Stäng

Asylsökande undrar varför vi tar emot så många flyktingar när det inte finns bostäder?

– Vi vill inte komma i en konflikt med myndigheter. Det enda vi vill, är att bo mera centralt vilket vi anser att det var det inte i den stugby vi transporterades till i går kväll. Man hade sagt att vi skulle till Karlstad och jag kollade på nätet vad det var för stad och det verkade okej. I Skara har vi våra vänner och när vi kom fram till stugorna i går kväll så fungerade det inte att ringa, det fanns ingen mottagning. Vi flyr hit för det verkar vara ett bra land att leva, men varför tar ni mot så många flyktingar om det inte finns bostäder till alla, säger en av männen från Syrien.

-Pettersson undrar naturligtvis detsamma som den asylsökande gör i Värmlands Folkblad. Han är dock ännu så länge omedveten om att det inte finns några arbeten heller och att vi inte har råd att ha hur många socialbidragstagare som helst.

12 nya Nyköping eller 50 nya Oxelösund

Håller prognoserna om invandringen så kommer det under kommande mandatperiod 600 000 asylsökande och anhöriginvandrare till Sverige. Det är 12 kommuner av Nyköpings storlek eller 50 svenska kommuner av Oxelösunds storlek.

Har vi klart för oss vad som krävs i form av infrastruktur, offentliga jobb, bostäder, skolor, bussar, vårdcentraler och liknande som finansieras via skatterna för att driva varje kommun? Vet man vad som behövs i infrastruktur som telekommunikationer, färskvatten, avlopp, vägar, kraftverk, värmeverk, livsmedelsproduktion i ett land som redan importerar 50 % av maten osv.

Bara ökat elbehov för 600 000 personer lär betyda en och annan kärnkraftsreaktor.

Har man tänkt på hur många nya lärare som behövs för att ta hand om 150 000 nya elever som inte kan språket och att lärarutbildningen tar fyra år? Hur har man tänkt att domstolsväsendet ska hinna med 100 000-tals nya asylärenden bredvid den ordinarie verksamheten samtidigt som den nuvarande regeringen drar ned på anslagen?

Räcker det med att svenskarna öppnar sina hjärtan för att få fram 100-tals nya vårdcentraler och 100-tals nya skolor, fyrtio nya polisstationer, flera nya tingsrätter, ett dussin nya sjukhus och 200 000 nya bostäder de kommande fyra åren?

Om det räcker med öppna hjärtan, varifrån ska kvalificerad personal för att bemanna detta komma? Det tar som bekant runt åtta år i snitt för att få de nyanlända i arbete.

Svaret är naturligtvis att politikerna inte ens börjat planera för detta så den befintliga välfärden som redan krakellerar betänklig ska svälja ytterligare 600 000 personer.

Det kommer inte att hjälpa med öppna hjärtan, moral eller pengar?

Vad återstår då? Att minska invandringen verkar totalt omöjligt. Så vilken samhällsservice ska vi dra in på? Barnfamiljerna eller pensionärerna? Förlossningsvården eller barnomsorgen? Pensionerna, hemtjänsten, skolan, vården?

Vi ligger illa till och den enda möjliga vägen är stängd av 87 %.

Pettersson skickade ovanstående som insändare till lokaltidningen Södermanlands Nyheter den 10 november 2014 men SN:s redaktion gillar inte oliktänkande…

24 reaktioner på “Asylsökande undrar varför vi tar emot så många flyktingar när det inte finns bostäder?

 1. Jag undrar hur länge vi 13% Svenskar som finns i detta s.k. land skall orka med att försöka få de 87% idoter som finns i samma land att förstå att snart existerar inte detta land längre på grund av att landet har under lite drygt 8 år haft en regering som är både blind, döv och gravt psykiskt handikappade.

 2. ”jag kollade på nätet vad det var för stad och det verkade okej. ”

  Min kommentar blir: Fullständigt bisarrt. Är Sverige någon sorts semesteranläggning?

