Barnäktenskap godkändes av Skatteverket

Två asylsökande från icke namngett land, en 14-årig flicka och en 21-årig man, uppgav att de ingått ett äktenskap i sitt hemland.

Som 14-åring räknas du som barn och barnäktenskap är enligt lag förbjudet i Sverige. Sedan förra året har lagarna skärpts ytterligare, men däremot finns luckor i lagen när äktenskapet genomförts utomlands.

Socialtjänsten i den kommun där de gifta paret placerades ifrågasatte giftermålet och påpekade att socialtjänstlagen är svår att upprätthålla när så unga personer som den 14-åriga flickan ingår äktenskap och lever med äldre män.

Skatteverket godkände deras äktenskap när paret fick uppehållstillstånd och folkbokförde dem som gifta. I efterhand säger dock tjänstemän vid verket att deras beslut var felaktigt och att det hela var ett misstag.

Socialchefen i kommunen där paret är placerat säger att ”även om man kommer från ett annat land är man barn vid 14 års ålder”.

Källa: SR

Som nämnde socialchef säger i artikeln. ”Det hade blivit helt andra reaktioner om en svenskfödd 14-åring berättat att hon gift sig”. Sant, men vi har lärt oss att de nyanlända ofta tillåts stå över svenska lagar.

10 thoughts on “Barnäktenskap godkändes av Skatteverket

  1. Jaja, i Sverige är man ’ensamkommande barn’ upp till 40, så larvet med barn kan de lägga ner direkt. Muslimer slår sönder hela landets lagar och alla begrepp vi har.

    • Alias Joy lär sig vad som är korrekt på denna blogg, och inhöstar applåder. Vi skulle kunna kalla sådant snack för SDPK.

  2. Jag skulle vilja veta om kommunen ser till att ”frun” får gå i skolan? Skolplikten gäller väl alla?

  3. Vad säger ansvarig minister till sina arbetsgivare om detta lagbrott. Hur tänker ministern hantera lagbrytarna på Skatteverket och de vigda. Skall äktenskapet som är lagvidrigt upplösas och de ansvariga tjänstemännen sparkas? Vi skattebetalare, dvs arbetsgivare väntar på svar.

  4. Sverige med en mycket grov kriminell verksamhet i Sveriges riksdag, dagligen arbetar de för att skada alla Svenskar.

  5. Ska hennes man få barnbidrag också för henne? Underhållsstöd också?
    Skulle sparka på en gång den tjänsteman på Skatteverket som godkände äktenskapet….
    Vad är det för särbehandling? Skulle Skatteverket acceptera äktenskapet om paret kommer från t.ex. Ryssland?

    • Men det är många av Skatteverkets anställda som är muslimer. Gå på deras hemsida bara och se vilken bild de har där på första sidan 🙂 snart har vi inga neutrala myndigheter.

      • Hahaha, såg det nu. ”kontakta oss” och det är en kvinna med slöja som sitter där och svarar på samtal. Sverige är mer muslimskt än muslimska länder ju..

Kommentera