Terrorattack mot synagoga i Köpenhamn – terroristen dödad

ISLAM. En judisk vakt sköts i huvudet och dog, och två poliser skottskadades när en terrorist öppnade eld vid synagogan på Krystalgade i Köpenhamn i natt. Mannen som sköts i huvudet ska enligt uppgift ha varit en 30-årig judisk vakt och dog av sina skador. De två poliserna är skottskadade i arm respektive ben och uppges vårdas för icke livshotande skador.

Polisen kan inte bekräfta om det nya skottdramat har något att göra med händelserna i Köpenhamn tidigare under dagen, då en annan person sköts till döds och tre poliser skadades.

På morgonen har en man skjutits till döds av dansk polis in närheten av Nørrebro järnvägsstation i Köpenhamn enligt Köpenhamnspolisen. Enligt polisens pressmeddelande hade man sedan tidigare bevakat en adress i området. På söndagsmorgonen kom en man till adressen och han anropades av de närvarande poliserna. Då öppnade han eld och sköts av polisen. Ingen polis ska ha skadats.

Tungt beväpnad polis patrullerar Köpenhamns gator och svensk polis har stärkt bevakningen på Öresundsbron i jakten på gärningsmannen. – Vi har högsta beredskap och kommer att ha extraordinär bemanning hos polisen hela natten, säger ledande polisinspektör Jørgen Skov.

Sammanfattning: På lördagen och natten mot söndagen har två misstänkta terrordåd drabbat den danska huvudstaden.

  1. 20-40 skott avlossas på lördagseftermiddagen vid ett möte i Köpenhamn där svenske konstnären Lars Vilks deltar. Vilks klarar sig oskadd men en person dör och tre poliser skadas. En gärningsman är fortfarande på fri fot trots en intensiv polisjakt under lördagskvällen.
  2. Tidigt på söndagsmorgonen skjuts sedan en man till döds utanför en synagoga i centrala Köpenhamn. Två poliser skadas vid den skjutningen. Även efter detta dåd jagas en gärningsman.
  3. Polisen kan ännu inte bekräfta om dåden har med varandra att göra men har gått ut med en varning för civila att vistas i centrala Köpenhamn. Dansk polis har inga indikationer på att de två olika dåden i Köpenhamn under söndagen har något samband. Polisen jagar i nuläget två gärningsmän för de olika dåden.
  4. Tidigt på söndagsmorgonen sköt polisen ihjäl en man runt Norrebro järnvägsstation i centrala Köpenhamn. Mannen ska ha öppnat eld mot polisen och blev då nedskjuten.
  5. Den man som tidigt i morse sköts ihjäl av dansk polis i Köpenhamn misstänks vara samma person som under lördagen och söndagsmorgonen sköt vid Vilksmötet och mot synagogan, uppger danska polisen.

Muslimskt terroristdåd – skottlossning på möte där Lars Vilks och Dan Park befann sig, tre poliser skadade och en civilperson är mördad

Ung jude mördad vid synagoga

Tidigare hos Petterssonsblogg.se

21 thoughts on “Terrorattack mot synagoga i Köpenhamn – terroristen dödad

  1. Tråkigt det som hände i Köpenhamn, men det står att det var en muslimsk terrorattack. Jag kan inte fatta att vi bara anklagar muslimer så här. Vi måste ha bevis innan vi bara dömmer folk. De säger att de hade arabiska utseende vilket verkar väldigt oprofessionellt. 1. Jag tror inte att man kollar på ansiktet när en man står och skjuter folk, jag tror man springer iväg då. 2. Ni bara anklagar folk, ni måste ju ha bevis. Om man bor i ett land där man påstår att man har demokrati så ska man inte anklaga folk hur som helst. Försök att inte anklaga folk hela tiden, skaffa BEVIS. 3. Alla araber är inte MUSLIMER!!

  2. LARS VILKS ÄR EN HJÄLTE OCH BORDE STÅ STATY I MALMÖ PÅ ALLA CENTRALA PLATSER!!!

  3. POLITIKERFRÄLSET OCH DESS MEDLÖPARE I MEDIA gör allt för att dölja den kriminella importen av muslimska terrorister till Sverige! Erkänner terroristen Abbas och Palestina och fortsätter med röstimporten från arab-och muslimländer i GIGANTISK SKALA…..100.000-tals kulturberikare, de gör allt för att dölja kostnaderna och de problem som följer med de muslimska bidrags-kravmaskinerna, men de skiter i det och ser bara att det är säkra röster 7-klövern.
    De pratar efter de MUSLIMSKA attackerna om att skydda moskeer i Sverige och främst Malmö INTE ett ord från hjärtat om de oskyldiga mordoffren för de MUSLIMSKA GALNINGARNA!
    UUUUUT UR SVERIGE!! MOHAMMED har inget med hundar att göra, araber ser ut som vidriga, fula, kloakråttor, Mohammed kommer ur arslet på en dyngråtta! Vidriga, fula, jävlar, de hör hemma i helvetet där de kan knulla varandra i arslet!
    DE ÄR INTE VÄLKOMNA I MITT LAND SVERIGE!! INGA MER MOSKEER PÅ CENTRALA PLATSER!! ARABER SKA KRYPA PÅ KNÄNA UT UR SVERIGE!

    • Bra talat, det dröjer inte länge innan Sverige har ett eget terrorattentat, det får vi tacka politikerna för! Islam och muslimer är bara rena och skära galningar och de tror de kan ta makten i Sverige genom att bygga moskeer på centrala platser!! Det är 20 år dit om det inte stoppas!
      Befolkningen får skylla sig själva, de väljer politiker som gräver sin egen och befolkningens grav. Det är en tragedi, Sverige har blivit en diktatur efter decemberöverenskommelsen, 7-klövern gör allt som står i deras makt för att fortsätta med massinvandringen.
      Detta är som du skriver säkra röster då de är garanterade livstids bidragsförsörjning av 7-klövern på skattebetalarnas bekostnad!
      Muslimer är löss!

  4. Media lägger ”skulden” på Vilks och hans bilder av Muhammed. Men tänk om det var den franske ambassadören som var huvudmålet, för han är inte den som tiger.

  5. Vi måste rensa landet från muslimer, kommunister, feminister och muppar om det åter skall bli beboligt.

  6. Om Petrikyrkan ringer idag är det antingen för terroristen i Köpenhamn eller terroristen som körde på folk i Malmö.
    Det kan t.o.m. ha varit samma ”Svensk”

  7. Inte bara Vilks i fara. Dagbladet.no :
    Til stede på møtet var også den franske ambassadøren Jean-Pierre Masset, som roste Danmark for støtten under Charlie Hebdo-attentatet. Før Lars Vilks fikk ordet ble møtet avbrutt av skuddene mot cafeen.
    Temaet for arrangementet var «Kunst, Blasfemi og Ytringsfrihed».
    Lars Vilks er fremdeles, åtte år etter tegningene, et høyt prioritert mål for islamister. al-Qaida har utlovet en dusør på 100 000 dollar til den som tar livet av ham. Også den somaliske terroristorganisasjonen al Shabaab har oppfordret til drap på Vilks.
    I 2013 listet al Qaidas nettmagasin Inspire opp Vilks som en av ti offentlige personer som var ettersøkt «døde eller levende for forb rytelser mot islam».

    • Garanterat var det en planerad attack och medhjälpare hade de, troligen kom de med båt från Malmö och tog sig snabbt tillbaka dit.

  8. Snart vardagsmat! Nyheten och kioskvältaren i Sverigeistan kommer att vara en dag utan skjutningar och självmordsbombare!
    Stort tack till alla landsförrädare som har tvingat mig att köpa detta!
    Den enda trösten och det som håller mig vid liv, är att mångkulturen även kommer att drabba dessa!

  9. Hovedpersonen selv, Lars Vilks, ble geleidet inn i et fryserom mens skuddvekslingene pågikk, forsteller øyenvitner på stedet.
    Palle Vedel, driftssjef ved cafeen, forteller til Danmarks Radio at politifolk tok med seg Lars Vilks inn på et fryserom på Krudttønnen mens skytingen pågikk.
    Også lederen for Lars Vilks Komiteen, Helle Merete Brix, ble loset i sikkerhet på kjøleromet, melder forteller Hege Storhaug i Human Rights Service i en epost til Dagbladet.
    Til danske TV2 news sier Brix selv:
    – Jeg lå i et kjølerom og holdt Lars Vilks i hånden. Han var meget cool. Vi lå og fortalte hverandre dårlige vitser. Livvaktene hans gjorde en formidabel jobb.
    http://www.dagbladet.no/2015/02/14/nyheter/utenriks/terror/karikaturtegninger/lars_vilks/37717860/

  10. I mitten på 1900-talet var det skottpengar på kaniner (Rabbis) på Gotland. Man sköt dom och skar öronen av dom och lämnade in till polisen så fick man betalt. Inför det på islamister.

  11. Alldeles uppenbart pågår just nu SVT:s censur av sändning om terrorn i danmark. Först kom ett sk avbrott när viktiga kommentarer dök upp. Sedan återkom bilden. Återigen viktiga frågor om hur det hela gott till o hur ointelligent gärningsmannens tillvägagångssätt. Med mina ord ” hur jävla kort i huvudet personen är. Då bryter nyhetsuppläsaren o säger avbrott tyvärr. De var väl för fan bild hela tiden o sändningen var från studion men problemet var ” dom sa fel saker” Detta är fan inte klokt som vi har det i detta landet. Hjälp oss Gud från denna Diktatur

Kommentera