Stäng

Den ene något längre än den andre

HUMOR. Ber om ursäkt för att jag missat denna tragikomiska historia om PK-journalistik i toppform. Den 20 november gick Dalarnas Tidning ut med en artikel som börjar med rubriken ”Signalement på männen i Gräsbergs-rånet” och en sådan rubrik väcker naturligtvis den nyfiknes intresse…

Artikeln fortsätter sedan…Efter att ha förhört den kvinna som i måndags blev utsatt för ett grovt rån i sin bostad i Gräsberg, utanför Ludvika, har polisen under eftermiddagen i dag gått ut med signalement på de två gärningsmännen.
De uppges vara i 20-25-årsåldern, den ene något längre än den andre men omkring 180 centimeter långa. Enligt Dalapolisens våldsrotel, som nu leder utredningen, är det oklart hur männen tagit sig till och från platsen. Det finns dock busshållplatser på riksväg 50 i anslutning till det aktuella området.
Polisen är tacksam för tips om okända personer eller fordon, som rört sig i det aktuella området mitt på dagen i måndags. Tips kan lämnas via polisens växel, 114 14, eller på polisens hemsida.
Kvinnan blev bunden till händer och fötter av de två männen men lyckades ta sig loss och ringa sin son, som i sin tur larmade polisen. Anmälan till polisen inkom klockan 13.34 i måndags.

Polisens signalement som DT hänvisar till och vi skrev den 21/11 var dock lite annorlunda….

TIDIGARE 2014-11-21. Kvinna bunden och rånad av afrikaner

Grovt rån i LudvikaPolisen

En kvinna blev den 17 november omkring lunchtid rånad i sin bostad i Gräsberg och bunden till händer och fötter. Anmälan inkom till LKC 13.34.

Polisen har nu av kvinnan fått signalement på gärninsmännen. Det ska vara två män i 20-25-årsåldern. Den ene var något längre än den andre, men båda omkring 180 cm långa. Båda var mörkhyade med ett afrikanskt utseende.

Alla iaktagelser som kan ha gjorts är av vikt. Oklarhet råder bland annat om hur männen har tagit sig till och från platsen. Det finns t.ex. busshållplatser vid Rv 50 i anslutning till det aktuella området.

Den som har gjort sådana, eller andra, iakttagelser om personer, fordon m.m. som kan föra utredningen framåt kan lämna dessa via 114 14 och knappa vidare till tipslämning eller skriva tipset på polisens hemsida via följande länk.

Polisen Pressmeddelande

2015-02-18_1837

10 reaktioner på “Den ene något längre än den andre

 1. Fega kräk, vilket lidande för brottsoffret och de anhöriga! Massinvandringspolitiken slår nya rekord i lidande för de blödande svenskarna, nu väntar vi bara på IS terroristernas attack. Sverige är det enda landet inom EU som tillåter jihad-resor, – de reser fram och tillbaka mellan Syrien och Sverige. Vila och gratis sjukvård i Sverige, sedan tillbaka till Syrien utan att svenska myndigheter kan göra något, i Tyskland och Österrike kan de dra in medborgarskapet och passet exempelvis.
  Sverige är fantastiskt för jordens skit och avskum!

 2. Är PK-journalisterna så omedvetna om läsarnas missnöje med hur de ljuger? Åtminstone Thomas Mattsson pratar ju om hatiska rasistsajter som kritiserar.
  Såg att Mittmedia som gäller bl a Östersunds-Posten och Länstidningen i Jämtland men också tidningar i Västernorrland måste spara. 18 tjänster försvinner. Men det faller dem inte in att tänka att vi inte vill läsa skiten längre.
  Finns det inga dagstidningar med kompetenta journalister kvar?

 3. Detta landet är ta mig fan inte normalt, I dagens lokalradio
  Sydnytt framkommer det att det stjäls massvis med choklad-
  kakor i affärerna som sen styckas upp och säljs som lösgodis.
  I ett par affärer har dom blivit fångade med övervakningskamera,
  kristallklara bilder visar hur dom stoppar stora mängder med
  chokladkakor i innerfickor och ytterfickor, alltså syns det tydligt
  att dom begår brott, men vad gör det sanslösa Sydnytt?? Jo
  man pixlar bilderna för att det inte ska synas vem figurerna
  är? Men man kan ändå se deras svarta kalufser.
  Alltså Medias roll i samhället är tydligen att hjälpa brottslingar
  att komma undan, istället för att samarbeta med polisen så
  att dessa ”pensionsräddare” kan åka fast?????
  Man tror gång på gång att Media inte kan sjunka djupare,
  men dyn är tydligen bottenlöst!

 4. Dalarnas tidning verkar ha tagit upp jakten på drakarna AB och Expressen, som leds av två chefredaktörer, där den ene är något längre än den andre.

  Expressens Thomas Mattson, kommenterar omdömet om sig själv, efter ett ”Chefs-test”.

  ”Det går tyvärr inte att detaljstyra en 24-tinmmarsnyhetsredaktion med journalister över hela världen, men det är bra om det uppfattas så. Jag är ju juridiskt ansvarig för allt som publiceras och det är jag som blir mordhotad, uthängd på rasistiska hatsajter, stämd i domstol och som ska svara för vårt innehåll i radio och tv.

  Så, ja – jag är tydlig med vilken tidning medarbetarna ger ut i mitt namn.

  Aftonbladets Jan Helin, kommentar om samma test på honom.

  ”Vi befinner oss just nu mitt i en stor omställning av Aftonbladet. Jag har valt att driva en mycket öppen process kring det som inleddes med Aftonbladetrapporten. Den baserades på intervjuer med 150 medarbetare om Aftonbladets utmaningar i en digital framtid. Det har vi följt upp med flera seminarier på olika teman som involverat en majoritet av medarbetarna.

  På kort sikt är resultatet av detta en omorganisation där vi definierat ungefär hälften av de redaktionella tjänsterna som nya. Vi har som mål att ha denna nya organisation i drift under mars månad och är just nu mitt i arbetet med att bemanna denna organisation.
  Min tanke med detta är att driva ett förändringsarbete med stor delaktighet.

  Vi lever i tider som kräver att journalister lär sig nytt och tänker nytt. Det är krävande, men stimulerande och spännande också ur ett ledarskapsperspektiv.

  Det var för mig intressant att mot denna bakgrund läsa den bild av mig och mitt ledarskap som tecknas av de anonyma medarbetare tidningen Chef talat med. Jag hoppas att andra tycker detsamma, men rekommenderar viss försiktighet i tolkningen av såväl de positiva som negativa omdömena.”

  Läs om detta ”Chefs-test” här……

  http://chef.se/chef-testar-jan-helin-aftonbladet-och-thomas-mattsson-expressen/

  1. Alias Peter Skoglund som tycker det är bra att tidningar förlorar läsare, är dock fortfarande mycket intresserad av dessa tidningar. Nästan som en hobby, vi andra kollar Supernytt om det det hänt nått.

   1. Hej Albin!

    Nu beter du dig som göken.

    Att lägga ord i andras munnar, är inte schysst.

    Peter Skoglund vill att vi ska ha bra och granskande tidningar, som dessutom ska vara ”opartiska”.

    Dessutom vill jag att det ska gå bra för våra tidningar. Fast i dagsläget har de en hel del att önska.

    Precis som ”Supernytt”, tydligen.

 5. Om man tillåter sig att travestera rubriken blir det i regeringen Löfvens fall.

  ”Den ene något dummare än den andre”

  Och dummast av dem allah är den muslimska ormen mehmet kaplan!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: