Avgående chefredaktör ger Petterssons blogg rätt

JOURNALISTIK. Södermanlands Nyheters avgående chefredaktör Göran Carstorp har under eftermiddagen intervjuats i Radio Sörmland om sitt avhopp. Nu är det annat ljud i skällan. Nu babblar han om att centraliseringen av SN riskerar att urvattna den lokala journalistiken och att det finns en uppenbar fara i att lokal media inte ens är närvarande i en del kommuner. (exempelvis Oxelösund). Kort sagt är han odelat kritisk till SN:s centralisering till Eskilstuna. 

Bagdad Bobs bror säger med andra ord precis samma som Petterssons blogg har sagt i åratal.

99:an Carstorp tycker det är dags att spela Allan nu, nu när han mer har avpolleterats av husse i Eskiltuna. Det han babblar om idag är ju totalt det motsatta vad han i flera år försökt lura i SN:s läsare. De facto är det ju 99:an som är ansvarig till att den en gång så framgångsrika SN-skutan nu sakta men säkert sjunker mot botten. Märkligt att ingen sett eller ser detta och kräver att 99:an förklarar hur det kunnat gå så snett med den i alla år ekonomiskt välmående tidningen.

-Pettersson inser att vår vän Bagdad Bobs bror 99:an Carstorp har ljugit och dold som en häst travar under lång tid när han surrat om upplagor, mediehus osv.

2012 skrev vi på bloggen…

”Det anrika SN-huset ska säljas och det är lite synd, ett hus som en gång kryllade av liv får ett annat användningsområde och tryckeriet skrotas. Det innebär att 99:an och hans stab kastas ut på gatan och måste söka sig mindre flotta lokaler och billigare lokaler. Ju tidigare desto bättre.

 • Varför i helvete går inte 99:an ut i den egna tidningen och slåss för sin redaktion och den lokala journalistiken?
 • Varför slåss han inte för sin personal och sina läsare?
 • Varför för han inte en diskussion om papperstidningen och SN:s framtid?
 • Det skulle säkert uppskattas av både personal och läsare. 99:an skulle rent av kunna framstå som en publicist som brinner för journalistiken och sitt uppdrag.
 • Nu råder i stället total tystnad från SN bunkern, de gånger Bagdad Bobs bror inte mumlar något om den goda journalistiken eller mediehuset SN.
 • Det verkar som vår vän 99:an inte bara är en dålig journalist, han är dessutom feg!!!

Ska vi gissa att 99:an dyker upp på en tidning tillhörande LO-kollektivet eller någon rörelsen närstående blaska så småningom. Där passar nog Bagdad Bobs bror bättre men sin icke-journalistik och ovilja att släppa fram oliktänkande…

Pettersson och chefredaktören

Statistik om brott i Södermanland

Journalisten som ber om ursäkt

9 thoughts on “Avgående chefredaktör ger Petterssons blogg rätt

 1. Samma saker kommer att hända på många fler redaktioner i takt
  med att Svensken vaknar ur sin Törnrosasömn.

 2. En sista stöt Pettersson😄 eller det kanske hinner bli fler😉
  Kul att se antal besökare just nu som ligger på 1600+ eller är det en cyberattack från de “goda” ?

 3. Att han ylar nu visar bara vilken sketen karaktär mannen ha!

  Bagdad Bob framstå i jämförelse som en sanningssägare, åtminstone
  kunde Bagdad Bob få en att skratta i motsats till 99 Carstorp.

Kommentera