöjda för rasister som faktiskt är kvinnohatare.  Jag tror att många av era medlemmar är sådana män som skulle behöva ett nackskott. Det går inte föra en diskussion,  på er sida som tycker precis samma sak. 

  Till slut: Era hashtaggar.  Det spelar ingen roll i villen flik som jag gick in i så var det till 100% någon #invandring #migrationsverket  #våld osv. 

  Jag skulle bli förvånad om ni djupdök i ämnet ”tandkräm”  så skulle desa hashtaggar finnas med.

  Jag tror verkligen att ni vill verka vara en seriös sida som försöker ta upp och spegla er verklighet av Sverige. Det trista är att ni inte har någon som helst förankring i hur vissa svenska män är den grupp som håller på att förstöra Sverige,  men ni skyller precis ALLT på flyktingpolitiken och att vi tillåter för mycket. 

  Enligt mig så är ni så inskränkta och homogena som grupp och jag tror att det är 90% män och 10% kvinnor som kan stå för denna uppfattning.  Om man skulle slå ut det på hela Svenska folket så är era åsikter om det mesta så skulle ni inte ens om uppnå 1% som skulle sympatisera med er sida. 

  Tanken var god, men ack så ointelligenta ni är,  med ointelligens och brist på att faktiskt vara objektiva genom att TRO att den skiten ni gräver upp ÄR den enda sanningen,  så bevisar ni bara att brist på intelligens skapar dessa sidor. Helt hoplöst att ens att kunna argumentera om.  Jag väljer annat, för att diskutera med en dödsdömd art av män  nej,  jag har roligare saker och  mycket mer att göra som handlar om verkligheten .. 😂

  Den här ”hat-och missnöjes sidan”  har missat hela måltavlan,  även om ni har den 1 cm ifrån er.  Ganska bra gjort att missa något som är så nära. 

  Lycka till med att förstöra Sverige,  men så länge ni håller till där ni är.  I framtiden blir nog era inlägg och kommentarer nog gjorda till nid-teckningar som man kan skratta åt. Jag skrattade gott åt en notis om hur in skulle störta den svarta flaggan och så en bild på ett litet förtvivlat barn.  Jag kunde inte sluta skratta. 😊 😁 😂 IS,  vet inte ens var Sverige ligger…. 😊 

  Jag tar den här sidan som ett stort Spam i min inkorg,  och jag har försökt att avregistrera mig 2 gånger,  men spamen fortsätter att visas i min inkorg,  så jag ner snällt att ni avregistrerar mig,  annars får jag väl bara inse att det är som det är.  Jag får mycket soam ich försöker få bort det,  men det är som det virus som jag fick på min dator,  det är ganska omöjligt att stoppa.  Om ni väljer att fortsätta att spamma så finns andra möjligheter. 

  Lycka till med sidan och blir lite vemodig att det finns så ointelligenta mämniskor, att många av er inte fått chansen. /Anette Mårtensson 

  PS: Mina stavfel får ni ta så bara scrolla. Skitlätt! 

 3. Den här röstimporten har medfört att Sverige blivit en stormakt i brottslighet.
  Vid en röstimport finns det inget intresse att kontrollera personerna utan man öppnar grinden och har ingen kontroll vad bakgrund personerna har.
  En helt okontrollerad asyl och anhörighetsinvandring som skett och pågår.

 4. Personligen är jag mest chockerad över att svenska flickor är tillsammans med kriminella, gangsters !

  • ”Vänner” är ett ord som användes inom de civiliserade länderna..
   I MENA finns inget sådant ord/beteende.Där kallar sig män emellan för kusiner.Detta innebär att de tillhör samma clan/religion/ras…
   Anette Mårtensson som tydligen tillbringat natten framför sin dator, råder jag att boka en resa till S-Arabien,Jemen eller rent av Irak,för att på plats förkovra sig i ämnet ytterligare !

 5. Typiskt MSM att dölja sanningen. hade det varit Kalle och Ada som varit inblandade så hade dom redan utpekats som SD sympatisörer!

 6. Socialdemokraternas röstimport av muslimer och socialfall kommer att göra att Sverige kommer att gå om USA när det gäller grova brott om några år, Sverige ligger oerhört högt upp när det gäller många brott, ex våldtäkter nummer ett enligt Socialdemokraterna själva.
  Röstar svenska befolkningen på partier som står för röstimport av muslimer så får man skylla sig själva.
  Vi får den skit vi förtjänar, vi väljer själva de politikerfrälse som tycker att muslimimport/arabimport av slödder och bidragsturister är Sveriges viktigaste uppgift!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Som vi bäddar får vi ligga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  VAKNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Om du vore en sådan smart och kunnig Svensson så hade du säkerligen kunnat se saker ur olika perspektiv. Men du är trångsynt, fördomsfull och inkompetent. Det du säger om andra säger mer om dig själv än vad det säger om dom egentligen. Så fortsätt med det, fortsätt spy upp den skiten som du tror på men snälla vad du än gör, använd kondom! PLEASE PLEASE PLEASE DO NOT REPRODUCE!!!! För det finns redan tillräckligt många sådana här inkompetenta, okunniga och fördomsfulla människor så att det räcker gott och väl.

   • Vilka stolta föräldrar dessa telningar måtte ha, rena svärmorsdrömmen. Och försvarare har de också, i hatmobben mot oss svenskar! Magstarkt!:-(

 7. SVERIGE LIGGER SOM NUMMER ETT PÅ JORDKLOTET I BROTTSSTATESTIKEN, EXEMPELVIS VÅLDTÄKTER! GRATTIS REINFELDT!

  • Helt korrekt. Enligt UNODC 2012 per 100.000 invånare.
   Sverige 66.5
   Jamaica 34.1
   Guyana 33.8

  • Är det samma definition på våldtäkt i alla länder som jämförs?

   Gissar att vissa länder enbart betecknar ”kuk i hål” som våldtäkt och då haltar jämförelsen.

 8. Då blir det kanske en lägenhet ledig på Klippgatan 1 i Uddevalla ?
  Ändå något i denna tid av brister på allt och alla utom ”berikare”….

Kommentera