 3. Det är en berättigad fråga, vi svenskar ställer samma fråga samt fler frågor vi har inga jobb till våra egna ungdomar alltså definitivt inga till er som inte ens kan språket, sedan måste ni ju fråga er…………….vem står för alla kostnader det för med sig när ni kommer ”utfattiga” till vårt land, jag talar inte strunt jag vet vilka regler som gäller för oss om vi utvandrar till Kanada tex.

  1. Alias Lena som är emot allt”svart” har därför svårt att sätta sig in i det som egentligen inte är så svart.
   Ordning och reda, poliser som löser brott, domstolar som utdömer straff efter vad lagen säger.
   En skola som fungerar och skärper kraven på disciplin, belönar de som arbetar och förkovrar sig.
   Gordons knut är löst.

   1. Albin
    Jag tycker alltid mer om vitt, har inga svarta kläder. Det handlar om tycke och smak, prioriteringar.

   2. Alias Lena jag förstår och accepterar dock kan de man inte prioriterar också ha värden som man inte ser.

   3. Albin jag har inte råd att prioritera andra än mina närmaste. Deras närmaste får se efter de sina.

   4. Gordons knut??.. Du bevisar än en gång din idioti och okunskap. Den GORDISKA knuten löste Alexander den store med ett svärdshugg. Kallas även ett Alexanderhugg. Men det har dina släktingar tagit ad notam, de löser allt med den stora kniven.

   5. Alias Lena, var bor du? Jag börjar bli sömnig, här är klockan halv tolv.
    SD, ja tänkte mer som om jag hade råd att åka till Alaska, så skulle jag nog kunna uppskatta dem där, både eskimåer och amerikaner, fast de har nog ingen aning om SD.
    Så jag passar på att säga God Natt gamlingar.

   6. ”Gordons knut” ? Förklara vad det är för knut ”Albin” ! Den enda Gordon jag känner är den som satt namnet på en ganska dålig gin.

 4. Jävligt less på dessa – vill ha, vill ha mera och större skall det vara – bra att någon av dessa – Nykomlingar inser – fakta landet är sjukt och om Herr Albin tror det kommer bli till det bättre… då har du FEL! Men kommande slag i landet kommer – märk mina ord – det kommer bli upplopp och mera kaos!

 5. Undrar jag med,jag betalar från egen ficka & jag har taskig mottagning på min mobil jag med. Vill att någon annan betalar för min i princip obefintliga mottagning så jag kan sälla mig till den extremt gnällande skaran jag med. Jag vill även ha mitt boende & mat betalt så jag kan gnälla över det med. ”Att gnälla är som att gunga, man har något att göra men man kommer ingen stans! ”

 6. Jag hoppas verkligen att beslutande herrar och damer lär sig något av dessa flyktingar som verkar ha förståndet i behåll.

  1. Om man nu hotas av död och förintelse i sitt hemland, då säger vi i Sverige, okey stanna här, men det vi kan erbjuda är en miljö där du inte blir avrättad. Sen ger vi det vi kan och vill inget mer.
   Att sen en del blir missnöjda det får de leva med.
   Det är deras problem och inget som behöver bekymra oss.

  1. Den som undrar ofta är en som själv inte orkar att ta reda på fakta , utan ständigt tjatar, undra, undra.

   1. @albin lever du på en annan planet vart i helvete ska pengarna komma från dom räcker inte till först tar man hand om sitt eget folk sedan tar man hand om andra men du kanske kan ta ur din egen penningportfölj och försörja dessa.

   2. Alias Lasse, ”vi” gör en budget där utgifter och inkomster balanseras, eventuella kostnader för lån räknas in.
    Ta hand om”mitt ” eget folk”, vad är det ditt eget folk saknar?
    Vad gör att de ej kan ta hand om sig själva, vad får jag för nån hjälp ”av mitt eget” folk, jag jobbar och tar hand om mig själv, tack vare att Sverige har en sådan politik att vi kan ta vara på oss själva.

   3. Alias Lasse, pengarna skall komma ifrån ditt arbete om du skall kunna hävda någon rätt till dem.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: