Sammanfattning av explosionen i Brandkärr, Nyköping

NYKÖPING. En liten sammanfattning av vad vi tror hos veta om explosionen i Barndkärr, Nyköping som inträffade måndagen den 2 mars 2015 strax före klockan 4 på eftermiddagen på Brandkärrsvägen 68 A i Nyköping. Den inträffade i en tvårumslägenhet på 3:e våningen, beteckning 1302. Skrivna på adressen är två romer, far och son, oklart om dessa är lägenhetsinnehavarna eller om de hyr i andra hand.

De döda är Jony Jubrail*, 27, irakisk assyrier och Abdulahi Mohammed Gohe, 27, somalier.

*Jony Jubrail är hans Facebooksnamn och det troliga dopnamnet är Jan Jubrail Georgis, namnet tyder på att han är kristen assyrier.

Jony Jubrail var den man som dömdes till fängelse för mordförsök, efter att han skjutit flera skott mot två män på en pizzeria i Nyköping. SR

Jubrail var den som överlevde själva explosionen men avled på sjukhuset. Gohe blev illa tilltygad vid explosionen så han var svår att identifiera.

Abdulahi Mohammed Gohe har kopplingar till grovt kriminella i Nyköping, bland annat i det uppmärksammade målet om människorov och rån 2011. Realisten

Båda herrarna är kända för gängkriminalitet sedan tidigare. De två döda var inte skrivna i lägenheten och hyrde den sannolikt i tredje hand, utan att den som hade hyreskontraktet var medveten om detta. Polisen tror att det rör sig om en bomb men har inte kommenterat sprängmedlet. SÄPO följer fallet.

Jubrail var skriven hos släktingar/familjen och Gohe var skriven på en c/o adress tillhörig en svensk kvinna, som ej var skriven där, men en svensk kvinna, 50 år, bor på adressen.

En tredje person är anhållen av polisen, han har tidigare bott i Nyköping men nu bor i Upplands Väsby. Han sitter nu anhållen misstänkt för förberedelse till medhjälp till allmänfarlig ödeläggelse. Polisen vill inte uppge exakt vilken roll 30-åring ska ha spelat vid sprängningen. Den anhållne är Maroan Christopher Al-Bayya, svensk mamma och palestinsk pappa. Al-Bayya är straffad 20 gånger för bland annat häleri och diverse trafikbrott.

Al-Bayya häktades misstänks för förberedelse till grov allmänfarlig ödeläggelse, alternativt medhjälp därtill. Han är dessutom misstänkt för grovt dopingbrott.

Uppgifterna ovan kommer från Flashback och gammalmedia. Flashback är en guldgruva men full av fallgropar, se upp.

-Pettersson antar att fortsättning följer men det finns inget som tyder på terrorism eller religiösa fanatiker…det lutar åt vanlig kriminalitet och eventuellt bidragsfusk med lägenheten…

Media påstår att det inte ligger något politiskt motiv bakom sprängningen och det kan så vara men sprängninngen är ett resultat av en misslyckad invandringspolitik…

8 thoughts on “Sammanfattning av explosionen i Brandkärr, Nyköping

 1. En gissning är att någon krog med uppköpspotential nu har klarat sig från attentat, detta fenomen har ju varit en återkommande farsot tidigare och nästan ett signum för Nyköping..

  Ska bli intressant att se vad utredarna kommer fram till…

 2. Att inte tala om etnitcitet i sådan här fall skapar mer problem än det löser. Då blir resultatet bara en allmän misstänksamhet som riktas åt alla möjliga håll.

  Men har man bestämt sig för att driva kampanj mot ett enskilt parti så är ju naturligtvis alla medel tillåtna?

  Resultatet blir i slutändan att hela vårt sätt att betrakta samhället i slutändan är baserat på lögner. Lögn blir utgångspunkt för “sanning” som genererar nya lögner osv osv.

  Men om etablissemanget tror att detta är en långsiktig lösning så får de väl prova det då?

  Jag tror det kommer att bli riktigt problematiskt.

  • Tyvärr har Sverige importerat ett stort antal likasinnade. Polisen har säkert grund för misstankarna om allmänfarlig ödeläggelse (terrorism), de två döda parasiterna var inte alltför smarta och det går säkert att från fram sanningen bakom historien med hjälp av kartläggning av de dödas mobiler, datorer, bekantskapskrets osv.

Kommentera