Prince Charles är orolig för de kristna i Mellanöstern

Charles, prins av Wales (Charles Philip Arthur George av huset Windsor), född 14 november 1948 på Buckingham Palace i London, är tronföljare till den brittiska kronan och tronföljare i ytterligare femton samväldesriken, däribland Australien, Kanada och Nya Zeeland.


Prins Charles är för närvarande i Jordanien på en sex-dagarsresa i regionen. I en intervju med BBC Radio 2:s The Sunday Hour , prins Charles talade om sina förhoppningar att “bygga broar” mellan olika religioner.

Prinsen anlände till Jordaniens huvudstad Amman under lördagskvällen och ska föra samtal med kung Abdullah II senare.

Prinsen sade i intervjun att han framför allt vill visa solidaritet och sin oro över vad så många av de östliga kristna kyrkorna går igenom i Mellanöstern.

Vi glömmer ofta att kristendomen grundades i Mellanöstern. Ur moralisk synpunkt måste vi visa att vi inte glömt det. Jag önskar att jag kunde göra mer. Många av oss vill att vi kunde göra mer.

BBC    The Guardian

-Pettersson funderar på att vid tiden för islams erövringar var Europa en samling genomfattiga u-länder och Mellanöstern tillhörde den rika delen av världen. Nu här det tvärtom, undrar vad det kan bero på…

Kristendomens utbredning innan islam började härja
Kristendomens utbredning innan islam började härja

One thought on “Prince Charles är orolig för de kristna i Mellanöstern

Kommentera