32-åring anhållen för mord och mordbrand


FINSPÅNG Den 32-årige mannen som misstänks ligga bakom mordbranden i en Finspångsvilla sitter nu också anhållen, på sannolika skäl misstänkt för mordet på en 20-årig kvinna. Det berättade Norrköpingspolisen vid en presskonferens på fredagseftermiddagen.

– Det kan klarläggas att den döda kvinnan och den misstänkte mannen sedan en tid tillbaka haft ett förhållande, säger kriminalinspektör Anders Selevik.

Kvinnan hittades på torsdagseftermiddagen död i den misstänkte mannens bostad på Stora Allén, i samband med att polisen vid 13.30-tiden gjorde en husrannsakan efter nattens mordbrand i en villa på Norra Stor­ängsvägen.

– Även kvinnan har bott där den senaste tiden, säger Anders Selevik.

Den döda 20-åriga kvinnans familj bor i den villa där det brann, natten till torsdagen efter att någon tände eld på huset. Polisen har kunnat konstatera att den misstänkte haft med sig en dunk med brännbar vätska.

Mannen greps vid tvåtiden på natten vid Coop i Finspång efter en biljakt. – Det blev ett dramatiskt gripande där vi bland annat fick använda tårgas, berättar Anders Selevik.

Händelsen rubriceras som mordbrand och den 32-årige mannen sitter även anhållen för detta grova brott.

– Vi förhörde honom klockan halvsex på torsdagsmorgonen men då ville han inte svara på några frågor.

Senare på eftermiddagen på torsdagen, i samband med en husrannsakan i den misstänkte mordbrännarens bostad hittades den 20-åriga kvinnan död.

– Vi är relativt säkra på att hon blivit mördad, säger Selevik.

Polisen tror sig veta hur kvinnan mördats men vill på fredagen inte gå in på det. Efter att 32-åringen delgavs misstanke om mordet så pratade han med polisen på kvällen.

– Han svarade på våra frågor i 1,5 timme.

32-åringen inställning till misstankarna vill inte polisen kommentera. Det finns inga mer misstänkta.

Polisen bekräftar också att det funnits en osämja mellan den mördade kvinnans familj och den misstänkte 32-åringen. Det har förekommit diverse polisanmälningar från båda håll, både från offrets pappa och den misstänkte mördaren och mordbrännaren.

Om anmälningarna har med förhållandet att göra vill inte polisen svara på.

-Pettersson konstaterar att den misstänkte 32-åringen, har en skapligt lång meritlista med 26 punkter i belastningsregistret. 

2006 dömdes 32-åringen till skyddstillsyn för grov fridskränkning och skadegörelse. Året därpå fortsatte skyddstillsynen när han dömdes för grov olovlig körning och brukande av falsk urkund.

När han 2009 fälldes för bland annat grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik och grov olovlig körning gick rätten steget längre. Han dömdes då till fängelse i sex månader, men fick han avtjäna straffet genom så kallad intensivövervakning – alltså hemma med fotboja.

Men redan året därpå dömdes 32-åringen på nytt och fick då en månads fängelse för en ny olovlig körning. Rätten såg händelsen som allvarligare den här gången, eftersom det var femte gången på fyra år som han lagfördes för samma brott.

2012 fälldes mannen för en misshandel, men kom då undan med skyddstillsyn och samhällstjänst. Den gången beräknades straffvärdet vara tre månaders fängelse. Han hade då helt oprovocerat attackerat och med knytnävsslag misshandlat tre män på Bergslagstorget.

Mannens sista dom kom 2013, då han fälldes för smuggling, men då ansågs den tidigare utdömda skyddstillsynen räcka, tillsammans med 100 timmars samhällstjänst. Rätten bedömde annars straffvärdet till fyra månaders fängelse. Den gången åkte 32-åringen fast i tullen i Malmö tillsammans med en bekant. De två hade då med sig 104 liter sprit, 75 liter vin och nära 900 liter öl som man hade köpt i Tyskland.

Han har även fått genomgå ett behandlingsprogram hos Kriminalvården för att ta tag i sin aggressionsproblem.

Nåväl, den misstänkte som media kallar 32-åringen heter Mersin Bulic och ser ut så här…

2015-02-27_2124

Folkbladet      Polisen


5 responses to “32-åring anhållen för mord och mordbrand

 • Ellen

  Känner honom. Han är muslim från ” Sandzak ” Serbien. Hennes pappa var emot deras förhållande. Tjejen är serb/kristen. Mersin var en lugn kille då när han var yngre men sen började han umgås mycket med albaner. Som barn var han tillbakadragen , tyst och blyg. Nu ser man.. mördare.

  Gilla

 • jgarn

  Ibland undrar jag varför vi avskaffade dödsstraffet. Var det för att straffa oss själva för något som nationen begått i en avlägsen forntid eller var orsaken att vi tycker synd om mördare och landsförrädare?

  Gilla

 • jockfall

  Ut med svinet. Men först kastrering.

  Gilla

 • Pica pica

  Stackars föräldrar. Det är nästan så jag är glad över att inte ha en dotter börjar jag tänka.

  Gilla

 • Stenbock

  Ett typexempel för hur illa svenska rättsväsendet fungerar.Nog borde en sådan ärrad man sitta bak galler sedan länge.Nu fick en ung naiv kvinna sätta livet till,för att hon umgicks med svinet….Ser med spänning fram emot domen, (om den blir fällande)antingen fotboja eller samhällstjänst 20 timmar ?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: