Vill tillbaka till Palme-eran

UTRIKES. Utrikesminister Margot Wallström (S) kallar Ukip-ledaren Nigel Farage för ”en avskyvärd person” i en intervju med DN. Sedan Wallström tillträdde som utrikesminister har hon varit minst sagt frispråkig även mot Israel och Ryssland. 

Enligt Lena Lid Falkman, retorik- och ledarskapsexpert, uttrycker sig Wallström ovanligt skarpt för en person i hennes position. Men om regeringen vill föra en utrikespolitik i Olof Palmes anda är de på rätt spår, enligt Lid Falkman.

– Regeringen vill tillbaka till Palme-eran då Sverige var en skarp, global röst, så jag tror att det är väldigt taktiskt, säger hon till SvD.

-Pettersson är tillräckligt gammal för att minnas Palme-eran. Varför någon vill tillbaka till den tiden är obegripligt, nedan en av alla felaktiga hästar Palme satsade på…

Den 21 februari 2014 fyllde rasisten Robert Mugabe 90 år. Han är president i ett tidigare enligt afrikanska mått blomstrande land och ett resultat av svenskt bistånd.

R. Mugabe, president och regeringschef.
R. Mugabe, president och regeringschef.

Zimbabwe är ett exempel på politiskt vanstyre som det finns många av i Afrika och Sverige har en stor del i detta. Vi (Palme bestämde) lämnade ett omfattande stöd till befrielserörelsen Zapu och Zanu, där Robert Mugabe var militär ledare, under 1970-talet och fortsatte efter Zimbabwes självständighet 1980. Mugabe började så fort Zanu tagit makten en omfattande utrotning av motståndare och 1985 konstaterade SIDA att Zanu nått sitt mål – en-partistaten. Trots detta fortsatte biståndet och fortsätter än idag, sedan 2001 går biståndet genom FN men Sverige har organisationer på plats.

Vid självständigheten var Zimbabwe ett förhållandevis välmående land med ett produktivt jordbruk och en hel del industri som lades i spillror av decenniers vanskötsel. Under 2000-talet drabbades landet av en ekonomisk kollaps och ett ökande politiskt förtryck.

Från 1 januari 2014 har rasisten Mugabe infört en ny lag som tvingar utländska företag att ge upp majoritetsägandet till förmån för svarta zimbabwier. Det innebär att företag som restauranger, affärer, frisersalonger och industrier enbart får ägas och drivas av infödda zimbabwier. Småföretagen ägdes tidigare ofta av kineser och nigerianer.

Jordbruk var länge basnäring i Zimbabwe, som kallades södra Afrikas brödbod. Det fanns ett modernt storjordbruk som odlade för både hemmamarknaden och export. Men en omstridd jordreform ledde till att det kommersiella jordbruket kollapsade under 2000-talets första årtionde. De vita som startat jordbruken på obebodda områden för hundratalas år sedan kördes iväg och de som vägrade mördades. Det har lett till brist på både mat och arbete för många zimbabwier.

Arbetslösheten i det tidigare välmående landet är nu otroliga 70 % och en stor del av människorna svälter, dock inte Robert Mugabe. Han planerar att hålla en fest för sju miljoner mellan sina regelbundna resor till Singapore.

-Pettersson undrar om Palme skulle varit stolt över den ”socialism” han var med om att införa i Afrika, och om den nuvarande svenska regeringen lärt något av tidigare misstag med bistånd?

Mugabe är Afrikas framtid sade Olof Palme...
Mugabe är Afrikas framtid sade Olof Palme…

Tidigare om Mugabe på Petterssons HÄR. 

Här kan ni läsa om hur det gått för ett annat av Palmes socialistiska favoriter…Bistånd till Tanzania under 50 år

19 thoughts on “Vill tillbaka till Palme-eran

 1. Robert Mugabe och Olof Palme kunde ta varandra i hand, de är blodsbröder, – BÅDA HAR FÖRSTÖRT SINA BÅDA LÄNDER!!! Palme var en SKIT vi alla ska skämmas för!!!
  Robert Mugabe är bara en blodtörstig mördare och vi ska alla skämmas för att Sverige stöttat och stödjer regimer som dessa!!!

  • PLO hade kontor på Sveavägen och Palme var god vän med Yassir Arafat som fick gigantiska summor från Sveriges skattebetalare placerade på Arafats utländska bankkonton!
   Jag anser att PLO och Arafat låg bakom mordet på Olof Palme, -Arafat och PLO fick inte heller närvara på Palmes begravning!
   En SKIT denna Olof Palme från överklassen!

 2. Jag förstår att dagens sjuklöver politiker vill tillbaka till Palme eran, under vilken Sverige gick från att vara ett välmående industriland, en pionäranda och en fungerande välfärd till en soptipp.
  Nu vill sjuklövern slå i sista spiken!
  Innan Palme började härja, har jag för mig att en svensk krona och en Schweizerfrance var lika mycket värda, idag är snart francen ikapp euron, ja, ni förstår själva.

 3. Kärringen Wallström har ingen självkritik över huvudtaget, och hennes i EU förtjänade ca 20 miljoner är dessa i Euro eller olika former av valutor. Ja just nu så är ju givetvis den svenska kronan på väg mot en katastrofal värdering och detta på grund av massinvandring, till ett land utan pengar, bostäder, arbetstillfällen och med den svagaste och sämst ledda regering man någonsin har haft. Det finns egentligen inget för välfärdsturisterna att fika efter. Men de lär väl komma vare sig vi vill eller inte sedan den otroligt vidriga despoten och diktatorn Fredrik Reinfeldt stack med sina två ekonomiska storskojare Anders Borg och Peter Norman i kölvattnet. Nu förväntas det att vi ska försörja den Syriska överklassen som har råd att åka med människosmugglare sju dagar i veckan om det så behövs.
  Men vi kommer inte att godkänna att något sådant kommer att hända och vi vill se dessa tre landsförrädare straffas med livstidsstraff, för sitt vidriga beteende.

  Här kan ni läsa en ekonomisk prognos jag själv har gjort, och som slår profsen med hästlängder trots endast företagsekonomisk utbildning på gymnasienivå och 40 poäng på kvällskurser. Profsen har ju dessutom nationalekonomisk utbildning på högskolenivå, och som har arbetat med ekonomi i 15-20 år minst. Jag orkar inte ta fram hela prognosen eller egentligen prognoserna för de är minst två kanske tre.

  http://petterssonsblogg.se/2013/10/28/bistra-tider-bistra-miner/

  • Olli:
   Efter att ha läst din kommentar föll mig in dagens “olycka”,norr om Örnsköldsvik.För att få läsa ocensurerat vad som verklig hände,fick jag besöka danska tidningar.
   Enligt dessa var det en afghansk kvinna med två små barn,som funnit ända upp i omedelbar närhet av lappmarken.
   Hur kan Absurdistan vara sååå världsbekant,att man vallfärdar halva jorden runt för att nå ett eget snötäckt Paradis i Norrland ?
   Kan det vara så allvarligt,att Sverige med klotets mest naiva idioter även är känt bland afghanistans bergsinvånare och analfabeter ?
   Oooommm det nu var en olycka,berodde denna troligen på den klädnad i form av de tält,som deras mode föreskriver.Mötte för en tid sedan en av dessa i “mitt ghetto”,som t.o.m. fick mig att rygga.Ett maxitält i brun nyans,och med någon form av flugnät för fönstren !

 4. Inte bara Fredrik utan även de nya i toppen av MP och S verkar vilja skaffa sig internationellt kändisskap som företrädare för den humanitära stormakten Sverige. De fattar inte att omvärlden skrattar åt dem. Att Israel inte ville ha dit Wallström på statsbesök förvånar mig inte – alla är inte idioter.

 5. Kärringen har väl kommit till den åldern, då nostalgin hotar med att ta över både sans och vett.

 6. Olov Palme, en av dom första stora landsförrädarna och det var också han som tillsammans med bl.a. David Schwarz förvandlade Sverige till det mångkulturella helvete som vi har i dag!
  MVH
  Janne

  • Kunde inte sagt det bättre själv. När beslutet tog av en enig riksdag att Sverige skulle vara ett mångkulturellt land mitten 70 tal öppnades samtidigt alla luckor till skattebetalarnas pengar.

 7. Zimbabwe skänkte studentkåren pengar till under min studietid – på 60-talet.
  Femtio år sen och hur mycket bättre har det blivit sen dess???

  • Det blev naturligtvis sämre både här och där. Hjärntvätten fungerade iallafall redan då…

   • En del av namnen från den tiden i kåren känner jag idag igen som tillhörandes den “röda sidan”..Inkl ett par deras barn..
    Knappast förvånad.
    Internet är fantastiskt!

  • Knappast förvånande, men tyvärr var de flesta av den tidens “rebeller” bara en jävla hög avkommor från överklassen eller skithögar inom politiken…

 8. margot wallström ?? Något allvarligt fel helt klart = men vadå det är det på hela sju klövern som ger bort all vår välfärd. Denna sjuan har inte begrepp på vad som kommer att hända inom kort framtid med Sverige.
  Jo beträffande margot wallström så den hissen som skulle gå upp = tja den har ramlat av ner till helvetet och dit tar oss Svenskar med sig i sin Helvetes resa ! Men 87% förstår inte denna sju klövern har ett IQ på under 45 —Eller är det lägre ?

Kommentera